• 瀏覽: 1,182,083
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 杜仲 於 2019-8-23 09:07 PM 發表

幾錢手續$ ?
上次手續費65元

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-8-24 12:11 AM 發表

打工呢? HK果份又無大陸分公司, 要搵過份可轉上大陸返工/ 上大陸搵工... E+1刻, 如上去住, 只有創業....
有時諗過,創業亦未嘗不可,內地城市多,成本低,雖然競爭大,但如果唔怕去2線城市,應該有得玩下,不過可能要交下學費

引用:
原帖由 kt1223 於 2019-8-24 12:16 AM 發表

1480 昨晚見過,係收市價,但今早已上返1495
唔係喎, 1480呢個價係2個星期前嘅事

附件

WeChat截圖_20190824001841.png(71.33 KB)

引用:
原帖由 kt1223 於 2019-8-24 12:16 AM 發表

1480 昨晚見過,係收市價,但今早已上返1495
呢D價香港fixing買唔到嘅

香港就算唔出解放軍平亂, 都要嚟一次土耳其式大清洗。

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-8-24 12:09 AM 發表
好後悔,諗住聽沈大師適,吼佢跌返1480入貨,今日師兄們真好彩上左尾斑車,大陸出招,即刻升30美刀,下星期唔知乜野世界了
其實呢, 今日下晝現貨金做過US$1495, 同$1480只係差US$15。 我唔知你要買幾多啦, 我當你要買十兩, 都只係差千零蚊港紙咋!

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-8-24 12:18 AM 發表

有時諗過,創業亦未嘗不可,內地城市多,成本低,雖然競爭大,但如果唔怕去2線城市,應該有得玩下,不過可能要交下學費
除非是網店, 否則要探路搵地點先....再來買/租地方

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-8-24 12:26 AM 發表

其實呢, 今日下晝現貨金做過US$1495, 同$1480只係差US$15。 我唔知你要買幾多啦, 我當你要買十兩, 都只係差千零蚊港紙咋!
唉,今朝個勢係回緊,千金難買早知道,萬般無奈想不到,點知阿爺會開戰

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-8-24 12:33 AM 發表

唉,今朝個勢係回緊,千金難買早知道,萬般無奈想不到,點知阿爺會開戰
你無追post.....前日已經聞到大陣燶味喇

引用:
原帖由 風天小畜 於 2019-8-23 11:29 PM 發表

20年係阿爺小心謹慎既講法,我認為10年8年都搞掂,或者根本3幾年都搞掂,再直白點就係1秒就搞掂

點解咁講,之前我巳講,因為香港現在的所謂不滿或革命只係食得飽過頭的中產既妄想

如果係日本人殺中國人果一種,就真係一世都會記住

早前馬兄都貼過一位大陸人話中央開始搞國泰,D員工對大陸人當堂客客氣氣又話大家都係中國人

只係阿爺收網要時間, ...
相信阿爺都唔會期望100%, 但是好似你講果d人, 個心仍然是黃, 受到壓迫而低頭JE, 一有機會即刻反面彈出來... 晌今次情況, 唔少人平時是隱性黃人都爆左出來... ED人先是致命, 和理非果D...是SIN動/ 助攻....

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-8-24 12:16 AM 發表

...我d錢未有咁快收到...唔好升咁快啦...

...不過, 同時貶值....咪會抵消左?
美國貶,其他工業國又想貶🤭

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-8-24 12:45 AM 發表

相信阿爺都唔會期望100%, 但是好似你講果d人, 個心仍然是黃, 受到壓迫而低頭JE, 一有機會即刻反面彈出來... 晌今次情況, 唔少人平時是隱性黃人都爆左出來... ED人先是致命, 和理非果D...是SIN動/ 助攻.... ...
黃人那所謂既仇恨只係一種妄想,可以用大陸化,大陸流行文化,國力漸增等慢慢融合化,當然前提要老美崩潰和大清洗黃媒

無理由一面解毒又一面食毒,但此毒非不可解,當然有小數例外

這所謂仇恨和日本侵華那一種不可比,但一樣可解,但要日本既文化流行十分成功,而且也用左幾十年

日本侵華殺咁多人的仇恨也可解,何況只在黃媒洗腦下的一場虛勞妄想

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-8-24 12:45 AM 發表

相信阿爺都唔會期望100%, 但是好似你講果d人, 個心仍然是黃, 受到壓迫而低頭JE, 一有機會即刻反面彈出來... 晌今次情況, 唔少人平時是隱性黃人都爆左出來... ED人先是致命, 和理非果D...是SIN動/ 助攻.... ...
亞爺會滴水不漏進行改革,唔會對反對者仁慈
反正亞爺有時間及資源,
佢可以好耐心教育香港市民,尤如當初花40年時間由文革階段教育新一代一樣.......

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]