• 瀏覽: 1,182,048
  • 回覆: 110
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 10:31 AM 發表
做天南地北代帖主第二次,今次是最後一次,本帖距離停帖應該好快,至于天南地北還有沒有須要再開新版帖就看 Kallan 君了。未來的日子,我還會發言,大叔、Kallan 和 tpang 的帖都會係我發言的地方,希望繼續能夠和大家分享個人對時局的睇法。

今日,個人將會做一個短短總結,也可算係對香港時局的個人預視,個人強調,我寫的全係個人睇法,所有預見和結論都係吹水文章,唔無當真!

1. 林鄭左右篇
...
多謝馬兄分析,希望馬兄再開新帖🙏🏼🙏🏼🙏🏼

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 07:09 PM 發表

阿馬你都準備好哂,駛乜驚。

呢個帖嘅兄弟姊妹都有哂心理準備,等日子到。

時間計好哂,誤差一二日左右啦。

暫時仲未克服到幾十度誤差,要再努力閉關修練。

你開帖,我一定撐你喎 ...
大師要間唔中蒲頭指點下迷津

引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-9-29 09:28 PM 發表

大c, 依家入硬0野會唔會太遲。
唔遲, 今日先去搬磚

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 02:59 PM 發表
剛剛在 K 君的二極經濟和帖友討論開太祖(毛主席)傳位的故事,因而記起跳蚤曾用一定篇幅把這段故事敍述得活靈活現,但由於當時覺得大家興趣不大,所以沒有貼出來,今次,已完整整理好並貼在二極經濟那裡,有興趣的可過去一看。這個隔三代立儲,基本上包含了諸葛亮(小平)攝政,錦圖護主的角式,精彩!但最重要,還是太祖謀略加中國國運!有興趣,過去望望吧

https://www.discuss.com.hk/ ...
好長, 要慢慢睇

引用:
原帖由 yinfade 於 2019-9-29 10:05 PM 發表

同事朋友九成黃,好彩家人藍及在這預到各師兄/姐,從中學嘢及慰藉心靈....我冇本事各師兄/姐入硬嘢,只有間唔中儲糧,同在這預見好的分析都會分享給家人,希望各位生活平安 ...
銀條都可以架

引用:
原帖由 陽光藍孩 於 2019-9-30 05:22 PM 發表

馬兄,唔係講笑,不如你keep住開一個天南地北post, 比我地有個位聚下傾計,起碼過埋14號再講。

大叔帖多人,K兄兩極帖又講全球嘅野,香港嘅真係開個天南地北好。 ...
非常同意

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]