• 瀏覽: 1,182,321
  • 回覆: 8
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 JamesIeong 於 2019-8-25 12:33 AM 發表

其實真係唔需要升格直轄市,政府講緊大灣區區內分工合作,發展各區自己的優勢!現在由廣州市政府統一區內資源分配,升格深圳成為直轄市即係另立龍頭,咁對大灣區又有何幫助? ...
整個大灣區將來就係一個直轄市。

引用:
原帖由 papaj 於 2019-8-28 12:35 PM 發表

我唔係話中央冇做嘢,而係特區政府內部有人唔配合阿爺嘅指令,你睇下噴老尾領事館就即捕即審即判,效率仲快過順豐速遞!而要審班暴徒就又要搜證,又要排期,仲可以保釋!肥佬黎及一衆漢奸被點明之後仲可以係香港自出自入,自由自在!咁樣叫中央有做嘢?你唔係話呢個係阿爺嘅意思嘛?
阿爺都不下一次出晒聲,但政府依然(扮)弱勢,警方開個記招都俾班黑記審犯咁審(攪到我以為黑記係警方,警方掉返轉係賊!),你話呢啲如果 ...
呢類所謂淺藍朋友基本上就係牆邊草,由得佢地支持反政府吧!最好快啲出埋嚟!

引用:
原帖由 hanE 於 2019-8-29 06:11 PM 發表

培正之光,盜文賊,黃精,何絲都好似係!
培正一直都唔係左校,可能呢兄攪亂咗培橋。

引用:
原帖由 煩Q死 於 2019-8-31 04:00 PM 發表

話事話佢去咗邊呢?有D掛著佢.冇佢响樹軍版冷清咗又冇咁多笑料禾叫佢做歡樂朱大元帥
比師兄講中!唔見朱元帥浦頭我都冇睇軍版好耐。

引用:
原帖由 呢個藍色的樓奴 於 2019-9-10 05:36 PM 發表

喺領使館門前燒衣破地獄
我提議以後每年7月14在老美西領事館前化寶燒衣,如有朝劇團支持直程攪神功戲!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-14 10:08 PM 發表
今天激戰的商場,老板唔算四大家族,也算是較為親中的一個地産佬。不過,今次香港事變正如我所講,所有地産佬,無論親中或不親中,都被懷疑參予今次暴動,分別祗係直接策劃,間接付款和知情不報,應該無人係清白了。高人選這地作為紅衫軍誓師之地,即係話俾地産佬聽,你地叫乞衣仔唔搞你地的現金流,不過有人會日日引乞衣入去開片,講打難仔交,哈哈,同阿爺玩宜招,有排你受。宜家先揾個關係較好的開刀,其它,自己睇住辦! ...
729記招叫你地班友要旗幟鮮明支持政府抗暴。你地走到8月中下旬CX/KA奶咗嘢先至係咁倚登報交功課,不但遲交,仲要嘴秒秒玩黃台瓜最好的因!阿爺在出招攪CX/KA嘅一刻已知你呢班契弟養唔熟!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-15 09:03 PM 發表

我都會抽空去!
我都會去。

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-9-22 01:21 AM 發表
今晚比曱甴打傷嘅叔叔伯伯呀😭
末日大師講得啱,我地真係要低調低調再低調,除非自己真係夠人多勢眾……
今次就算林鄭唔做,張建宗都應該去探望被黃畜圍抽嘅市民。

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-28 09:26 AM 發表

而家老字號都唔知捐邊間
東華保良都有黃中學
入邊都唔個咩情況
係,老字號都要查察一下管理層,我十幾年前都做過一間國內建校助學慈善團體幹事,就算管理層各幹事冇黃畜滲透,也要小心佢地架構中繁雜或有幹事假公濟私。因並非老牌慈善組識,每分每毫捐款都是得來不易,但反觀當時有好多老牌或有當紅名人坐陣團體行政開支不成比例卻又輕易收到鉅額捐款。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]