• 瀏覽: 1,182,359
  • 回覆: 26
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 054D 於 2019-8-28 09:30 AM 發表

無錯 就係目標為本
教育電視係強制播放。

而公開考試唔答標準答案敦肥,當日黃
師點教,咪就係拎本鷄精比學生背。
可來一科通識任吹,無目標準亂吹都可以考到7**?

教育電視同公開考試係港英時代係無縫連接的,教育電視係強制播放重有政府練習冊到填。
根本佢都唔洗講咁明係要當日係弱化教育界所謂左派的力量。 ...
但而加通識的問題係,教材內容已被黃人控制,學校老師有意無意間唔去把關,於是高中生就被洗腦了。教育電視係咩人出?香港電台!你叫佢哋做通識教育電視節目,會有咩後果?

隔離有位ching好有心,買左成套通識書黎睇下究竟出左咩問題,可以去參考下。

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28478177&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

上次份問卷結果出左

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-8-28 07:26 PM 發表

即係九成都係黑教師身有C
可能係十成,因為有一成係藍人玩嘢

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-9-1 05:54 PM 發表
地鐵東涌站停左, 班曱甴要點走呢?
坐巴士~ 警察應該設路障

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-4 10:47 AM 發表

想知多啲內地的資訊,可以下載上圖的apps,裡面除了黨的資訊,亦有好多文化資源,歷史學習,名人訪問的視頻睇
無得下戴

引用:
原帖由 都唔知叫乜好 於 2019-9-9 08:14 AM 發表
今日一早又有一班學生係大圍火車站大叫光復香港,保衛香港!我問點樣光復呢?用乜嘢去光復?點保衞呢?乜都比人打鳩爛晒?無人回答到!

元朗都有🤦🏻‍♀️正白癡!

引用:
原帖由 zamora 於 2019-9-16 04:57 AM 發表
唔POST唔得, 呢隻曱甴極暴力又陰濕, 襲警想逃走, 仲有拚命拒捕, 最後血流披面被制服.......

https://youtu.be/dMKkQs81PgE
黑記只會cut警察打人嗰段🤷🏻‍♀️

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-19 03:51 PM 發表

咁要買賣gas爐先得喎
我真係買左

元朗yoho都有曱甴怪叫~

引用:
原帖由 qiuwood 於 2019-9-28 12:28 PM 發表

係,老字號都要查察一下管理層,我十幾年前都做過一間國內建校助學慈善團體幹事,就算管理層各幹事冇黃畜滲透,也要小心佢地架構中繁雜或有幹事假公濟私。因並非老牌慈善組識,每分每毫捐款都是得來不易,但反觀當時有好多老牌或有當紅名人坐陣團體行政開支不成比例卻又輕易收到鉅額捐款。 ...
保良係中立,教育事務部既總監落校時同全校老師講明局的中立立場,亦表明唔想帶政治入校園,所以如果有黃師,可以直接向保良局投訴,局一定會跟進。

https://wmoov.com/movie/showtimes/46688?ref=moviePost

大家去支持下《我和我的祖國》💪🏼

引用:
原帖由 呢個藍色的樓奴 於 2019-9-30 09:37 PM 發表

咁怪不得林鄭 英文 翠姍會上位
但希拉莉失敗左~咁特生咪好陰

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]