• 瀏覽: 1,182,144
  • 回覆: 209
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-9-27 06:30 發表

直接cut 信用卡過帳
自從今次之後,連本地教會背景NGO都一律唔捐

引用:
原帖由 慎房尾束 於 2019-9-27 19:31 發表

請問無國界醫生有冇問題,捐左好耐
凡係外國背景既全部都有問題

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-27 19:50 發表
最近香港起尼越多詭異野,先有曱甴將主席副相貼系地下,點知當晚就一班陀地好乖咁媽媽聲做清理,點解媽媽聲,因為好多同好難剷起,當然,無任可乞衣仔夠膽搞佢地!聞說今次事件踏左界,D 大佬系上高 d 樓房物業,K 場骨場全部俾封,咁係拿拿冧叫班靚做野啦
就係陀地清潔日果日,傳聞飛機師系惠州的物業都俾封左佢又唔係堂會人士,點解&hellip ...
會否係有暗殺隊搵過飛機師?

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-27 20:30 發表

傻的,阿爺係詩文人尼架
暗殺隊名黎姐,可以請佢去飲飲茶,聊聊天

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-27 21:13 發表

好左外國野幾間我都係捐一次咁大把
我一直捐開東華指明係醫療用途
因為之前辛亥中學事件
今年考慮緊仲捐唔捐咁多
另外,我之前見大叔貼有位師姐好似係支付寶捐
我今日就試左少少地係微信捐 ...
佔中後,有外國背景NGO唔捐
今次暴亂,連本地教會背景NGO都唔捐
依家只會考慮本地老字號

以前讀書講法國佬炸左綠色和平隻船
今日終於明白點解法國佬要咁做

引用:
原帖由 ckm 於 2019-9-27 23:04 發表

我覺得有人開始想收手,吹和風,想睇下點樣割得靚仔啲。但阿爺係咪真係俾你話唔玩就唔玩?
可能有人趁飛機師唔為意帶左佢啲屋企人去迪迪尼玩

玩完返來就咁樣表態

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-28 09:26 發表

而家老字號都唔知捐邊間
東華保良都有黃中學
入邊都唔個咩情況
暫時仲有仁濟,博愛,樂善堂都仲守得住

引用:
原帖由 Herme 於 2019-9-28 11:14 發表

仁濟之前班護士急症室刁難警員, 被醫護禁止使用椅子而要站立看守被捕者, 所以仁濟.....
仁濟醫院既醫院管理權已經由醫管局接管,裡面班醫護係醫管局既人,同仁濟無關

實際仁濟醫院無左間醫院既管理權,所以應該對準醫管局,並非仁濟

引用:
原帖由 Herme 於 2019-9-28 11:35 發表

如果仁濟董事局放任其名下醫護如此, 未能向其施壓, 我都唔會捐
問題係仁濟董事局無醫院營運權,營運權已經全數移交醫管局

班醫護唔係仁濟請,而係醫管局請

請邊個仁濟董事局根本無權話事

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-28 14:33 發表

唔使炒晒,炒三分一其他就會好合作,呢班假髮人去到其他地方跟本無得撈。
不過廢除普通法先係根治之法

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 10:31 發表
做天南地北代帖主第二次,今次是最後一次,本帖距離停帖應該好快,至于天南地北還有沒有須要再開新版帖就看 Kallan 君了。未來的日子,我還會發言,大叔、Kallan 和 tpang 的帖都會係我發言的地方,希望繼續能夠和大家分享個人對時局的睇法。

今日,個人將會做一個短短總結,也可算係對香港時局的個人預視,個人強調,我寫的全係個人睇法,所有預見和結論都係吹水文章,唔無當真!

1. 林鄭左右篇
...
但係警察始終係警察,不能像平頭般不受香港法律約束,不受香港法院審訊

一哥論調係,怕警察步七警後塵,所以不出力

如果講收編,何不給警察一個正式番號,編到解放軍序列,好等警察名正言順打,而不受假髮約束?

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-9-29 16:45 發表

咁香港警察就唔再係香港警察,不如直接派兵啦,難道繼續用香港警察就呃到人?
但係警察始終係警察,執法始終受制肘
中央又唔係正式收編,警察始終難逃假髮毒手

警察又不能消滅法官,又不能用全力鎮暴,擔心警察始終一日會被消耗掉

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-29 23:19 發表

我發現,政府特效止痛藥,用嚟止劇痛急救,一流。呢種藥,過期都吾好掉落垃圾桶,一定要留起去。
好彩剩返好多,呢隻一粒等如兩粒必理痛
仲有一隻黃丸,一粒好過兩粒幸福傷風素,價錢比幸福傷風素平好多

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-9-30 22:32 發表

表列只係約二十個場,如果你當全港只有二千隻激進曱甴,放一半落呢啲場,咁每個場都成五十隻,情況可以好恐怖
但係仲有僱傭兵,呢度都唔少

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-30 22:46 發表

前2日打的士,果2個唔似乞衣仔,
唔知係咪越南仔,手起刀落,凶狠過乞衣仔多多聲
馬兄提過6月起來港越南人急增
應該係僱傭兵

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]