• 瀏覽: 1,181,639
  • 回覆: 11
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-8-24 12:09 AM 發表
好後悔,諗住聽沈大師適,吼佢跌返1480入貨,今日師兄們真好彩上左尾斑車,大陸出招,即刻升30美刀,下星期唔知乜野世界了
1480 昨晚見過,係收市價,但今早已上返1495

今日用了少少時間睇下D強積金,雖然師兄話強積金冇得救,但我都希望有D渣那,話曬個個月都放左D落去。

睇而家經濟似乎嚟緊十年八年都唔係好掂,股票基金似乎冇運行,其他好多基金又投資響美元計價的資產,如果對人民幣有信心,其實係咪應該要將MPF 轉入人民幣貨幣基金,睇左幾間MPF 公司,保本基金主要投資響港元計價債券及港幣存款,大部分公司有這種基金選擇,永明及中銀則有人民幣及港元貨幣基金,投資比例人民幣資產大概65%,如果仲有十幾年之後先有得拎,這個選擇會否較為穩陣?又或者咁多師兄又有冇其他見解?

一名16歲學生在西灣河寓所內,被警方搜出多支槍械、胡椒噴霧和易燃粉末等違禁武器,他早前承認無牌管有槍械、爆炸品和違禁武器共3項罪名,今日在西九龍裁判法院判刑,裁判官參考被告的感化報告後,判男童遵守一年感化令,期間須按感化官要求,參與一些有助更生的社區服務計劃。

被告冼釗霆,承認今年2月20日,在‪‪西灣河太安樓‬一個單位,無牌管有一支長槍型氣槍連6個彈匣、一支胡椒噴霧,有關武器在內地或網上購入。鑑於區域法院現正審理一宗有關電槍案件,聆訊中各專家證人對電槍定義有爭議,控方申請修改控罪,不起訴被告管有2支電槍,其餘控罪維持。

另外,被告亦被控管有86克粉末內含硝化纖維素、101支電火柴、刀具、一個無線發射器及一個連同2枚電池的無線接收器,部分違禁品為易燃物或有爆炸性。

PK, 一個準恐佈分子只需要感化一年。

引用:
原帖由 scwo 於 2019-8-27 06:00 PM 發表

我也買不到,這股成交太少
成交少有一個風險是你等錢使賣出亦不容易

引用:
原帖由 kingchan75 於 2019-8-28 05:01 PM 發表

冇4條9999買, 買金飾頂下,可以嗎?
買金幣啦,金飾差價好大兼有火耗,就算金價冇上落都要蝕10%

引用:
原帖由 Twinkle1233 於 2019-8-28 10:20 PM 發表

金鋪買得唔得?
一般金舗比較貴,可以試下富昌金業

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-8-29 12:56 AM 發表

果度成日有個阿叔晌度貼...行過2次都見到佢, 果到成日都有人圍住睇.....
新城市廣場長期有人隔一段距離望住,黑衫後生仔,扮企響度打機等人。

引用:
原帖由 zamora 於 2019-8-29 07:05 AM 發表

有冇離遠影佢相????
下次有機會一定做,嗰位置近三樓上五樓嗰條長電梯。我見過一次後就專登去望下,有時企響條柱後面打機,有一次見到好細個,初中生。我認為係佢地係睇牆因為我行完街一小時後仲企響度打機。

引用:
原帖由 三寸天堂 於 2019-8-29 07:44 AM 發表

唔知得唔得呢,打999報警話見到「懷疑」毒品交易喺嗰個位置,等差佬黎查佢身分證。
無謂加重差人工作量,響幅牆下面長期有人做媒討論,所以起碼有十幾人圍住條柱。當然啦,有冷氣嘆梗係好過去放響隧道的流膿牆啦。

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2019-8-29 10:21 PM 發表

明白大家都不好過,但埋怨的對象是否政府 ? 你認為政府官員有能力應付顏色革命嗎? 政府現在連向市民說出事實都有困難, 我們應怨誰 ?  不過怨什麼人都沒有用, 因為牠們不會理我們的死活, 只求達到其自私的目的. 因此, 最後仍只有靠自己, 平時有儲蓄的會好過一點, 如果餐餐清的真的很慘, 不過之前政府己派糖, 不過以今時的局勢, 不知何時才能到手,希望垃圾會能儘快處理. ...
如果出緊急法上兩個禮拜財神爺的派錢方案應該包括其中,即時執行,起碼有人可以快些受惠。又可以減少反對派的渲染

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-1 10:56 AM 發表

醒目,我用緊雙三角睇550年,緊係用年做單位啦。
用年做單位都好,幾怕你用decade 做單位,真係有排等。

希望馬兄能繼續開帖,因為你的分析及貼出跳蝨的文章是很多正常市民及前線警員的精神支柱!亦另我們知道國內的發展情況,獲益良多!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]