• 瀏覽: 1,181,453
  • 回覆: 56
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-24 07:19 PM 發表
已經係另一版起底,死者係縱火罪,應該係掉汽油彈或者燒障礙物。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-9-25 10:52 AM 發表

而家慫恿斯坦五國支援新疆維吾爾,老作中國欺壓,又吹雞叫所有國家唔好遣返維吾爾人,老美越嚟越小人,睇嚟真係冇乜招
主要是想截斷中俄伊聯盟伊朗北路支線,又睇下點咯,又想長臂管治有冇咁易

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-25 12:06 PM 發表

師兄,70周年、大慶呀,吾好含淚啦
回國內慶祝咯,估計國慶假期香港會有好大鑊嘢發生,各位兄弟避避為妙。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-25 02:39 PM 發表
每日都有驚喜,阿爺裡應外合,睇到都爽爆!
雖然有點慢,的確係好消息

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-26 06:28 PM 發表

習近平出席投運儀式
並宣布北京大興國際機場正式投入運營
智慧機場,facial scan boarding,機械人停車,以後大把黑科技會應用到大興機場!

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-26 11:17 PM 發表

佢哋可能收到風,估計大慶後郁佢哋。尤其响葵涌隧道貼習主席張相响地下,鋪到半條路都系。即使吾出深圳防暴,阿爺大把辦法郁佢哋,仲要續隻捉玩完人間蒸發就夠晒氣氛。 ...
睇個勢,中央唔會出手了,等香港人自治,最後當然係變殘局跟住中央黎收拾殘局,唔一定要出兵先至贏到民心。人窮志氣自然短。中央底牌大把,唔需要再為一個沉淪社會出手,唔值得。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-26 11:12 PM 發表
至於朋友同事之間,我一點也不在乎。今日啱傾就傾多兩句,吾啱傾就收聲吾講。但如果有人夠膽挑戰我,我都吾會同佢客氣理論。最多理論完一次,我就以後吾(夠膽)再主動搵佢哋,想unfriend我就請隨便,但就吾好再走嚟騷擾我講佢既政治。

家人,無得妥協,要一個一個慢慢拉返埋嚟,盡量一個都不能少。 ...
還好我認識的十個九個半係藍,家人就除了個姪女係深黃,其他都係淺藍深藍,少好多紛爭。

引用:
原帖由 kccarr 於 2019-9-26 11:38 PM 發表

冇計,亞爺一直帶佢地游花園,打咀砲,傻浸已經都冇咩招數再出!硬係要搵d野黎keep住把火。畫個餅比班港獨去繼續衝!
其實而家中國形勢都係幾危機,中俄伊雖然似係聯盟但係俄伊都各懷鬼胎唔係十足可靠,而家美國係垂死一擊去圍堵中國,沿著一帶一路路線所經過嘅國家去圍堵中國,留意新聞都睇到呢排有同中國有關係嘅都先後出現國際問題,伊朗,巴基斯坦,中亞五國,印尼,南韓,日本等等,希望中國能夠順利突圍,今次係中美正式硬對硬時候,香港問題其實就相對變得相當渺小。

引用:
原帖由 vwvvwwvvvwww 於 2019-9-27 02:20 PM 發表

首先謝謝你體諒!

若在現場又被抽中問問題的話,

我支咪不是問問題了,

而借此機會( 以問代答 )啲PK!

要牠們前言不對後語再而啞撚晒 !

。。。。。。。。。。
。。。

以下隨便節錄幾句占中時的對話

vw:你哋倒塞啲馬路,叫人掂番工呀!

黃親:轉坐地鐵囉。

vw:咁我整壞哂你幾部電梯,等你出入行廿幾層樓梯上上落落又得唔得?

黃親:啊😶😶😶 ( 啞咗 )

。。。。 ...
紅豆燥喔,識得飲就飲綠豆啦

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-27 07:50 PM 發表
最近香港起尼越多詭異野,先有曱甴將主席副相貼系地下,點知當晚就一班陀地好乖咁媽媽聲做清理,點解媽媽聲,因為好多同好難剷起,當然,無任可乞衣仔夠膽搞佢地!聞說今次事件踏左界,D 大佬系上高 d 樓房物業,K 場骨場全部俾封,咁係拿拿冧叫班靚做野啦
就係陀地清潔日果日,傳聞飛機師系惠州的物業都俾封左佢又唔係堂會人士,點解&hellip ...
最後果段應該係你尋晚發夢時見到

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-9-28 11:00 AM 發表

其實都唔關曱甴事,呢樣嘢已經搞咗一段日子(應該係2015年全世界開始搞ipv6, 中國已經要報名參與),還是要重複講,阿爺的確係好有遠見。
IPv6係中國做主導,其它歐美國家先至陸續加入。

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-28 11:42 AM 發表

只是覺得得1個放在中國,人口比計,2個都未為多
IPv6係國家主導,中國係有4台,1主3副,美國都只係得3台,1主2副,以前IPv4中國係一台都冇美國佔有75%,中國已經進步了,以後不怕互聯網受制於人,可以告訴發展A.I.,大數據,物聯網了。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]