• 瀏覽: 1,181,998
  • 回覆: 87
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-25 10:28 AM 發表

個人 mon 住港滙幾日,由上周五的 7.82 直上到今日的 7.841,好快,要留意!
特別金毛尋日系聯合國提香港,即係話,香港要大打出手了。
而家慫恿斯坦五國支援新疆維吾爾,老作中國欺壓,又吹雞叫所有國家唔好遣返維吾爾人,老美越嚟越小人,睇嚟真係冇乜招

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-25 11:15 AM 發表

剛才見到佢要比國會彈劾,吾知系咪又系做戲。繼續跟進事態發展。
唔似做戲,吹雞嘅係極度仇中嘅佩洛西,要將川建國同志踼走等民主黨出手

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2019-9-26 12:56 PM 發表

不錯 !
約半個世紀前,在下曾步行由深水埗往荃灣,經過靜立路旁的葵涌天后廟.
當時葵涌道尚在興建,未通車.我企在路旁望下腳邊石灘,還奇怪為甚麽那些石頭這麽黑.其實是因為附近工廠林立,所有工菐廢料都排入海中.
當時望着香港島,對一個袋中連兩毫錢巴士費也沒有的小朋友來說,是那麽的遙不可及,那麽的高不可攀.

滄海桑田,思之令人神往. ...
我坐過火車去油麻地火車站,喺而家連城廣場嘅空地踩過單車,喺港鐵大學站扒過艇仔去富安花園,喺大埔工業邨摸過蜆,喺東涌富東邨露營釣魚

引用:
原帖由 alipaopao 於 2019-9-26 01:15 PM 發表

個時美孚仲有艇仔,試過有年打風,D浪大到可以拍入美孚新邨樓層。
當年飲可樂揭蓋掩,頭獎美孚新邨洋樓一層

引用:
原帖由 diverstranger 於 2019-9-26 08:19 PM 發表

Ching,提提你。香港乜施會係反華反政府。我之前都因為咁,咳咗捐款。
樂施會,綠色和平,地球之友,捐咗好多年,佔中嗰陣cut哂

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-26 09:04 PM 發表

係咪要講甘迺迪名句
"不要問國家可以為你做什麼
你應該要問自己可以為國家做什麼"
結果國家做低佢

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-26 11:17 PM 發表

佢哋可能收到風,估計大慶後郁佢哋。尤其响葵涌隧道貼習主席張相响地下,鋪到半條路都系。即使吾出深圳防暴,阿爺大把辦法郁佢哋,仲要續隻捉玩完人間蒸發就夠晒氣氛。 ...
張子強咁臭串都要收檔,搞到阿爺出手就後悔莫及

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-27 12:00 AM 發表

要同佢地APPLY 定直接去信用卡停? 我有 綠色和平
直接cut 信用卡過帳

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-27 12:00 AM 發表

要同佢地APPLY 定直接去信用卡停? 我有 綠色和平
直接打去卡中心截數就得

引用:
原帖由 芽菜子 於 2019-9-28 11:58 AM 發表

請捐助愛護動物協會
2011年,柳俊江接受媒體採訪稱,自己把畢生精力投放在摯愛的動物保育(英語:Animal ethics)和環保工作中,致力為香港愛護動物協會拓展內地事務,招募香港和內地的精英團隊,籌備協會的內地動物保育項目,並把動物保育的理念帶入中國大陸,寄望日漸富強的大中華地區可以逐漸重視環境保護、生態平衡、動物保育等可持續發展的戰略[1],籌建協會在廣州和北京的辦事處[2][3]。

引用:
原帖由 財記士多 於 2019-9-28 01:05 PM 發表

參透咗八年入中國
有冇能力推行顏色革命呢?
慶幸係侵侵上台,提早咗向中國出手,一上台急於求成,搞到一班契細佬企埋一邊睇風向彈弓手,到香港病毒發作,老美雖然喺國內早有部署,但侵侵搞到美國成隻豬八戒咁,令到國內增強咗免疫力,不但親美嗰班唔敢拮頭,本來崇尚美歐lifestyle同制度嘅年青一輩多角度觀察同了解美歐民主政制嘅優劣,感受到國家嘅難處,更加珍惜幾十年嚟嘅進化,喚醒咗好多年青人愛中華,愛國家嘅意識

引用:
原帖由 問題少年1 於 2019-9-28 02:38 PM 發表

點解仲要比機會佢轉
唸住揸國航啩?

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-9-28 01:54 PM 發表

正解,香港令國內14億人團結起來!
如果侵侵唔係打貿易戰在先。兼且反口覆舌又辣啲契細佬,哩場仗更難打

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]