• 瀏覽: 1,182,348
  • 回覆: 14
  • 追帖: 357
+605
支持
感謝馬兄開帖

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-23 06:48 PM 發表
這可以解釋為什麼李家吧名下酒店的員工全部放無薪假了
好毒🤨🤨🤨
以前我討厭政府亂派糖
但今次希望政府多多支持受影響基層

引用:
原帖由 kingchan75 於 2019-8-27 05:25 PM 發表

認同! 根據馬兄所描述, 林鄭應該冇問題! 葉劉出問題就大D!
希望師兄直覺錯。。。
我好鐘意葉劉,自23條時已非常欣賞佢
唔希望佢係鬼

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-31 09:05 AM 發表
地産佬試完沙煲之後,再次現形!10168878
其實佢知唔知自己講緊乜?
想阿爺好好招呼佢國內既投資?

引用:
原帖由 風天小畜 於 2019-8-31 10:04 PM 發表

點會未收網,昨日都拉左好多阿頭??
今日無論係暴徒和遊行人數都差過上一次
黑衣暴徒今次少左一截人外,唯有狂放氣油彈
今日暴力左好多,係咁掟汽油燈,四圍放火,火勢亦都大
希望警察平安

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-1 02:38 PM 發表
班友又圍機場,睇到已經有重裝乞衣上陣,睇尼又有惡鬪,不過,機場係無路走喎!班人咁做,似乎真係想今日流血,難得有一大班港豬!
唉,只能求天佑香港同警察

新浪新聞話大班係內地多間平台下架了🤭
本來我年年都買幾盒月餅,以後唔會再買,連西餅店都唔會再幫襯

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-4 10:21 PM 發表
林鄭今日一(跪),絕對係一個陽謀,依個陽謀,連連登仔班曱甴都睇得出,但係曱甴就係曱甴,有野食就沖埋去,佢地根本就無足夠智商去分辨兇險與否。
今晚,已經火頭處處,本來係一場悲劇,我宜家反而認為係大喜之事,點解。其實,真係要搞掂香港宜班暴徒,靠香港緊急法同香港警隊就夠,宜家唔用緊急法,反而林鄭要做場大戲,其唯一原因就係等你再亂,因為阿爺真係要做野。
今日聞說林鄭跪低,股市漲一千點,而所有地産股全部急升 ...
其實有時真係唔明啲地主諗咩
照計搵到咁多錢,應該都係好好好聰明既人
富不與官鬥
難道佢地真係認為一個小地方既地主可以鬥得過一國之主?何況呢個一國之主既運勢仲要如日中天,連地球霸主都唔夠佢來
真不知道是哪裡來的自信

引用:
原帖由 vwvvwwvvvwww 於 2019-9-6 09:40 PM 發表
話時話,

好耐冇見過 ( 牛大哥 ) 啊!

看看他的國際觀察,

抽離一下香港的矯情也很好的 !
真係好耐冇見牛兄
仲記得香港剛開始亂時,牛兄講過阿爺幾時救,點樣救,就要睇香港人

忙著忙著便到十五了,已經3個月了,不知他們究竟過不了哪個十五?
雖然有大師和其他師兄師姐指點,明白香港天命如此
但還是希望事件盡快平息,香港能早日回復繁榮安定!
亦祝各位師兄師姐,中秋節快樂!

啲暴徒越來越癲,竟然諗啲咁毒既方法打人
各位參加唱國歌和清潔活動的師兄師姐要注意安全,保護好自己,家人和隊友
千萬不要落單
💪💪

係大叔個貼見到有師姐(第 #5643 貼)話星期三海港城快閃唱國歌取消左
不知真假
想去的師兄師姐們留意

係大叔個貼見到有師姐(第 #5721貼)話星期三海港城快閃唱國歌取消左
但有另一個活動係唱國歌遊行
由尖沙咀太子酒店到天星碼頭
有興趣的師兄師姐們請留意

引用:
原帖由 TWSK73 於 2019-9-27 09:01 AM 發表

香港係而家啲中年人老年人辛苦建設番嚟, 所以會懂得珍惜, 啲冇腦廢青對香港冇任何貢獻, 真係當正自己係未來主人翁, 一個唔該攞香港嚟做籌碼玩自殘玩攬炒,自然令啲中老年人氣憤 ...
但我身邊都幾多黃色中老年,仲要係中至深黃
真係唔明佢地諗乜
當老年上晒岸唔駛憂,中年係經濟壓力最大既年齡羣
可能真係要失業,冇錢供樓交租先醒

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 10:31 AM 發表
做天南地北代帖主第二次,今次是最後一次,本帖距離停帖應該好快,至于天南地北還有沒有須要再開新版帖就看 Kallan 君了。未來的日子,我還會發言,大叔、Kallan 和 tpang 的帖都會係我發言的地方,希望繼續能夠和大家分享個人對時局的睇法。

今日,個人將會做一個短短總結,也可算係對香港時局的個人預視,個人強調,我寫的全係個人睇法,所有預見和結論都係吹水文章,唔無當真!

1. 林鄭左右篇
...
感謝馬兄
呢段日子多得你同大叔既帖,凝聚同安慰左好多藍人
亦都多謝k兄,大師,moon姐同其他師兄姐既高見同訊息交換
希望大家和家人都平安

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]