• 瀏覽: 1,155,583
  • 回覆: 14
  • 追帖: 360
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-28 07:54 AM 發表

轉文

香港的問題,我自己的理解,打個比方:
咱家是村裡一大戶人家,自己家兒子在大門口叫駡,還拿著小刀往自己身上割小口子,就想讓咱出去揍他。但是,咱們也不想理他,兒子當然是親的,咱也心疼,可是是被後媽養大的,不跟咱一條心,而且他只拿小刀劃拉,血好像留不少,但都未傷及根本。兒啊,你要是給自己動脈來一刀子,我也好管,直接送你去ICU,給你換血,都好說。
家門口村民都在看,看熱鬧者有之,辛災 ...
雖然呢排比曱甴激到我就嚟爆血管,
但為咗未來大局,我都希望阿爺能繼續忍
千祈唔好上老美當,最多就當生咗個忤逆仔以後唔分一亳家產俾佢

熱賣及精選
歷史總是重複的

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-3 10:39 PM 發表

英美同體,美國係英國嘅延續,TUDOR係大英帝國開創性王朝,行足550年,去到2034先係完全死亡。
英美同體?
家人仲叫我去英國,咁要再諗諗

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-3 10:01 PM 發表

群曱甴大咗畢業冇人請
到時都係群起打家劫社
佢哋已經講緊將會向市民徵收「革命稅」

引用:
原帖由 呢個藍色的樓奴 於 2019-9-4 12:02 AM 發表

我覺得主要係港元掛美元 所以跟美國運行
美元真鈔好似話係有古怪圖象喺裡面 有特別作用
美金上的圖象是 Freemason的標記叫全能之眼,
佢地的終極目標係建立一個新世界 ,係白人統治的世界

引用:
原帖由 LUNDO 於 2019-9-4 09:24 AM 發表

在港式文革氛圍下,教育局、校長、老師都唔夠生聲!
保良局何蔭棠中學2019 開學禮
奏國歌時全體師生一齊唱 Do you hear the people sing 然後大喊「光復香港! 時代革命!!」

佢地班人究竟知不知道革命是要付出沈重代價?

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157356786965930&id=755090929

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-4 01:42 PM 發表

唔想睇
乜九學校黎,即系成間學校支持港獨?個校長同班教書的系未代表要搞革命,可以告假顛覆國家罪?
而家冇23條所以冇得吿
以前港英時代有公安條例可以吿煽動社會不忠於芵女王,可被判監禁超過10年。
但九七後的對象唔同咗,就算仲有這條例而家都吿唔到佢地!

引用:
原帖由 G36 於 2019-9-4 06:23 PM 發表

慈不帶兵,義不掌財
無情無義無恥是宿命

為老細者需兩者具之
何況身為一個特首

戰略上不放棄初心便可
這度真係臥虎藏龍,
師兄幾句就講出「君王論」的精髓

引用:
原帖由 qiuwood 於 2019-9-10 08:35 PM 發表

我提議以後每年7月14在老美西領事館前化寶燒衣,如有朝劇團支持直程攪神功戲!
Good idea!  

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-9-10 10:32 PM 發表

所以警察更加要告班醫護誹謗

當日班醫護一口咬定條女既傷係警察造成,如果份報告出到來證明唔係,警察係時候反擊,告晒當日有份靜坐既醫護誹謗

如果佢地係非工作時間靜坐,就係以個人身份,咁警察就一人一封律師信同佢玩民事

打官司都打窮班醫生仔護士仔 ...
但是警察係四點度講咗,法庭批出搜查令是有附帶條件的,就是份報告不能公開,只能用於查案,但係冇報案人又點查案呢

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-11 02:01 PM 發表

其實唔洗公開,心水清的市民/弱智黑衫其實都知道發生咩事,而家政府又多張有用的手牌,幾時出,點出,是政府話事;政府越掌握節奏,即是越掌握局勢,好快又有精彩的劇情🙄 ...
冇錯!
曱甴有張良計,警方有過牆梯

引用:
原帖由 科姐 於 2019-9-22 01:35 AM 發表

睇到火都黎,希望幾位大叔無大礙啦
有個應該重傷,唔知過唔過到今晚 .....

引用:
原帖由 芽菜子 於 2019-9-23 09:30 AM 發表

因為那兔愛上追夢赤子心,有充電作用
我都好鍾意追夢赤子心,歌詞填得好

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-9-23 09:11 AM 發表

【珍惜生命】西貢翠塘花園56歲男墮樓 現場證實死亡
https://www.hk01.com/sns/article/377710
唉!死諫又有咩用!
佢個仔都未必會反省

引用:
原帖由 deelllll 於 2019-9-25 04:46 PM 發表

新世界捐300萬呎農地係咩玩法?投降?定另有目的?🤣
其實姓鄭一家幾代都屬淺藍,
在地產商中算是咁.......

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]