[政治討論] 天南地北再三吹水 - 香港战場篇

支持

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 papaj 於 2019-8-28 10:31 AM 發表

甚至可能有黑水,係嘅話警方就非常危險
黑水....僱傭兵也

引用:
原帖由 papaj 於 2019-8-28 12:42 PM 發表

係!而且仲係一班受過軍事訓練嘅殺人機器(有需要的話)!
唔怪得要武警back up 啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 路過的閑人 於 2019-9-3 03:23 PM 發表

佢做特首會好似侵侵咁,每日提供豐富娛樂比大家,班飯民會比佢激死
最緊要識執行指示做嘢就得啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-7 12:20 PM 發表

已唱晒人仔OK!
棺材本已做人仔定存 唔睇人仔升跌
只睇長線 當全球經濟仆街時 國內難免免受影響或重創 但邊國最快重新起步 我睇好阿爺 因為有資源支撐經濟起步

回覆 引用 TOP

阿爺70周年紀念幣
http://www.chngc.net/zhuanti/2019/70/hmd.html

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-11 10:12 PM 發表

師兄分析得好好,正是如此。

而香港今次事件,有人順水推舟吸引香港人移民到英國。就事件六月開始每日都有大量港人寄速遞去英國先申請返本BNO。之後,朋友既朋友的移民公司,每日加班做到吾停手,移民生意多到做吾切。佢哋成個玩法主要吸外資去英國買樓,其次吸人材,還有重倉先沽空,直到特首錄音爆出嚟既前後一兩日就密密回購。我發現,成成系最明顯最聽(佢老尾)話果個。 ...
多謝分享 又開眼界了

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 木雞 於 2019-9-13 04:50 PM 發表

細佬我以前住天后 中秋去維園煲臘系指定節目 呢個時勢 我地如常生活 如常過節如常玩 有黑衣出現 都歡迎一齊共渡佳節......, 系我希望見到嘅
係咪要攞個火炬去㷛蠟

李黄瓜改名改得好!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-17 03:19 PM 發表

西藏果邊,現在好似去唔到珠峰大本營了。但如果在拉薩或日喀則為中心,其實可以每天一個大景點即日來回嘅,例如納木錯,羊卓雍措等,都可以由拉薩參加一天團或拼車出發即日來,咁住就可以在拉薩住酒店,拉薩如果你有錢,可以住香格里拉,洲際及瑞吉,價錢其實都抵住,我果時洲際都係400幾人仔,但現在貴了。另外仲有部分精品酒店都招待外賓嘅。青旅客棧及當土一般賓館店會平一些,但就未必接待外賓。日喀則或其他地方大部 ...
大叔咪鬼引人啦

小的很想很想去 西藏同新彊 但怕高山症

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-18 01:32 PM 發表

鉄路出軌是意外的機會較大。

第一,鉄路公司在事發地點搵唔倒異物。

第二,發生時間在早上八時,之前已有多班列車經過相同地點。

罪犯要作案多在較難被發現的深夜,如果係鐵路被破壞,應該早上五六點出事,除非係特工做。

如果罪犯係要引起公眾恐慌,必定留下証據。 ...
我只諗到 日 久 失 修 四個字

港鐵做唔好本份 剩一味諗地產賺錢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。