• 瀏覽: 1,107,707
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 374
引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-11 09:58 PM 發表

屋企人養咗總共有七隻貓
嗯,我屋企都有7隻。
另雖然末來係整定(無錯,根據量子力學研究,指出過去,現在,末來係同時發生)  , 但又唔係完全無得改變。
用game黎做例子,game既流程一早就注定左,但你每個唔同選擇,就會引申唔同劇情同結局(因果?)  , 即現實所謂既平衡宇宙論。
所以做人心生向善,自然引申較美好既結局。
唔信就問下隻貓

熱賣及精選
引用:
原帖由 zamora 於 2019-9-11 10:26 PM 發表

愚見愚見...只係將事實告之諸君, 唔好盲目相信, 月亮是外國的圓......依家一班有啲資產又慕洋嘅港人, 呢次暴亂令佢哋有盲點, 以為西方國家至係太平安樂, 趕快移民, 真係藥可亂投, 苦果自招......不過, 對香港未來都係好, 以後冇咗呢班只攞好處, 忘卻祖宗嘅香港人, 政令社會都可以順利運作.....

+X老哥, 應該係公仔會高級別人仕, 受盡外國好處, 點會唔聽西人支笛 ...
師兄有料,小弟受教。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-13 12:22 AM 發表

西方學醫要學埋古典占星
中國中醫要學埋面相
所以搞到咩都學一大餐,所學到的只是身邊朋友既分享,我真的不是高手
古西醫和古中醫先要學這些,現代邊會學,除非C父另外要求

若以色見我 以音聲求我  是人行邪道 不能見如來

金剛般若波羅蜜經

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2019-9-11 10:38 PM 發表

身患頑疾偶意消極一點,見諒,我同時也會積極面對,謝謝!
師兄,莫灰,雖然末來整定,但中國人有句話,人定勝天~!

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-11 11:02 PM 發表

人地比面叫大師咋,我都唔敢認,只係比版友早些少睇到個system 有問題,出聲嗌走鬼。

其實呢,我好原始嘅,手動畫圖再計數睇地運。
個地球係圓嘅,我畫圖係平面,有些少誤差,我自己就收貨㗎啦,因為唔影響大局。 ...
半噸大師,你用2維計3維當然會有偏差。試下用電腦加3D軟件去計,可能會準到無朋友

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Chilie 於 2019-9-11 11:09 PM 發表

怪不得 唔好意思,希望你見諒至啱

好的!會積極面對就好,現在呢個時勢,心理上比較敏感脆弱嘅人,可能都會出現問題。其實我日日返工要對住啲黃人,表面同佢地哈哈哈,其實內心憎到佢死,就嚟心理變態!大家一齊共渡難關 ...
我唔洗返工,去開大look多幾下臉書,D情緒都受到影響呀。

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-13 01:56 AM 發表

嗯,我屋企都有7隻。
另雖然末來係整定(無錯,根據量子力學研究,指出過去,現在,末來係同時發生)  , 但又唔係完全無得改變。
用game黎做例子,game既流程一早就注定左,但你每個唔同選擇,就會引申唔同劇情同結局(因果?)  , 即現實所謂既平衡宇宙論。
所以做人心生向善,自然引申較美好既結局。
唔信就問下隻貓 ...
之前睇過一條片,話引用外國類似量子力學研究之類,做左一個光線穿透幾片玻璃的實驗

證實"現在和未來"其實係可以反過頭來改變過去(無打錯次序)

聽落有D激 但如果過去現在未來同時存在就唔係無可能

金剛般若波羅蜜經
引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-11 11:35 PM 發表

對,用心行完人生路就算。
行完今世,仲有下世,直到永遠,阿門

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 風天小畜 於 2019-9-11 11:52 PM 發表

你都知幾多野中醫好蝦人學,有人睇過醫唔好就話中醫無料,主要係醫生有無料或有無所要的藥材
但真知道的,就係開藥開得中,幾劑藥就可搞掂,就算係慢性病都會有D效果出黎
而唔係中醫"慢",只重調理 ...
風兄有無有料中醫資料,可介紹下比小弟?

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-9-11 11:59 PM 發表

所以我幫個仔改左名叫收音機囉!朝早一醒,電源一開就要到夜晚訓覺電源關閉先可清靜下😂😂😂
好名,收陰肌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-12 12:12 AM 發表

冇辦法,兩軍對弈,一般都要知彼長短,才可以見招拆招;奈何,對方連亞爺的部處、謀略丶戰法,都無一一深究,只係自圓其說丶自我膨脹,又如何致勝呢?
此外,佢哋根本冇"一國"概念,多年來浸淫喺港人自港的框框,一D都冇諗過棋手後有高人教路,只以為港府節節敗退。
根本唔係對戰,而係反對派送俾亞爺 除港獨的一個契機,大家不要過分擔憂,高估左一班成事不足敗事有餘的香港毒蟲喇😩😩

唉,做實事唔夠狠 ...
根本無擔心過阿爺既能力,只係班曱甴堅係好輪煩,個重負能量好大,好易比佢地影響到。

引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-9-12 12:33 AM 發表

今次「移民」戈班人,希望日後唔好再返中國香港搵著數。
今次應該返唔到轉頭,雙重國籍法,了解一下,親!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-13 02:12 AM 發表

風兄有無有料中醫資料,可介紹下比小弟?

金剛般若波羅蜜經

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-9-12 12:38 AM 發表

當年皇太后好似都有預演。不過又真係無耐就走左。鬼佬係咪用占星術?依家英王室得返英女王仲有d威望。呢d威望係二戰時由佢阿媽父王積累返黎。佢幾憎戴安娜都好,至少戴安娜搵左條路比W同H行。我所知英國有班人想廢左佢地好耐。 ...
連蝗蝨都逃唔過富不過3代,天命

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-12 11:31 AM 發表

一路都有呢個諗法,始終未做嘅原因係同呢班人都識咗幾年都好熟,佢哋係我面前從來唔承認自己係激進派,不過從其身邊朋友(我都認識)透露佢哋每次示威都上街,我仍然猶豫中舉唔舉報。 ...
點解唔舉,識得耐就唔舉?
如果你有個識左好耐既老友,強姦左你屋企人,你會唔會都要諗好耐舉唔舉佢??
無意得罪師兄,但呢D黄畜曱甴,而家日日強姦緊我地正常港人,香港是你家,香港人就係你既親人~!
12339 啦,咪諗啦~~~

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]