• 瀏覽: 1,107,320
  • 回覆: 8
  • 追帖: 375
支持! 咁快又開新版!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-8-24 02:40 PM 發表

係呀,開內地戶口大把人講,反而無乜人講開馬交銀行戶口
成功起澳門銀河 工銀澳門 開戶口
香港身份證 澳門過關紙 入少少錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-8-24 08:13 PM 發表

頭先睇TVB依家連寧夏既貧窮人口都係20萬以下。我覺得接受訪問既書記話:現在是一般市民都食得飽,著得暖,依家要爭取2020年全面脫貧。

人地諗既係點比百姓和平穩定溫飽;香港人已經溫飽就諗住點推翻政府。而唔係諗方法去幫其他人溫飽。淨係派錢派福利就得咩。 ...
飽暖思民慾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-25 02:44 PM 發表

高人想班友去邊就去邊
係就去迪迪尼啦唔該

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-8-25 02:56 PM 發表

終於update哂D移居海外嘅環境心得。整個weekend就咁冇左。。。

所以真係好佩服好似K兄呢啲咁嘅樓主, 無私奉獻,詳細分析, 付出龐大嘅精神心血同時間, 為我哋呢班互不相識嘅人,作為明燈指路

如果有師兄師姐有意離開香港,歡迎参閱
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=2 ...
多謝Moon姐! 🙏🏻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-1 10:49 AM 發表

我地好快見到大自然嘅真正威力,人類所謂高科技文明只係一個笑話,不堪一擊。
大師視覺用年做單位:大師嘅好快,即係我哋嘅X年..😢

引用:
原帖由 faihoi07 於 2019-9-8 11:06 PM 發表

睇到今日多個地鐵站俾暴徒攻擊,感覺香港無未來無希望。真心希望香港可以學土耳其大清洗一次,唔系真系無得救,太多蠢人,而且蠢人系可以上到高位唉 ...
林鄭最終撤回, 得米班黑衣重唔玩大的?
正常市民都係要捱下.
我有個黃人朋友住旺角警署隔離街, 又「關心下」佢問下返唔返到屋企

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-11 11:30 PM 發表

把口唔停,除左訓覺嗰時。一分鐘叫你廿次,即係每三秒搵你一次,解決佢嘅大問題,佢嘅大問題係小巴點解唔整大架啲,可以坐多啲人。大㗎啲咪係巴士囉,一早巳經有啦,跟住又問點解唔係全部大巴士,唔會停,一路問落去。頭都爆! ...
大師!我個女都係咁! 相沖相剋一物治一物😓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 westwest 於 2019-9-29 01:06 AM 發表

中國提前十年完成聯合國脫貧KPI!

https://www.weibo.com/1663072851/I8Q46xmMS?type=repost

咁L多粉人求的咩「高層次」理想,呢的先叫功德無量嘛!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]