• 瀏覽: 1,182,563
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
勇武學生號稱唔怕解放軍, 最怕解散軍

香港由大國棋子, 一個棋盤遊戲, 變成一個真實戰場

本週事件似乎係非核心人仕意圖模仿核心人仕的打擊方式, 玩野貓式行動

支持大家

引用:
原帖由 風天小畜 於 2019-8-23 01:27 PM 發表

答walfun兄

其實係話,美元兌人民幣貶值,咁美元計的債務就可以緩解

現在係倒轉頭當然死,加上美聯儲就係要壓低金價,保持自己的儲備地位,但現在又同時推升金價,

令美元的地位受沖擊

即係又唔比你緩解你對我的欠債,又要打擊你的儲備地位

你欠我的債只有還多無得還少,但又要斷你衣食,搵水門路

你話作為美債債主的中國係咪真係有心要美國還債 ...
明白了,多謝風兄

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-23 12:55 PM 發表
Kallan 君可能又去遊埠了,我再次代班吧,主題還是香港戰場,但也不局限,歡迎踴躍發言。

天南地北 3 (繼續吹水篇)
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=499&tid=28412619&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy

大家亦可在 Kallan 的&ldqu ...
報到!

今日人仔上到903。

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-8-23 01:18 PM 發表
謝馬兄
我發現原來深圳搞左個特別合作區
https://zh.wikipedia.org/wiki/深汕特別合作區
其實香港應該諗下類似方案,畀D正常人避禍
前一排有位廣州帖友講過一個咁地方,唔知係唔係宜度!

又開新帖,支持!!

..

引用:
原帖由 054D 於 2019-8-23 01:44 PM 發表

本週事件似乎係非核心人仕意圖模仿核心人仕的打擊方式, 玩野貓式行動 ...
打個咭先
換位思考
想知道活動既動機是什麼?
現在越搞人越小,人民開始見怪不怪,而且惜命及自私特性限制了可用之手段。
底線比人民日報鎖死左,自身再提高叫價又無人理。
更重要的是出面曱甴真係開始要找數了,那麼如何吸引黃花生出面轉成曱甴是一大難題。

支持正能量!!

支持馬兄,大帥及各位C兄C姐

引用:
原帖由 054D 於 2019-8-23 01:44 PM 發表

本週事件似乎係非核心人仕意圖模仿核心人仕的打擊方式, 玩野貓式行動 ...
個人睇法好似係咁,但睇真 d 唔係!前晚元朗系美國佬俾最後通帖,點解咁講,因為個個 full gear,但唔攻擊,再加老美日日發聲,所以我咁判斷。
老美係好想老解出,但未到時候,老解點都唔出,所以佢地不斷動作。無可否認,佢地行動早左,大家小心宜二日,可能會變得十分激烈。

引用:
原帖由 G36 於 2019-8-23 02:00 PM 發表

打個咭先
換位思考
想知道活動既動機是什麼?
現在越搞人越小,人民開始見怪不怪,而且惜命及自私特性限制了可用之手段。
底線比人民日報鎖死左,自身再提高叫價又無人理。
更重要的是出面曱甴真係開始要找數了,那麼如何吸引黃花生出面轉成曱甴是一大難題。 ...
我覺得係小學雞行動,班人食飽無事做,搵借口搞下事玩野,自high

支持

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]