• 瀏覽: 1,107,685
  • 回覆: 5
  • 追帖: 374
報到!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 煩Q死 於 2019-8-31 04:06 PM 發表

今日人民日報指曱甴為恐怖分子.阿爺會唔會郁手呢?有D期待
可唔可以用香港受到恐怖襲擊而宣布香港進入緊急狀態?咁港府就可以做嘢!

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-2 12:19 AM 發表

唔知你信唔信, 全香港最好嘅係大同。
大榮華ok, 但大同質素最高。
元朗人話你知,絕對係!食月餅要食蓮蓉月,唔要白蓮蓉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 agentsmiths 於 2019-9-5 09:01 PM 發表

五大訴求的想法
成立 獨立調查會, 是不是同時調查警察和 示威 人士?
那麼第三個訴求, 撤回抗爭 運動「 暴動」定性,政府不能先 接納。
因為要經過獨立調查會 調查示威者 真的沒有 暴動 成分, 政府才能答應這個訴求。

現在還沒經過中立的調查會調查, 就不能先答應第三個 訴求
同樣釋放被捕抗爭者, 也要等到 中立的獨立調查會 報告, 指出被捕者無罪 政府才能答應的
因此政府不能同 ...
成立已中計!不需討論!為何沒有人要求調查示威者的組織、物資、資金流?教會、學校、社工、媒體的關係?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-17 05:41 PM 發表

你仲勁难走好多
我卅年前去,三條入藏公路都有走,青藏最易,川藏次之,新藏簡直揾命博,跟便車大雪封路,行咗成個禮拜!

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2019-9-19 11:10 AM 發表

我唸情況係假設樓下開緊片冇舖頭開
屋企有d野咬下唔使餓親呱
當港元受到衝擊,物資短缺或加價,民眾首先會趁商品未加價前入貨。還記得 83年港元受衝擊一度對美元十算!全港超市貨品都被買光,待港元掛美元 七個八才回復平靜!你估這次如港元受衝擊,一兩天可恢復了?港元又會貶多少?(即物價又會升多少?)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]