• 瀏覽: 1,182,087
  • 回覆: 38
  • 追帖: 357
+605
唔明,點解地產股爆升係等於地產佬同中央誓不兩立?

引用:
原帖由 cwwan 於 2019-9-5 07:26 PM 發表

師兄,我就咁睇,學習有問題的學生,在學校生活多數無成功感,在課堂搞搞震,無了他們,課堂自然秩序好很多,他們在學習上差,不守規則,多是家庭有問題,疏於管教,品德亦不會好,容易結交損友,在社區胡混,
有些更有反社會傾向,學校社工只能把差的一群盡力扶回正途,但1個社工加幾個輔導老師能量有
限,1個月見這些人幾次,只能令他們在學校無咁放肆,不能話改變他們的行為和心態就可以改變的.
而這些學生 ...
但有多間名校參予罷課呀,入到香港8大的更加唔會係最差嗰堆啦

我自己80後,身邊認識的,更加係讀書唔成,早出嚟做野的多數藍,讀到上大學的就好多黃呀

引用:
原帖由 hin713 於 2019-9-7 12:39 PM 發表
英美籌集巨資做空港股,企圖賺取百倍槓杆,中央洞悉先機,林鄭臨危受命,前天港股不跌反升近千點,英美如黃台瓜輸到仆街。香港人你知道嗎?中央政府為了香港好做了許多事情是你們不知道的。

香港金融戰!!

前天904下午恆生指數突然大升超過900點收市,是外資曾經大力沽空港股,而林鄭安排在同日下午公佈撒回消息,明顯是一個聰明的佈局!

整個挾倉由底位至高位相差1300點子,絕不是一 ...
但地產股狂升,究竟係地產佬同中央傾掂數?定其實係美佬挾升呢?

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-24 07:00 PM 發表
唔好話新聞,睇左成晚fb都唔見有人講...

到今天,如法官都不嚴懲暴徒,只希望警隊高調宣佈罷工,只效忠一國,對香港法治制度失去信心,令香港徹底進入混亂狀態,由中央徹底重整!

引用:
原帖由 edith 於 2019-9-26 10:43 PM 發表

睇完個答問會,只得承認我地只係小眾異見人士,身邊大部份都崇港獨愛暴力嘅人,現更冇留戀香港嘅理由,只希望能得切逃離香港
出嚟講野嗰幾個藍絲已迅速比人起底,仲未計直播完離開時要經過大群暴徒既風險,有幾多人有呢份勇氣?怪只怪反黃的無組織,無大台,敢出聲的都只能制造零星迴響,仲因為人少隨時被暴打

引用:
原帖由 路過的閑人 於 2019-9-27 01:42 PM 發表

有機會搞多幾次之後,班乞衣覺得林鄭答黎答去三幅被,懶得再去,咁藍色力量就會開始上升,俾人覺得社會上㗎聲音風向開始轉
無可能啦,佢地唔係望要政府答,係要搶佔話語權,你睇樓上轉貼,黃人整既對話會數據,又可以打哂飛機話黃人就是代表香港大多數民意了云云

暫時除左林鄭叫企出嚟比人插(盧偉聰繼續失蹤),未睇到對話會有咩幫助,黃人佔8成,仲幾乎統一言論,搞到好似香港主流民意就係咁,幫助佢地增加聲勢,希望背後真係仲有大家未見到既策略啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]