[政治討論] 天南地北再三吹水 - 香港战場篇

引用:
原帖由 hk1120 於 2019-9-12 04:40 PM 發表

唉。你地一個係朋友,一個係契女
而我一個係姪女,一個係30年老友
我真係唔識決擇
举报咗先算啦最后有乜结果又冇人知嘅。
假如佢哋真係冇做过乜叛国嘅嘢怕乜嘢。可能最多都係唔俾你淘宝买嘢或者出入境麻烦啲啫。
我举报左之后只係得一个檔案号码咋嘛

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-12 11:21 AM 發表

其實我都有一份擔心就係,我認識的幾個深黃人士,都係大陸有物業,其中兩個係社福界人士,和教會傳教士,呢班人反共反中但係每個月都會番大陸,佢哋出入仍然相當自由,我所擔心呢班人會唔會係大陸進行洗腦或間諜活動,始終人類思潮係好容易被侵入影響,長遠來說,中央對呢批出入境自由嘅人會否有任何行動。 ...
12339送佢一程啦

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-12 11:34 AM 發表

連登班曱甴話建国,定都沙田,新城市廣場係佢地建国地,寻晚又係果度唱香港国歌。講开又講,香港班曱甴真係夠缩骨,宜家全部去曬商场唱香港国歌,貪佢有冷氣,革命,依家我理解乜叫时代革命了
讲番沙田,我记得係暴乱初期,我讲過黃人最激时會攻佔一個城鎮,有人问我邊度,我打开地图睇,睇完之後,我话沙田,似乎黃人後面大台班軍師睇法同我一样 — 沙田。你唔無當黄人讲笑,宜 d 係佢地文宣策略,先做勢, ...
時代革命應該去時代廣場嘛, 名都俾埋佢哋, 唔使改

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lung_block 於 2019-9-12 02:22 PM 發表

用少型車打遊擊...
唔知有冇手提裝置可投射類似圖案...

https://world.taobao.com/item/594955833292.htm?spm=a21wu.12321156-tw.0.0.436542fbgRReHY

https://img.alicdn.com/imgextra/i1/2473340492/O1CN01c9rZXt1FVNOUQ6UGQ_! ...
...好似CALL BATMAN 咁, 打個BATMAN LOGO 上天

此生無悔入華夏,來生願在種花家

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Twinkle1233 於 2019-9-12 10:36 AM 發表

我有同佢講唔可以將呢d行為同警察同政府問題混為一談。佢叻到用辛亥革命黎講,話個革命過程中都係對社會造成好大破壞,但換黎的共榮我地而家日日都享用緊喎講真,辛亥革命我已經交番晒比中史老師,但佢地美化行為呢樣野你真係想像唔到⋯⋯我無諗過一個受高深教育的人諗野係咁偏頗,成個FB只係share 警察有咩錯,完全隱形左暴徒的行為。經濟係呢個環境下會 ...
算罷啦師兄,佢革命上緊腦邊個都講佢唔都唔會聽㗎喇,要靠佢自醒,就正如當年六四上腦,視共產黨如殺父仇人嘅我,又點會估到三十年後親自平反咗六四及完全體諒認同共產黨吖,所以醒覺哩樣嘢真係好睇個人同當時社會有冇觸發㸃令其醒覺.

引用:
原帖由 Herme 於 2019-9-12 05:58 PM 發表

時代廣場好似真係未俾曱甴搞過,係時候要搞搞佢!

引用:
原帖由 Herme 於 2019-9-12 05:58 PM 發表

置地係咪置之屎地而後生呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2019-9-12 07:54 PM 發表

時代廣場好似真係未俾曱甴搞過,係時候要搞搞佢!
落咗order唔俾搞

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-12 11:21 AM 發表

其實我都有一份擔心就係,我認識的幾個深黃人士,都係大陸有物業,其中兩個係社福界人士,和教會傳教士,呢班人反共反中但係每個月都會番大陸,佢哋出入仍然相當自由,我所擔心呢班人會唔會係大陸進行洗腦或間諜活動,始終人類思潮係好容易被侵入影響,長遠來說,中央對呢批出入境自由嘅人會否有任何行動。 ...
快舉報
等公安注意佢
唔好比機會佢遺害人間

回覆 引用 TOP

特朗普昨日先鬧美聯儲,又話要負利率

今晚歐央行就公布減存款息0.1厘,又重啟QE,快你老美一步,

激死浸浸之餘,可能令中美貿易談判快D有結果,唔係點同歐洲佬鬥

https://inews.hket.com/article/2450415/%E3%80%90%E7%92%B0%E7%90%83%E6%94%BE%E6%B0%B4%E3%80%91%E6%AD%90%E6%B4%B2%E5%A4%AE%E8%A1%8C%E6%B8%9B%E6%81%AF0.1%E5%8E%98%20%E5%AE%A3%E5%B8%83%E6%96%B0%E8%B2%B7%E5%82%B5%E8%A8%88%E5%8A%83?mtc=20023

若以色見我 以音聲求我  是人行邪道 不能見如來

金剛般若波羅蜜經

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-9-12 07:43 PM 發表

算罷啦師兄,佢革命上緊腦邊個都講佢唔都唔會聽㗎喇,要靠佢自醒,就正如當年六四上腦,視共產黨如殺父仇人嘅我,又點會估到三十年後親自平反咗六四及完全體諒認同共產黨吖,所以醒覺哩樣嘢真係好睇個人同當時社會有冇觸發㸃令其醒覺. ...
我冇你咁誇,淨係覺得赤共出手太重,嗰時都知道班人搞事暴動,只不過罪不至死啫,出於悲天憫人,反共愛國我分得好清楚,六四前已經走遍大江南北,熱愛神州風土人文,從來冇睇唔起內地人同新移民同事,嗰陣寫屎坑文章貼大字報都係針對赤共,哩十幾年嚟睇到共產黨大方向係為國為民,而嗰班民主鬥士越睇越唔對路,美國佬越嚟越目猙獰,咁咪醒咗囉

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 12-9-2019 11:21 發表

社福界和教會傳教士一定要舉報,因說話有一定影響力!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-9-12 08:18 PM 發表

我冇你咁誇,淨係覺得赤共出手太重,嗰時都知道班人搞事暴動,只不過罪不至死啫,出於悲天憫人,反共愛國我分得好清楚,六四前已經走遍大江南北,熱愛神州風土人文,從來冇睇唔起內地人同新移民同事,嗰陣寫屎坑文章貼大字報都係針對赤共,哩十幾年嚟睇到共產黨大方向係為國為民,而嗰班民主鬥士越睇越唔對路,美國佬越嚟越目猙獰,咁咪醒咗囉 ...
師兄,我同你想法都係近似,以前細個唔識,覺得民主、民主派好好,而家見到佢地假仁假義、卑鄙無恥,差啲要爆粗鬧😡😡

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。