[政治討論] 天南地北再三吹水 - 香港战場篇

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-12 10:44 PM 發表

今晚睇東网直播,先後播過 APM、IFC、时代廣場的曱甴唱国歌大會,而同时亦插播太子站燒衣靈堂。我稱這些现像為義和团现像。
如果你有留心直播,班曱甴係好認真咁唱,而且會用手掩胸,以示忠誠,唱完後更高举一隻手,類似纳粹行礼。而太子站则滿是花,衣纸,靈堂,曱甴係認真的,因為佢地已完全相信里面有三個人為佢地死左。
宜 d 完全係宗教现像,錯,係邪教现像,就好像義和团,當国人無辦法擺脱外国人侵略的運,就寄 ...
孵化緊恐怖分子,主要是看几時出現。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-12 10:44 PM 發表

今晚睇東网直播,先後播過 APM、IFC、时代廣場的曱甴唱国歌大會,而同时亦插播太子站燒衣靈堂。我稱這些现像為義和团现像。
如果你有留心直播,班曱甴係好認真咁唱,而且會用手掩胸,以示忠誠,唱完後更高举一隻手,類似纳粹行礼。而太子站则滿是花,衣纸,靈堂,曱甴係認真的,因為佢地已完全相信里面有三個人為佢地死左。
宜 d 完全係宗教现像,錯,係邪教现像,就好像義和团,當国人無辦法擺脱外国人侵略的運,就寄 ...
班人已經上晒腦,我一直對天主教同基督教無好感,後來有朋友話你既然buy佛教既道理多d, 點解你唔可以同角度看待天主教同基督教。佢地既教義都係約束人性同導人向善。只係人性太自私太貪心,呢d你唔可以怪個神。選擇神定選擇魔鬼最終都係「人」。

奈何香港多逆賊,賣國賣港牙擦擦。
良民支持警察嚴正執法,堅守法紀絕不卸責。
引用:

宣布立國個一刻就係做野時候了
四大金主全部搭返去
分裂國家罪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-12 10:44 PM 發表

天將降大任於斯人也,必先苦其心志,勞其筋骨,餓其體膚,空乏其身,行拂亂其所為,所以動心忍性,曾益其所不能。

唔知老毛有心定無意,三起三落段練鄧成為接班入,統領中國三十多年(包括死後十多年的安排),排除萬難,打好基礎,至使中國今天能夠發揮力量。

回覆 引用 TOP

引用:

要嚟既始终要嚟,真系出大事的仲有阿爺系后面,我情願你估中,局面局勢更明顯仲好……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-9-12 10:53 PM 發表

班人已經上晒腦,我一直對天主教同基督教無好感,後來有朋友話你既然buy佛教既道理多d, 點解你唔可以同角度看待天主教同基督教。佢地既教義都係約束人性同導人向善。只係人性太自私太貪心,呢d你唔可以怪個神。選擇神定選擇魔鬼最終都係「人」。 ...
是。世界上發起戰爭的宗教,都不是宗教本身要去侵略別國。而是由演譯宗教的人發動侵略的。

回覆 引用 TOP

引用:

你講嘅現象,我住個屋苑今晚發生,我太太經過商場,見成班十零廿歲嘅口罩青年好似撞邪咁叫囂,中間有個祭司咁引領嗌口號,不過唔知嗌乜,但佢話未試過咁驚。

求求阿爺幫忙,盡快派解放軍落黎收服啲邪魔外盜,救救我們吧。

引用:

義和團起碼係為民族大義抵抗侵略,而且係上戰場打,d曱甴最叻打飛機意淫白皮豚代佢地打

引用:
原帖由 supremeabc 於 2019-9-12 12:52 PM 發表

中國加油團在 IFC挑機 !

回覆 引用 TOP

引用:

馬兄,您冇講錯,只系個時間要倒帶去返*(睇錯,應該系2012年立春當天),直至2025年才見停止。

吾講有咩好處先,因為這十年內能遇到主題中涉及“好處”既人,系實在太難。

而“壞處”就系:「夢」「邪教復甦」「金錢騙局」(發夢/此暴力運動既口號及一連串邪教洗腦事件中的義士與天使騙局;中國夢/國內一直用作宣傳既口號;虛擬資產騙局巨嚴重/2017年9月ICO事件開始)

去到2025年將會系最嚴重既一年,但具體會點發生,我就吾識睇。

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-12 01:10 PM 發表

丶如果星期六丶日搞活動,我一定去💪💪
星期六有啊

回覆 引用 TOP

引用:

開學後黃絲教畜背後不停播毒,利用朋輩同學關係拉攏新人,為反中勢力增添人手,已經埋下不少星星之火;如果幕後黑手停止獻金資助,反中勢力仍沒有竭止,取而代之,換來一班真心誠意為反中犧牲嘅人,香港就會更難過😵
唉,長痛不如短痛,我亦希望盡早了斷,唔好比機會教畜/政棍/黃絲等 荼毒無知嘅一群,令莘莘學子成為棄子😭

引用:
原帖由 Herme 於 2019-9-12 05:58 PM 發表

時代革命應該去時代廣場嘛, 名都俾埋佢哋, 唔使改
佢地係時候去時代廣場搞時代革命

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-9-12 09:05 PM 發表

絕冇誇張,由於我當年根本冇返過大陸,同時亦受香港媒體嘅影響,一早對大陸及共產黨感覺非常唔好,加上六四事件,當時就已經嬲到想立即Rambo上身咁衝上北京殺晒班老解!
我平反六四同大部份人一樣都係佔中事件嘅時候,而全面認同及接受共產黨則係習大上台打貪嘅時候. ...
當年六四冇你咁激動
最多覺得重手左
但佔中發生我醒晒
再睇多啲資料
原來比民主黨呃左25年

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-12 09:47 PM 發表

就算64當時點唔滿意解放軍鎮壓,我都唔會唔認自己係中國人,所以呢班人都唔知諗乜,為反而反。

而家明曬點解當年要鎮壓,同必須要鎮壓,香港起到一個向全中國人民的示範作用。

64以後唔需要平反。 ...
當年冇做錯決定
鄧公

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。