• 瀏覽: 1,181,927
  • 回覆: 127
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2019-9-28 12:58 PM 發表

唔配合牠們攬炒又怎何令牠們入局?無論如何,香港是大部分香港人配合牠們而得的果,不要賴其他人,先找出自己的問題。
香港是大部分香港人配合牠們而得的果 >> 你E句野好尖銳.....拮得好認但對, 包括沉默不表態果D,
簡單數學: 700萬人-200幻= 500萬是不表態, 當中有幾多是暗黃? 一半 250萬?, 是的話, 450萬是支持反中, 你叫阿爺/政府做咩好? 可以用強硬? 真是要陣壓? 破壞HK所有? 阿爺一早就叫大家表態啦, 俾阿爺睇到是點情況, 不過無反應, 連果d親皇黨都無腰骨.... 真是有咩好賴? 發下情緒是明白GE, 只是....>> 不要賴其他人,先找出自己的問題。HK人太自私啦....
只是剩下的250萬咋, 只是不偏黃咋, 唔代表是支持阿爺....

大叔果到見到...
“請”外籍法官出局,大望在即!
https://www.kunlunce.com/e/wap/show.php?classid=176&id=136760

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-9-28 02:45 PM 發表

如果侵侵唔係打貿易戰在先。兼且反口覆舌又辣啲契細佬,哩場仗更難打
所以一直都傳佢是地下共產黨完.... 另外, 如果下次真是由民主黨勝出, 佢地用咩手段去搞番D問題...美元問題, 石油等, 美國D兄弟國都有離心....等等 中國點都唔會落搭啦....

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 10:31 AM 發表
做天南地北代帖主第二次,今次是最後一次,本帖距離停帖應該好快,至于天南地北還有沒有須要再開新版帖就看 Kallan 君了。未來的日子,我還會發言,大叔、Kallan 和 tpang 的帖都會係我發言的地方,希望繼續能夠和大家分享個人對時局的睇法。

今日,個人將會做一個短短總結,也可算係對香港時局的個人預視,個人強調,我寫的全係個人睇法,所有預見和結論都係吹水文章,唔無當真!

1. 林鄭左右篇
...
多謝馬兄分析, 支持馬兄繼續開帖同大家吹水交流...

引用:
原帖由 koka889 於 2019-9-29 02:37 PM 發表

應該係支持林鄭1.大節日預埋佢玩2.如果唔係,梁生應會發出另類聲音,或者有另外的人出聲。
今日係電視上見到的畫風變咗,多咗老人家沖係前面,又有坐輪椅戴黑口罩,又玩邊科?激烈咗好多。 ...
4X嵗就叫銀髮族果D

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 07:12 PM 發表

唔駛心急
scottie大師, 之前提過要存藥物, 是預計短期會需要定1-2年之後的準備?

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-9-30 05:01 PM 發表

真係有這類人的
頂。。c兄最好發去12339。。起碼等星仔都會小心d...

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-10-1 12:13 AM 發表
關帖前同大家講句國慶日快樂

溫馨提示, 今晚金價回左好多, 又係時候去總行走一轉
嘩,跌唔少。。今朝剛買左幾個金幣。。😨😨雖然作保命用,但一買左就跌。。唉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]