• 瀏覽: 1,182,037
  • 回覆: 13
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-25 09:42 PM 發表

唔識答!每日同老虎一齊,又唔可以講咁多大師 d 野俾佢知,睇見個世界咁,自己都好唏噓!真係教唔到你!我個人宜家儘量同屋企人多 d,因為我都唔知自己聽日會點 ...
馬兄唔使睇到咁灰嘅,留得青山在,最緊要保命防身,記得當年沙士行過地產店,沙田兩房樓三四十萬一層,當年儲蓄夠full pay買兩層都唔敢買,因為當時今日唔知聽日事,係大自然災害面前人類真係太脆弱,相比下今日只要知所進退,我相信點都有一條生路的。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-25 11:59 PM 發表
我地宜個帖有個好處,個個帖友都講金,所以,即使生活苦悶都仲好開心
大家保持咁態度,捱埋佢
馬兄,苦樂參半啦。我只不過等張支票兌現,金已經由1500升到1550,今次唔知又要等到幾時入貨

引用:
原帖由 街邊阿叔 於 2019-8-30 10:15 AM 發表

早晨各位, 想請問今天早上恆生總行有沒有硬嘢 有沒有貨賣。
今日未有4條9,99金稍后有

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-8-30 11:55 AM 發表

4條9問左幾時左右有?
職員話99金12:30, 9999未知

引用:
原帖由 my77 於 2019-8-30 11:58 AM 發表

職員話99金12:30, 9999未知
99金12:30,9999未知

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-1 11:07 AM 發表

預先提早警告,做好準備,反而比人插。 係都要水浸眼眉先知死。
冥頑不靈既人之前幾年係地產版見唔少

引用:
原帖由 skymachine 於 2019-9-1 11:52 AM 發表

細箱唔夠你同大師用㗎,大啲啦。
其實太大個都冇用,一個細箱裝滿已經重到拎唔起。

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-1 03:15 PM 發表
我之前講嘅提示,會一步一步實現,時間會證明。
一年多前開始跟隨大師教晦開始做準備,當時都頂住老虎壓力(因為有一段時間陰D陰D咁跌穿千二),好在佢終於都開竅。

味道不錯,可考慮低位入貨

引用:
原帖由 hanE 於 2019-9-5 07:24 PM 發表

而家根本連家長都中哂毒!甚麼無痛苦學習!去死啦!從來都苦學苦讀!以前社會簡單冇科學科技都要十年寒窗苦讀,學習從來不是兒戲!由細聽到大! ...
任何學問甚至興趣等,一學到高深就自然艱難, 冇迎難而上既決心同毅力就唔會明白成功果種快感。

引用:
原帖由 MS.TAM 於 2019-9-6 12:55 PM 發表

恒生總行而家有貨 每人限購兩條 好多人排緊呀
要走多幾轉,呢度D師兄師姐都幾頭痕

剛看到的,很治癒,道理顯淺不過,但總有人掩耳盜鈴

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-16 11:59 AM 發表
講開偽基督徒,我本來話唔再講,不過,我真係好嬲,自從 721 之後,我都無再去基督佛堂,等條氣順 d 先再陪老虎去。
其實新約聖經能夠應用係今次事仵,祗有二句,就係“該撒的歸該撒”和“先求祂的國和祂的義”,偽基督徒們,地上的事關你X事呀!你要理就自己理,唔無搬耶穌出尼,咁做,你祗有多條罪,就係妄稱神的名。偽基督話耶穌都發義怒,潔浄聖殿,係呀,就係聖殿 ...
做左幾十年人,無數機會信教,不過最後都係緣慳一面, 我認為教義無論耶教佛教,有用的便百鳥歸巢, 任何東西涉及人事,利益便會複雜及扭曲, 做人還是簡簡單單算了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]