• 瀏覽: 1,182,049
  • 回覆: 27
  • 追帖: 357
+605
莫非 2034 美金歸 0?

林鄭妥協,先讓一下。反對派會否接受已不重要。政府釋出善意,而暴徒繼續鬧事。這就已站在高地,跟着下來警察繼續拉人。再而用緊急法。直接平亂。盡把這群人一網打盡。但黃法館,傳媒,教育,醫療,航空,法律,立法會這些又如何處理好呢?

引用:
原帖由 JamesIeong 於 2019-9-8 02:10 PM 發表
如果有人送我大班。我會轉送老人院。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-8 02:22 PM 發表
關於香港暴亂,昨天這里好多文章好多意見,其中一種叫做江派習派,老實講,我不信,我不否應習主席上位前有政治鬥爭,而有關的政治角力,個人相信已於國家主席任期更改當天已完全落幕了。政治鬥爭是任何人類政治體系存在的必然,政治鬥爭去到動刀動槍,即使所謂民主美國也經常發生,不過,所謂西方民主體系通常鈎結媒體幫自己貼金,所以群眾一般都以為西方體系交接好和平。關於媒體腐化,從前可能藍 C 都半信半疑,但經過今次暴 ...
我都唔信。尤其 話CY 係江派。 CY 老早加入地下共產黨了。果時老江連上海市長也不是。

歐洲減利率。11 月出 QE. 而家就等美國減息同 QE.. 下一步就會係推高 bubble.

跟住就睇點爆法了。

引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-9-12 10:53 PM 發表

班人已經上晒腦,我一直對天主教同基督教無好感,後來有朋友話你既然buy佛教既道理多d, 點解你唔可以同角度看待天主教同基督教。佢地既教義都係約束人性同導人向善。只係人性太自私太貪心,呢d你唔可以怪個神。選擇神定選擇魔鬼最終都係「人」。 ...
是。世界上發起戰爭的宗教,都不是宗教本身要去侵略別國。而是由演譯宗教的人發動侵略的。

唔知有無解放軍。或退伍的,以個人名義參加呢!

引用:
原帖由 smky 於 2019-9-15 10:47 AM 發表

比倫交所有機會講到好白,要合作都搵上海合作啦,香港係無將來了。
應該比班垃圾知道。現在的香港競爭力已大不如前了。這是不作為的後果。現在再加上作死。阿爺只能盡下人事。

我又整兩張先。

引用:
原帖由 EyeonHK 於 2019-9-17 09:24 PM 發表
羨慕多位師兄,我剩係去過長白山咋...........
難得天氣咁好。

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 07:09 PM 發表

阿馬你都準備好哂,駛乜驚。

呢個帖嘅兄弟姊妹都有哂心理準備,等日子到。

時間計好哂,誤差一二日左右啦。

暫時仲未克服到幾十度誤差,要再努力閉關修練。

你開帖,我一定撐你喎 ...
看來急轉直下馬上要到了。 唉。

10月1號以下地點均有黑衣人搞活動👇🏻
北區:北區運動場
大埔:天后宮風水廣場
沙田:新城市
黃大仙:黃大仙廣場
九龍城:亞皆老街球場
深水埗:深水埗運動場
觀塘:apm
西貢:單車館
油尖旺:麥花臣
葵青:葵涌運動場
荃灣:沙咀道運動場