• 瀏覽: 1,181,648
  • 回覆: 22
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-21 02:57 PM 發表

大陸人識睇繁體,我淘寶成日問客服野,佢地都睇得明。
我估計係軟件有自動繁簡轉換。

d 黃曱甴連屋企政見唔一樣 吵架都要懶落政府度,真係痴線。
講到佢地自己無責任,自己屋企唔識相互專重對方意見或者避談政治,叫政府掂樣幫.
我真係唔想咁話佢地,但佢地真係表現出曱甴腦

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 10:31 AM 發表
做天南地北代帖主第二次,今次是最後一次,本帖距離停帖應該好快,至于天南地北還有沒有須要再開新版帖就看 Kallan 君了。未來的日子,我還會發言,大叔、Kallan 和 tpang 的帖都會係我發言的地方,希望繼續能夠和大家分享個人對時局的睇法。

今日,個人將會做一個短短總結,也可算係對香港時局的個人預視,個人強調,我寫的全係個人睇法,所有預見和結論都係吹水文章,唔無當真!

1. 林鄭左右篇
...
多謝馬兄分析,
關於黃藍比一點不太認同,可能大家朋友圈不同,
個人觀察成 4成黃,4成中立 2成藍。而且這個比例就會隨著恐怖主義,更顯得擴大。

關於武裝力量,恐怕到金主幾水時,本地那班笨蛋也訓練成了半軍事化了。

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-9-29 03:13 PM 發表

相信半軍事化都唔會過深圳河,香港人自己受番,而到時因為半軍事化恐怖主義,如果嗰班和理非香港人仲受得住仲撐佢哋,咁就繼續由得佢哋,政府對付半軍事化嘅恐怖分子反而更好處理,更少綁手綁腳。 ...
和甚麼理非,千萬別中計,那班並不是和理非,因為當他們默許 勇武用暴力手段對付異見人士一刻,佢地已經將自己道德底綫推低。
亦即是佢地都係潛在既勇武/恐怖分子,呢班人聚眾時會顯露出更惡劣既行為,因為勇武是他們選擇的行為,受控自身意志。但"和理非" 是會失控的

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-29 10:30 PM 發表

暫時呢段膠著狀態,我都冇乜嘢好講。
不過我早已經收到指令,要為香港出力。
時間到了,我就會做野。
希望大家暫時再繼續忍耐一下,避免無辜白白嘅受傷。
大家呢段時間可以做多啲運動, 操fit自己應付將來之餘, 做運動又可以排解抑鬱情緒。 ...
睇完馬兄同一眾師兄姐 尾段對話,感覺一頭霧水。XD.

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-29 10:52 PM 發表

你咪當我叫你哋做多D運動,個人fit啲,有乜事起上嚟,走佬都走快啲吖嘛!
我見馬兄提到 其中一個未日論,是和這個有關嗎????

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-29 10:56 PM 發表

但藥太早儲會過期
還是晚些時候買都可以?
如果抗生素,只有一年有效期,放雪櫃應該可保存耐d

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-29 11:15 PM 發表

縱然我係有預知嘅能力,話分兩頭,我想同你去理性分析。

香港局勢越嚟越越亂, 第一,如果係街上遇到暴徒無差別攻擊,甚至自殺式攻擊, 你身體好,跑得快,係咪生存率會提高呀?  第二, 如果情況去到真係要以暴制暴, 你手瓜起展,係咪著數啲呀?

世上有好多嘢,信則有,不信則無。 呢度信嘅人, 跟住S兄嘅指引, 就已經足夠!S兄非常細心咁喺好適當嘅時機出嚟提點我哋, 畀足夠嘅時間我哋去準備。 ...
多謝師姐提點,
如果有需要幫忙,也希望可省盡棉力。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]