• 瀏覽: 1,182,187
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 smky 於 2019-8-23 01:22 PM 發表
有冇人有睇21號嘅楊世光金錢爆,佢話而家「金賤錢貴」,即係美國就黎有難,但我唔明而家明明係「金貴而錢賤」喎?

https://youtu.be/94bUIwf0mb4
他說的「金賤」是銅之類的工業用金屬。大概是説預期經濟衰退,需求降低,大家都減低生產,所以作為生産要素的工業用金屬便不搶手便賤了。「錢貴」是指美元指數創新高。

今日係旺角果頭,諗住順路行過恆x旺角總行搬返2條,點知原來呢間所謂九龍總行冇現價賣嘅

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-23 02:07 PM 發表

個人睇法好似係咁,但睇真 d 唔係!前晚元朗系美國佬俾最後通帖,點解咁講,因為個個 full gear,但唔攻擊,再加老美日日發聲,所以我咁判斷。
老美係好想老解出,但未到時候,老解點都唔出,所以佢地不斷動作。無可否認,佢地行動早左,大家小心宜二日,可能會變得十分激烈。 ...
支持

我斷估明天有一場激戰會在觀塘。

引用:
原帖由 G36 於 2019-8-23 02:24 PM 發表

我知呀,但曱甴王要補充戰鬥曱甴指揮官及步兵,才可用於攪事引黃花生出現。

但飛來支援多被入境處踢走(法輪功踢唔小),經內地又可能因走去嫖妓被捕,本地既如果唔係玩last stand而出面又可能一嘢ko以後唔洗玩。

真係唔明 ...
出僱傭冰?

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-8-23 02:24 PM 發表

我估亞爺依2日係唔會出手,仲要拖
不過,他暗地裡做左手腳,一個一個黃人被辭退等等

亞爺要將對家砍手砍腳,一鋪清袋,好殘忍呀
勁 好勵志的推測

支持再三吹水💪

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-8-23 03:16 PM 發表
今日係旺角果頭,諗住順路行過恆x旺角總行搬返2條,點知原來呢間所謂九龍總行冇現價賣嘅
試過想係九龍恆生買,問個cs話係要埋櫃位訂既。唔緊要,但一睇條龍有成四十人,再買cs點搞,對方好好人,建議我去對面海總行買,結果車程同排隊時間加埋仲有賺。

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-8-23 03:16 PM 發表
今日又去總行

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-8-23 03:18 PM 發表

支持

我斷估明天有一場激戰會在觀塘。
未來二日都係大戰!

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-8-23 03:20 PM 發表

出僱傭冰?
唔知,其實我對曱甴王如何操控軍心更有興趣。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]