• 瀏覽: 1,181,909
  • 回覆: 59
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-19 11:25 AM 發表

試回想四個月前,即 5/19,那天,你有無想過香港會變成今天這樣!同理,今個月或下個月唔知那一天,可能會有三四十個攞住槍的乞衣和警隊槍戰二星期,你可能覺得不可能,但又再次回想 5/19 時,你當時會覺得今天的情況可能發生嗎? ...
如果搞到咁大獲
咁成個社會體系已經崩潰了
真係要阿爺出兵救命

引用:
原帖由 walfun 於 2019-9-19 01:12 PM 發表

現在唔大獲嗎?只是你慢慢習慣了
咁至少宜家touch wood都未有人瓜
但去到周街槍戰就真係生死各安天命了
隨時留係屋企都有機會中流彈

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-19 04:15 PM 發表
時勢做英雄,上面二位(何生同光頭警長)都係俾時勢迫出尼的英雄,乞衣泛民賣國賊以為用恐怖手段可以叫港人收皮,結果,一個一個的反眥英雄,就咁樣孕育出尼! ...
估唔開頭唸住煲佢做魔警既光頭劉sir
宜家變左全國名人

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-19 05:55 PM 發表

佢值得嘅,當日咁樣被圍打,有槍系身仍然控制到自己情緒,執行上級指示而不發一槍,唔系咁容易。
而且受訪時,再講咗句不想中國人打中國人,受央視追捧絕對正常。 ...
我都明白
特別係佢講中國人又唔忍心打
開正大陸想要既野

不過如果比,斷左手指阿sir,比人斬阿sir慘d lor, 但已經冇人關心

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-19 06:40 PM 發表

師兄,可能你自己無留意社區動向,其實係有市民聲援及慰問警察,
有心人以不同的行動替佢地全體加油,儘管聲音得微弱,無人報導,
但是支持同鼓勵的心意都順利傳遞給警隊,而唔係無人問津嫁 ...
嗯,我知啊
大叔舖都見到好多師兄姐好有心送卡
不過國家既關愛對比起重傷既警察相對冇咁多咁
反而劉sir變左明星咁,都唔知係唔係好事

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-19 07:10 PM 發表

國內運用劉sir一事,廣泛報道,令國內同胞關注香港警隊,當然係好事啦;如果唔係點樣部署旅行團到訪😙

旅行團打曱甴👍👍

引用:
原帖由 芽菜子 於 2019-9-23 09:30 AM 發表

因為那兔愛上追夢赤子心,有充電作用
第三季個首星辰大海都唔錯

引用:
原帖由 芽菜子 於 2019-9-23 09:30 AM 發表

因為那兔愛上追夢赤子心,有充電作用
第三季個首星辰大海都唔錯

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-23 09:46 PM 發表

有人問,中國的航母為甚麽不是核動力,是不是中國技術不成。問的人不知道,阿爺早就洞悉世界會爛到嚇死你,到時,邊度未爛,就會有大量強盜擁去搶,中國到時將會係世界上最富裕最安全的國家,這種環境,誰不來搶!!!!
所以,阿爺的國防政策,唔係要打美國,而係要保住家園,要保家園,航母要核動力,幹嘛!!! ...
咁岩b站睇過段片分析過
航空母艦核動力同常規動力最大分別
只係將放航母燃油空間可以用黎放艦載機燃油,海灣戰爭航母平均3日要補給一次,因為戰機燃油使用量比大

如果唔係計打杖,淨係海上航行
一個航空母艦戰鬥群可以航行幾耐,其實係取決於載油量最少個隻,而唔係架核動力航母可以行幾耐
即係一個水桶裝一桶水係取決最短個塊木板

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-24 08:33 AM 發表
丹麥銀行推罕有負利率按揭

(星島日報報道)環球息率低企,丹麥第三大銀行日德蘭銀行(Jyske Bank)推出罕見的負利率按揭,以年息負零點五厘(0.5%)向房屋業主批出十年貸款。

這種年利率負零點五厘、還款期十年的按揭貸款,借款人仍然要每月還款,但尚欠款額每月減少的幅度,大於借款人每月的還款額。許多人看見負利率都大感疑惑,紛紛向銀行查詢。銀行推出負利率貸款的原因 ...
全世界都開始玩負利率
係咪預期會出現經濟學所講既流動性陷阱?
即係無論印幾多錢都比人收埋晒唔洗唔肯用,整體經濟出現嚴重通縮,貨幣政策,財政政策失效,經濟體系無法運行?

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-25 12:27 PM 發表

閱兵展示下國力,順便激下尾國
中國世界大國掘起,老尾開始收皮 ,由中國國慶開始
呢排係b站睇緊張召忠有個國慶專輯
國之重器
好睇

引用:
原帖由 虛空的求道者 於 2019-9-25 07:13 PM 發表
地慘商投降了?

新世界:對收地持開放態度,將捐300萬呎農地做社會房屋

http://www.etnet.com.hk/www/tc/n ... id=11708&page=1
地慘商太把自己當一回事
阿爺宜家要你嘔突啊

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-25 09:12 PM 發表

拎錢去外國洗錢我就聽得多,拎返大陸洗錢都系第一次聽。挺滑稽
可能覺得最危險地方先最安全呱😅

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 04:57 PM 發表
大家各自小心!10314932
好恐怖😰😰😰

引用:
原帖由 zamora 於 2019-9-30 07:42 PM 發表

司馬家是借喻為寫歷史, 評古人的部門或學者或群眾; 鄭智小白借喻為攪經濟的初哥/新手.....
司馬應該係太史公司馬遷,史記
鄭智應該係政治諧音
小白係初哥

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]