• 瀏覽: 1,181,579
  • 回覆: 52
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-18 09:57 AM 發表

無啦!一人之下就係一人之下,老大賺十億,你就係攞佢二三百萬已經好唔得了。我已經認命了,所以生意唔想做,工唔想打
食幾多着幾多整定.揾夠退休生活便可.揾得再多最後都係益醫生何苦呢!

引用:
原帖由 edith 於 2019-9-18 03:12 PM 發表

大把YouTuber 視頻可供參考,西多士、Data呢啲係較多深圳食住vlog嘅kol,可以跟佢哋嘅介紹北上玩樂。
禾鍾意睇品成記隻肥大秋

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-9-19 05:32 PM 發表

油膩秋有時太over喇,反而嘉升就穩好多,女嘅就千七士姐同維維,維維早期並不討好,近期表現有進步了,另外品城記同其他兩位youtuber嘅受衆唔太一樣,Data同西多士主力介紹深圳吃渴玩樂,適合一般香港人即日來回或兩日一夜短途行程,而品成記則主力係介紹俾大陸同胞睇(佢哋主力介紹廣東省內嘅食肆),所以亦非常適合一衆經常返大陸工作(可能要係一個星期留喺大陸兩三日嘅師兄),又或者長住大陸其由廣東省 ...
有見地

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-21 07:24 PM 發表

又吾使咁誇張~
呢個應該屬於刑毀,未至於要死刑。如果捉到,按程序到最後都系啲果條友出境啫,我估。
送去大西北植樹一年有意義D

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-21 08:08 PM 發表

勞改?
再教育同內地一樣詞滙上與時並進

引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-9-24 12:23 PM 發表

[quote]原帖由 Gabbe 於 2019-9-24 12:11 PM 發表 https://news.discuss.com.hk/images/common/back.gif

真係唔知,請問有乜其他黨派?
呢個係我馬交fd講架。佢話佢讀書戈陣,教授已經話佢地知大陸係有其他黨派,只係執政既永遠唔到呢d黨派做,因為呢d黨派係無「軍權」,而且人數極少。 ... [/quote]

三幾萬黨眾如何幹得過8千萬黨員嘅共產黨

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-24 01:07 PM 發表

中國內地有其他黨派嗎?
我來答
深藍色的貓貓1
來自百度知道認證團隊 2018-09-15
有,中華人民共和國的政黨有中國共產黨和被統稱為民主黨派的八個參政黨派(它們分別是:中國國民黨革命委員會、中國民主同盟、中國民主建國會、中國民主促進會、中國農工民主黨、中國致公黨、九三學社、台灣民主自治同盟) ...
國內冇派千奇八怪

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 04:37 PM 發表
明天乞衣發癲,各帖友如未儲糧,建議至少買定足夠二日食用的即食麵,乾糧亦要,要防無水無電!
祝大家聽日時運高,見唔到 d 曱甴污糟嘢
多謝馬兄.已備糧草三月.只要有水有電絕不成問題

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]