• 瀏覽: 1,182,120
  • 回覆: 13
  • 追帖: 357
+605
留位
方便追POST

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-8-24 09:55 AM 發表

但係搞唔到居住證呢下先頭痕
冇居住證乜野都做唔到
師兄國內有冇物業或祖屋之類?
依家深圳班親戚都係咁勸小弟同家母快返去辦理😵

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-8-24 12:11 PM 發表

就係無先頭痕
睇下依個幫唔幫到你

附件

6815E4AA-F03C-4D96-9B92-B7FB7EF0CA19.jpeg(103.39 KB)

7418E735-6AFC-4A31-A387-9A72D2EC78AA.jpeg(111.07 KB)

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-25 05:54 PM 發表
有帖友問美國宜家 d 親人朋友,個個都生活好好,經濟逢勃,點可能有問題。
宜個問題,一時間我係唔識答,我亦有親人係美國,宜位帖友講的事係無錯。
好彩,今日白雲先生出了一篇文,有宜篇文,我乜都唔使解釋,自己睇吧。

貿易戰大反攻,美股崩了,特朗普瘋了 — 白雲先生

https://mp.weixin.qq.com/s?__biz=MzAwOTQxNjgxNw==∣=2649862890&idx=1 ...
十一哥的文對白雲先生的成見好像很深
想請教馬兄對兩人有什麼個人看法?

引用:
原帖由 koka889 於 2019-8-25 08:27 PM 發表

請問十一哥又係邊位?
http://kksk.org/tieku/r_90859_2.html

堅定流
唔通weekend真係做大戲?

附件

FCE46729-B006-4183-AB7E-8D50D04F9167.jpeg(181.02 KB)

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-1 03:15 PM 發表
我之前講嘅提示,會一步一步實現,時間會證明。
感覺好似比預期快好多

班L樣好L狼
捉住D影相既人打

引用:
原帖由 愷玹 於 2019-9-9 01:14 AM 發表
終於儲夠分留言啦,我由6月無意中睇到再一路追。

好感慨,我同丈夫係少數反黃既80後,由6月開始我只淨番幾個警察朋友,大家一路互相支持。

亦見到一班熟悉既親人和好朋友仇警仇政府到可以是非不分到,好似入左邪教,令我好心寒同痛心。

我和丈夫努力甘打拼,終於早幾年儲夠錢上車和生小朋友,諗住終於可以過安穩日子既時候,香港又發生甘既事....令我地好難過...同迷失

幸好有依個post ...
85後同路人、身邊朋友大都係黃
雖然沒在這次事件任何表態
但因為反佔中、內心已有芥蒂
只是沒對我進行批鬥
本來有個談婚論嫁的女友
今次政治事件係導火線再加上小人從中作梗係令到我地分手
已對香港失望😞
反正在深圳有物業祖屋,已打算申請深圳居住証後
除了工作外盡量不在香港😭

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-10 11:07 AM 發表

記得以前在時政文化版中,有帖是講述種花家腹黑兔的事(包括歷史、現在、科技、前文明……等),請問有誰記得或在哪可找回呢?
上百度或GOOGLE打 "huaxdlong" 應該搵到

引用:
原帖由 bchan77 於 2019-9-10 10:57 AM 發表

馬兄,可唔可以講白啲,中環大把建築物都可以叫‘地標’,你講得咁模糊我哋好容易捉錯用神㗎喎,唔好為難我哋啦
+x哥辦公室離鷹領事館唔遠

引用:
原帖由 vwvvwwvvvwww 於 2019-9-13 01:06 AM 發表
黃路人,
大都有相同特質,
天生埋怨外在環境,
及擁有不設實際的理想與期望。

手頭上有個非常特別的個案。

想(分享)一位怨氣沖天的深黃朋友嘅實況。
本着求同存異,
救得一個得一個的精神,
我盡量保留這段多年的友情。

。。。。。。。。。。

他來自馬交,
有齊(港澳)兩邊的身份證,
不幸地天生有拿綜援的資格,
近年不斷埋怨香港及澳門政府及社會各種各樣的問題!

他不情不願地透露了港澳兩地的社會 ...
升米恩斗米仇心態
你長期對某一個人愈好,佢就覺得係應該,唔會感恩
當你停止援助、d人真係當你殺佢全家既仇人咁睇

引用:
原帖由 edith 於 2019-9-13 08:20 PM 發表

在下選擇在家撫琴弄月,自娛一吓10233667
請師兄彈一曲再錄下來
UPLOAD上來讓大家聽聽

引用:
原帖由 ppyipak 於 2019-9-20 02:55 AM 發表

喺!
我用 iPhone
再試都一様!
寫香港 跟著有 「蘋果」出現、再按是 「曰報」、
其實都好明顯 做左D嘢!
華為mate30昨日發佈了
等埋5G就準備換機

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]