• 瀏覽: 1,107,307
  • 回覆: 12
  • 追帖: 375
引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-14 11:37 PM 發表

睇見今日個阿姨俾班暴徒拖落扶手電梯嘴巴流嗮血! 見到班暴徒打個70幾歲阿伯落地下仲不停咁踩! 呢班暴徒已人經唔可以用人道嘅方法去對付!再同呢班暴徒有衝突,第一件事要盡力除咗呢班人嘅口罩,見光即死! ...
我睇呢個post好耐喇,同各位大師打聲招呼先。

我建議搞個「全城扯罩」運動。
混亂中有人扯罩,有人掩護,有人影相。

曱甴見光即死

熱賣及精選
引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-14 11:45 PM 發表

專業影相錄像組必須有,學班妓者咁單影住暴徒就得,一定要留證據。好奇一問,唔知道警方有冇臥底記者!
我諗應該有,希望有。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LEE3509 於 2019-9-16 04:44 PM 發表

其實D公墓員係咪真係冇影響?香港死,真係吾關佢事?身邊D黑心公暮員成日話攬炒好,真係好討厭⋯⋯
佢地冇親人冇仔女?佢身邊人一定會受影響,邊個可以獨善其身?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-17 11:22 AM 發表

我驚呢雙鑊佢地孭唔起。
不過都好,我感覺已經引起公眾恐慌。
近三個月每週搞完打砸燒後市面又回復平靜,返工返學出街好似冇事發生過。

而家引起公眾恐慌係好事。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-17 11:41 AM 發表

佢地日日搭港鐵,點會唔怕?
我講果時,佢地剛好仲大大討論緊北角話警察亂拉人,我即刻講今日出軌,有曱甴有出嚟柒(暗示認頭),我加多句上星期無燒港鐵列車已經好好彩。佢地係即時靜哂。
...
今日港鐵出軌,明天可以巴士渡輪唔知出咩事,事情發展至今,冇人可以獨善其身。

沒有最亂,只會更亂。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-17 05:21 PM 發表

咁我身體比較差又少運動可能仲安全
去高原地區最重要血管要通𣈱,可以去之前2週食紅景天。

引用:
原帖由 realfo 於 2019-9-18 06:52 PM 發表

何生得個勇字, 謀略方面好似爭咁啲
何生負責出頭,貧民背後出謀

回覆 引用 TOP

From BK:
我有朋友做MTR registered contractor 不排除今次係港鐵職員所做。港鐵每晚有巡邏隊巡視路軌情況,有異樣會交上級審視。今次睇落好似木框物冧落嚟出事,嗰啲應該唔係木框,因為港鐵係絕對不能用易燃物做材料。呢樣野應該係工字鐵加方通鐵支架髹上淺木色嘅路軌邊fixture。用嚟接收路過列車的sensor。
相信有人昨晚或之前將穩固鐵通架fixture底的縲絲移除,今朝在列車經過時所產生嘅氣流鼓動下,將這個弱不禁風嘅支架扯低,攔腰踫到行駛中的列車,導致出軌。

請教吓各位巴絲打,你地成日話要儲硬野和儲糧,儲硬野我明亦開始儲緊。

但儲糧係指儲錢還是儲食物?錢我都儲緊,唔通最懷時候其係出晤到門要儲糧食?要儲幾日糧食穩陣啲?
原諒我較後期先追呢個貼,未get哂所有野

引用:
原帖由 whc4106 於 2019-9-19 10:37 AM 發表

糧=食物,根據各師兄師姐建議一個禮拜至一個月
多謝師兄解。

如果要儲食物1個禮拜至1個月,咁屆時情況會不堪設想。

引用:
原帖由 whc4106 於 2019-9-19 11:43 AM 發表

我諗得簡單d,杯麵罐頭餅乾等等食用期限好長,放定d係屋企無壞,買左求個安心,又唔會蝕既可以慢慢食,唔買真係出事果時會好麻煩!
我慣咗食新鮮食物, 對身體好D, 所以我建議大家買多二包米, 麵條, 意粉, 蛋, 涷肉, 涷魚, 蕃茄, 暑仔, 椰菜, 紅蘿蔔, 紹菜, 洋蔥. 豆頪等.

除非水電都停埋, 否則可以食一排又可保持健康. 要同乞衣人斗長命和斗健康.

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-19 12:14 PM 發表

睇翻一個月前的文,特大交通意外,鉄路出軌,应该係特大交通意外……
下一個劫,就係财劫
今日班乞衣狗又搞眾籌,如有一日籌唔夠錢,金主又縮手,屆時真係唔排除周街搶掠。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zamora 於 2019-9-24 10:54 PM 發表

國慶電影"我和我的祖國", 七個獨立故事, 其中一個故事關於香港叫"回歸", 國家從來冇忽視"香港", 只係仲有好多香港人唔當自己係中國人......呢套電影睇怕都冇影院會上.....
宣傳片花

https://www.youtube.com/watch?v=_aE1dAwRBTw ...
睇完眼濕濕,中央點會放棄香港,一個都不能少,包括台灣!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]