• 瀏覽: 1,181,666
  • 回覆: 221
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 papaj 於 2019-9-28 12:02 PM 發表

明顯政府選擇後者!
棋局未完,勝負未分,師兄竟然諗棄局,唔洗禁灰呀

引用:
原帖由 papaj 於 2019-9-28 12:48 PM 發表

其實棋局勝負已分,最後勝方一定係中國!分別只係贏幾多定慘勝?
只不過如今特區政府根本就好似完全放pair唻做完全一啲積極性都冇,好似好配合曱甴「攬炒」個諗法咁,咁最後香港爛晒甚至可能連大陸國內鄉鎮都不如嘅時候咁對於阿爺唻講又會唔會覺得有利,又係唔係佢所願呢? ...
而家放緊長線,耐心小小,唔好心急, 你我亦唔想見到漏網之魚,仲可以係未來的香港遊走、搞事架
睇下,都未到立法會復會、審議明白大嶼、髮官判決暴動案 等環節... 就知道依個過程係可以係遙遙長路黎

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-28 01:45 PM 發表
大叔果到見到...
“請”外籍法官出局,大望在即!
https://www.kunlunce.com/e/wap/show.php?classid=176&id=136760
期待已久

我國又發現一個10億噸級大油田!
http://www.guancha.cn/politics/2019_09_29_519733.shtml

適逢下禮拜又中尾經貿磋商,亞爺又大肆公報發現了油田,禁鬼馬
唔知亞爺有咩盤算,令我好期待明天的國慶

唔知金毛又有咩反應呢?果然中尾大戰的套路多,可以令我多點思考

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-30 02:23 PM 發表

油田既嘢,其實好詭秘的。吾講地點,我有一朋友既父母响國內油田地區工作,好多年前當地油井既油已採盡,事隔大概十年後又話响附近發現大範圍既新油田。 ...
所以有時做事要細心,唔好禁''大頭蝦'',
明明係附近,仲要禁大幅,都硬係搵唔到,令人洩氣麻

希望唔好令人懷疑,以為係蓄而不發,針對油價啦

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-9-30 05:01 PM 發表

以前唔明點解D人結婚唔要小朋友,後來先明白,依家既小朋友確實難教(可能自己唔識教),管得嚴又怕佢好似新聞咁一野跳落去,唔管又怕佢學壞(特別係好似依家既社會狀況),我個仔雖然都無出去遊行,而佢都唔認同曱甴既所作所為,但佢對中國內地都幾抗拒(前幾日叫佢搵下內地既大學,佢話唔想去)😭😭😭 ...
搵日帶佢走轉內地(深圳、廣州),去玩下消費下,
係有比較之下,佢就知道香港幾落後,有機會慢慢改觀囉

你貿然叫佢去,點會肯;當然要有誘因啦

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-9-30 05:25 PM 發表

佢對大陸既科技應該比我仲清楚,佢有返大陸參加電腦編程比賽,知道大陸既科技及學生有幾勁,佢唔去大陸讀大學其中一個原因,就係佢覺得好難同大陸既學生競爭(比佢吹漲),另一個原因係對國內無好感(通識科多多少少都有D影響)! ...
佢已經好好,肯上大陸參加比賽,又唔係完全抗阻國內呀;
唯有培養好感,籍著今次香港事件,同佢討論多d、接觸多d,逐步逐步黎啦

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-30 10:08 PM 發表

嘩,好勇敢,先讚一讚師姐。
同佢哋講嘢,一定要有points到佢哋回吾到。

我今日行錯路响黃絲網頁留錯言,一分鐘就來幾個反擊。

第一個,我講道理,冇回應。
第二個,我叫佢幫忙叫單眼女出嚟指證不是,及要求佢幫忙搵果幾個死者既家人出嚟指證。都系冇回應。
第三、四個,我吾想講嘢,只有祝福佢哋。
第五個罵“黑警”,我問佢黑警點解,再重複(二)請求,然後說不給她祝福,抱歉。 ...
禁耐唔識玩法?
佢地自己有錯,就會語塞,唔洗同佢認真 或 講道理,扮傻同佢玩就得

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 09:52 PM 發表

尊重你的睇法,但不認同!
痛恨共產黨,算了吧!個人父親係地主世家兼國民常帶兵少校,走前已完全擁抱中央了。200 萬黃人,肯定走不了,支持阿爺,200 萬亦走不了,剩餘的不就是無定向風吧!有人話點解建制無二百萬人遊行,對不起,香港從來沒有二百萬人遊行,說實話,超過三十萬都未試過。建制不出來或不習慣出來,因為建制相信中央,既然相信,當然不會經常找中央麻煩,出尼做乜,所以才叫沈默的大多數,況且,以 ...
以前我外公都係國民黨士兵,因為不忍國民黨打家劫舍,最後成為逃兵,逃到香港,
佢亦係讚揚亞爺以民本為的國策,令國富足,
不過佢無機會睇中國盛世之日,不過我會為佢作見證

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-30 10:27 PM 發表

冇心情想同佢哋勞氣,聖經話“只要祝福,不可咒詛~羅12:14“。回一回佢哋睇下有咩反應。吾系屋企人,我好難會上火。咁咪祝福下囉~
之前唔好心情,先陪佢地玩,我好好人架,真係一次都無沮咒佢地,
見佢地認真講解謬論,真係好頂癮,我都感謝佢地,令我心情舒暢

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-9-30 10:39 PM 發表

但係仲有僱傭兵,呢度都唔少
前2日打的士,果2個唔似乞衣仔,
唔知係咪越南仔,手起刀落,凶狠過乞衣仔多多聲

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-30 10:47 PM 發表

嘩,師兄系高人。
怕睇得多歪理要洗眼,就好似童年時搭地鐵,有人不停講粗口,我一落車就只會記得粗口一樣。
我唔會將我珍貴的情感浪費係乞衣仔身上,同佢地動氣係無意義,因為佢地唔會因為你的感受就此而改變;
我不時提醒自己,不如將情感寄放係自己/家人身上仲好,做自己真正想完成的事。

唔好為乞衣仔做的事,傷心而難過,唔值得囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]