• 瀏覽: 1,182,184
  • 回覆: 25
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 koka889 於 2019-9-13 07:00 AM 發表

佢地唔明骨牌效應
佢地唔係唔明,而係做緊文宣姐。

一方面由港獨勇武,不停叫攬炒, 穩住暴徒呢方面嘅士氣。

另一方面,文宣又要不斷話其實對香港經濟嘅破壞影響有限, 經濟轉差時又要話唔關暴動事, 目的係穩住班和理非嘅支持。

兩樣嘢本身就係自相矛盾,你要攬炒,咁你 真係影響到香港經濟唔係好成功咩?但係又要極力否認關你事。但係啲蠢人就會信。

睇緊呢個貼時竟然見到hktv mall有個賣金嘅廣告彈出嚟, 王維基真係識做廣告

不過大家唔好幫襯王維基。儘量唔好益佢。

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-9-13 03:51 PM 發表

$15127一兩?呃D婆仔唔知價咩!

我同恆生買$14140咋,不過要買夠5兩
唯一好處可以用信用卡找數

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-16 04:47 PM 發表

好多人唔記得,公務員一樣會減薪,2002 應該試過,幅度不低。
嗰陣時減6%仲要分兩年減都嘈餐死 但其實當時周圍啲人已經個個失業燒炭。

引用:
原帖由 大嶼山貓奴 於 2019-9-17 12:50 AM 發表

你說穿了😅西藏都係一個敏感嘅地方,經阿爺大治後高速發展, 9年前來過,同而家相比面目又翻了幾翻。
我以為布達拉宮係荒山野嶺,而家睇張相好似係中央公園入面咁

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-17 10:38 PM 發表
尼排李氏父子都成日係都澄清舊聞,係想以假亂真?

但係都無否認真係講過"終身請何X詩"呢句話喎...

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-23 01:33 PM 發表
依排留意報章,評論連番批評地政總署丶食環處丶教育局等部門,話佢地有法不依,不配合政府運作,唔知林鄭可以點樣肅清政府內部細作?

仲有,政府好強調要以法治 懲處暴動份子,不知道是否為整頓法律界的引子?  如果係咁,以現時法律程序丶19髪官工作效率,估計有排都未搞到法律界😩香港光復之日,遙遙無期。 ...
何柱國講得好,政府部門冇一個盡緊自己本分,就想阿爺出手救你?

引用:
原帖由 royrac 於 2019-9-28 09:29 AM 發表

點解會有尼個改變呢?
即係之前你會聽見有啲曱甴話"互聯網都係美國嘢啦,美國停咗你中國互聯網, 唔畀你所有中國人上網都得呀"。 12月之後唔會再有呢個可能性, 因為中國已經擁有自己嘅互聯網server。

引用:
原帖由 Gabbe 於 2019-9-28 10:49 AM 發表

真係多謝班曱甴提醒阿爺,令阿爺去美國化入行多一步!
其實都唔關曱甴事,呢樣嘢已經搞咗一段日子(應該係2015年全世界開始搞ipv6, 中國已經要報名參與),還是要重複講,阿爺的確係好有遠見。

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-28 11:02 AM 發表

IPv6係中國做主導,其它歐美國家先至陸續加入。
如果係而家搞,肯定比美國阻撓

引用:
原帖由 Herme 於 2019-9-28 11:06 AM 發表

有班傻黃中諗住到時樓價跌, 可以買層樓收租或者俾仔女住,
但無諗到時失業, 屎都無得食, 仲有銀行借錢俾佢?
社會有一班中年人仕嘅, 四字尾至50零歲, 自住樓已經供滿, 對上十幾年累積咗好多儲蓄, 如果樓價跌三成以上,full pay買樓冇問題。 到時佢哋順便退休,收租印印腳。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]