• 瀏覽: 1,182,471
  • 回覆: 221
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-13 02:17 AM 發表

根本無擔心過阿爺既能力,只係班曱甴堅係好輪煩,個重負能量好大,好易比佢地影響到。
反而我冇比曱甴負能量影響到,只係覺得香港漸漸步入絕境,有一點點可惜😩

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-13 02:00 PM 發表
跳蚤 今天 10:19  
那個地方怎麼弄著弄著就弄到房地產上去了?貧民!你還有沒有個正形?現在是廢青在弄事好不啦!你不弄廢青卻廢了一個航空,好吧!航空涉及到廢青裡去了,這個還可以說得過去,靠得上邊!你現在密集發聲那個地方的地產是個什麼鬼?還說沒有預謀?恐怕你早就盯上這塊爛肉了吧!準備手術一下嗎?問題是誰來做主治大夫啊!(做個什麼主治大夫?把我們的大自然搬運船開過去,不出一個月,一個大自然的鬼斧 ...
有好戲睇,亞爺落重藥,如果要以等於 或 低於建築成本價回饋市民,我諗係直接要四大收皮

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-13 02:48 PM 發表

呢過政策如果真係實施,好多人真係要跳樓,樓價起碼無佐一半,但仍要死供。

長遠對港就有利益,短期三、五年經濟會動盪。
哩個就真係唔講笑,如果要樓價回復正常,恐怕供樓人士會負擔唔到

劉頴匡選舉呈請勝訴 法庭裁范國威非妥為當選 (16:00)
https://m.mingpao.com/ins/港聞/article/20190913/s00001/1568342903286/劉頴匡選舉呈請勝訴-法庭裁范國威非妥為當選

為今個中秋佳節錦上添花,祝各位師兄師姐中秋節快樂🙄

港府今刊憲空置稅條例草案
http://news.wenweipo.com/2019/09/13/IN1909130001.htm

空置稅今刊憲 陳茂波:冀建成樓宇盡快推出市場
http://news.wenweipo.com/2019/09/13/IN1909130023.htm
亞爺整治四大可說是板上釘釘,四大即將自食其"瓜";今天已經為他們敲起喪鐘,亦為明日大嶼/市民的家 踏出第一步👍🏻👍🏻👍🏻

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-14 06:07 PM 發表

起碼有人報導,有一大班人反曱甴反暴徒,唔駛被滅聲被代表。
啱,唔洗怕作者亂報,只怕他們唔報,因為他們係唔係都亂作,反正同路人一定明白活動意義;反而這樣做還可以利用作者平台,去證明有群眾一次又一次 挺身而出表達愛國立場就足夠💪💪💪

聽從中央指示,以合法和平的方式表達立場,中央最後一定會回應😙

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-16 12:08 AM 發表

我完全感覺到阿爺不想出兵
香港自求多福吧🙏
警察未失手,又點會出兵?
有專業嘅警察守護香港,佢哋詭計就唔會得逞

我們只需要以和平丶安全丶合法為原則,表達愛國愛港的立場;最重要,唔好被曱甴輕易煽動,令自身處於危險嘅處地

有關空置稅前2日刊憲,又適逢兩個泛民議員被DQ,這2個事件吾知有冇關聯🤔
這一來,立法會復會後通過法案咪更有把握😂
巧合?定係早有預謀?讓我腦洞大開🙄

引用:
原帖由 LEE3509 於 2019-9-16 01:01 AM 發表

但玩到甘大,習大大性格必定收你皮,如果佢可以的話,D地產佬重吾肯停?咩諗法?甘玩只能是但一方收皮才會停!都開晒名
如果而家停,就即刻冇錢搵;遲啲停,仲可以有幾年錢執;殤人利字當頭,咁簡單都睇唔明?

引用:
原帖由 DHMO 於 2019-9-16 01:23 AM 發表

現在, 佢地都估唔到仲有幾多時間. 拖得一日得一日.
阿爺招數多多,未達到理想結局,應該唔會咁快想收爐;例如上個禮拜中央約見過百間國企高層,促他們投資香港,不知他們還有哪些指示呢🙄香港事應暫時不會停止,係長期戰線,吃瓜的,請慢慢等

據報國資委深圳晤逾百國企高層 促加強對港企控制(無線新聞13-9-2019)
http://news.tvb.com/greaterchina/5d7b843de60383f30a44cd1e/據報國資委深圳晤逾百國企高層-促加強對港企控制

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-16 11:59 AM 發表
講開偽基督徒,我本來話唔再講,不過,我真係好嬲,自從 721 之後,我都無再去基督佛堂,等條氣順 d 先再陪老虎去。
其實新約聖經能夠應用係今次事仵,祗有二句,就係“該撒的歸該撒”和“先求祂的國和祂的義”,偽基督徒們,地上的事關你X事呀!你要理就自己理,唔無搬耶穌出尼,咁做,你祗有多條罪,就係妄稱神的名。偽基督話耶穌都發義怒,潔浄聖殿,係呀,就係聖殿 ...
以前睇新約啟示錄 ,有敵基督一詞,有人會假借基督之名 行事作惡,正正同香港現實互相輝映呀
我都好耐無翻去教會,有時覺得佢地言行不一,得罪講句,有點欺世盜名;與他們多講無益,我自學自修算

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-16 02:00 AM 發表

今晚捉埋許癡瘋議員,告佢阻差辦公,吾知有冇幫助呢?希望告得入留佢案底。
希望政府好好把握今次機會,比佢地入去臭格坐,起碼議會少幾條粉皮出聲,有助加快議程

引用:
原帖由 diverstranger 於 2019-9-16 05:41 PM 發表

大豆都唔俾佢種!一直放埋一邊! 直到佢出錢出力,幾好啲樓畀人住,先放生佢地!
呃....其實有人渣大把貨,大把農地,買唔出,唔洗等佢慢慢起樓架;
如果佢想投降,首先要佢將空置的單位大砍價買比港人先啦

要減價減到合理水平,如果唔係唔算數,亞爺知起樓成本價,唔好諗住偷雞

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-16 11:51 PM 發表

雖然已有心理準備
但真係好擔心
俾心機工作,為將來多作準備;都過咗三個月,要做嘅嘢都做晒,唔好諗太多😙

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-17 08:54 PM 發表

見到臉書報料無時無刻彈出嚟,就嚟睇到想嘔,到我麻目了,系時候放一放低。100日,好多香港人冇得周末去街,就嚟鬧爆,點解吾上大陸行下呢~等我今個周末開始,一放假就上大陸搵下朋友飲下茶先。要忍多兩個月,人都癲 ...
我諗住週末搵好友去大陸玩,遠離香港是非之地,不過人身路不熟,而家搵緊有咩好去處😙

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]