• 瀏覽: 1,181,454
  • 回覆: 9
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 SilverHaze 於 2019-8-25 08:57 PM 發表

其實,新香港身份証應該加返大大個國旗圖案上去 !
裝睡的人叫唔醒

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2019-8-29 05:10 PM 發表

馬兄是筆誤了吧,美債怎會負利率,世上那有問人借錢,債主要給利息的事,存款才有負利率.
好似德國已經係

引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 2019-9-4 01:33 PM 發表

保良局何蔭棠中學2019 開學禮
奏國歌時全體師生一齊唱 Do you hear the people sing 然後大喊「光復香港! 時代革命!!」

佢地班人究竟知不知道革命是要付出沈重代價?

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157356786965930&id=755090929 ...
一定要追究到底

引用:
原帖由 zamora 於 2019-9-5 09:28 PM 發表
隔離大叔處借嚟嘅MV, 睇完真係俾啲歌詞同動畫攪到好滾動, 香港依家係被攪爛, 人心不淨, 但係唔好絕望, 因為睇完呢班小朋友嘅畫作後, 佢哋長大後可能係重建香港嘅希望..........大家不妨用5分鍾睇下........

https://youtu.be/2gM-gSZXyVo ...
睇到有沙入眼

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-12 11:09 AM 發表

黃人曱甴基本係天下奇人,所謂搖英國旗的曱甴婆婆原來係退休公務員,長居深圳,整日懷念舊老板,可能舊鬼頭上司對佢好好,對住宜 d 黃人,真係吹漲但睇完宜段新聞,你會覺得時空錯亂,深圳,尊重法治的地方,香港法治就成為大陸竭後語“笑話” ...
精神分裂

引用:
原帖由 supremeabc 於 2019-9-12 12:52 PM 發表
中國加油團在 IFC挑機 !

曱甴快D去拆左IFC

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-16 11:18 AM 發表
幾隻無人機,叫沙特無一半産量,宜 d 嘛叫呃鬼食豆腐囉。有人沽空左,本來諗住月圓之夜有野發生,跟住世界性大股災,點知俾人夾左二千點,計一計數,都幾傷,於是分頭行事,幾隻大疆的無人機,最多就放個迫擊砲彈,十個,沙特就話無一半産能,今日祗出口平日産量 1/3。又係老套到唔老套的招數跟住,叫香港班友睇下可唔可以死人,結果,打人還是敢,就死就個個縮,偷襲白炸果幕就仲搞笑,十幾個人就係咁宜掟一個汽油彈, ...
好在香港啲廢青真係廢到一個點

今日得閒諗住落恆生買硬野,要下星期一先可能有貨, 真係冇乜緣份

引用:
原帖由 菠蘿包2018 於 2019-9-26 03:42 PM 發表

總行無貨嗎?
我去總行,可能比馬兄買哂 不過我淨係問五兩裝9999金條。

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-26 06:37 PM 發表

又斷貨?
櫃枱哥哥仔話最快要下星期一先有貨,最好打電話問下先。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]