• 瀏覽: 1,130,506
  • 回覆: 101
  • 追帖: 372
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-23 12:55 PM 發表

Kallan 君可能又去遊埠了,我再次代班吧,主題還是香港戰場,但也不局限,歡迎踴躍發言。

天南地北 3 (繼續吹水篇)
https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy ...
支持

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 G36 於 2019-8-23 03:23 PM 發表

試過想係九龍恆生買,問個cs話係要埋櫃位訂既。唔緊要,但一睇條龍有成四十人,再買cs點搞,對方好好人,建議我去對面海總行買,結果車程同排隊時間加埋仲有賺。 ...
我年頭係屯門恆生又係咁情況!人山人海冇心機等,而家貴咗好多!又怕去到中環又排餐死,中環唔多人咩?,不過呢兩次去屯門都係等三個人,小咗好多人。

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-8-23 04:25 PM 發表

我估今日果2個阿姐好忙,跟我後面果個又4條。。。個個都咁醒嘅,仲要識得買5兩裝咁精明
總行係另有窗口專賣金?

引用:
原帖由 desert 於 2019-8-23 04:29 PM 發表

今日個價幾多? 我昨天$14250/兩
我21號落單係1426,今日係142慳咗6百。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-8-23 11:20 PM 發表

地庫果層有2個窗口專做買賣外幣同黃金, 我2次去條隊都係4,5個人度啦, 係總行買嘅好處係即有, 所以見今日牌價唔高又順路就去左入貨。去分行買要訂貨, 到拎貨果日先知要幾錢, 呢點最唔好, 我寧願俾左錢先仲好過! ...
唔該哂,我個人心急冇乜機排,所以年頭冇買,呢幾日真係小咗好多人。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2019-8-23 08:25 PM 發表

香港班文盲曱甴同大陸人玩文宣....
佢哋真係好過文盲小小!真係慘讀到大學咁嘅文化質素!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 清晨小小樓奴 於 2019-8-23 09:16 PM 發表

眼泛淚光,早知結果何必當初。

咁好戲?轉行做全職戲子囉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 unreal 於 2019-8-23 10:23 PM 發表

看到跳蚤最新的文章,終於明白了發展深圳的真正用意。

簡單而言,就是急速提升深圳,讓深圳來「稀釋」香港,這樣就不至於會把香港完全遺棄。

如果真的是採用這方法,我感到中央真的是非常有大國的氣度👍👍👍👍 ...
同感,我假如有個咁冇人性嘅仔,我一定掃佢出門!
不過我由始都覺得亞爺冇理由回歸都任洋假髮冠把持,好危險!果然!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 漆哥 於 2019-8-23 10:47 PM 發表

下次換身份證可能要宣誓,效忠既就會發中國香港特別行政區身份證,唔肯宣誓,就會發香港身份證,宣誓過程要錄影
真係英雄所見略同

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-8-23 11:04 PM 發表

今日靚價入左貨, 今晚黃金同白銀就坐火箭
係?

引用:
原帖由 WK1997 於 2019-8-23 11:48 PM 發表

想請教是否帶現金去買?
恆生一定要戶口扣數

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 凱薩包華 於 2019-8-24 10:20 AM 發表

近幾年香港好多人嘈既其中一個話題係東江水,一邊叫WC感恩,特別對d新移民講要飲水思源!
但反對派WC會話東江水全球最貴,係當年周主席見反正流入大海先順便賣比你,大賺一筆!WC重會話香港應該學新加坡造海水化淡工廠,吾再需要比人有話抦!

有冇師兄對呢個話題有見解,可以Ko WC? ...
叫佢口痕就食薑,香港個海水化淡廠就係做水成本太高先炸咗,又起?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2019-8-24 05:23 PM 發表

屯門有現貨嗎?我去 V City 旁邊的痕身,佢哋話要訂。
要訂㗎,只有總行有現貨,我好彩,21號訂金價1426,23號攞就1420。

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-8-24 03:42 PM 發表

簡單D講,就係因為自己或者家庭事業等等原因而無辦法離開香港北上安居嘅窮撚……
冇錢係上面點生活?

引用:
原帖由 後生族 於 2019-8-24 10:09 PM 發表

有D 話全部放哂
係咪要證明俾我哋睇!守法嘅人係傻嘅!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]