• 瀏覽: 1,182,548
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
http://www.803.hk/

803.hk 懸紅報料網
簡單易記
檢控,就俾錢!
另有報料熱線 59 803 803大公報

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-8-27 11:20 AM 發表

其實依個方式同貼濃牆19樣,你唔覺咩
當然唔同 

壞鬼流膿牆可能成幅場嘅嘢都係得十個八個人寫
但係如果叫"我是中國人"一呼百應
無可能全部都係放錄音
造成大多數人支持嘅假像吓嘩?!

引用:
原帖由 hanE 於 2019-8-27 10:43 AM 發表

價錢係咪低過9999?係就冇問題。
先前有CHING(唔記得係咪大師)講過
含金量99.5%或以上當係純金
99係唔係唔當純金?

其實林鄭唔出手(要警察厲行執法),同中央既理由咪一樣,無民意基礎,好似811,叫做落力拉人,第二日即刻大棚人死落機場(仲要係星期一),法不責眾呀~
都覺得唯有樓股齊仆街,倒閉潮,失業潮...牽連到普羅大眾想平常生活都不能時,才有機會民意逆轉呀,因為而家仲有一大堆人覺得好煩唔想睇唔想理,只繼續生活,去下旅行散心...一眾廣大黃絲人工作家庭影響亦甚微,當警察一有"行差踏錯"就蜂擁而出,自身感覺非常良好,甚麼良知化身等等...到當真係攬炒時,所有人都不能置身事外,你還支持遊行暴動,就可能會承受各方群眾壓力,謾罵...(現在藍人肯走出嚟的依然佔少數)才能有轉機吧,這已經是比較好既推算,希望唔洗去到雙十,67暴動既程度

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-8-27 11:59 AM 發表

99係唔係唔當純金?
咁佢價唔一樣就唔係啦,如價相同成色唔同就梗係唔買啦。

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-8-27 10:11 AM 發表
無言🤐
笑左!

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-8-27 10:11 AM 發表
無言🤐
佢地真係完全痴曬線了。

引用:
原帖由 wsp 於 2019-8-27 11:51 AM 發表

當然唔同

壞鬼流膿牆可能成幅場嘅嘢都係得十個八個人寫
但係如果叫"我是中國人"一呼百應
無可能全部都係放錄音
造成大多數人支持嘅假像吓嘩?! ...
我無考究過,幅牆有幾多人寫,又有幾多人撕紙;
反正,帶來的結果一樣,幅野循環不息,死灰復燃;
點解要起牆、點解要9叫,魔鬼在細節,自行參透

不過,近排反對派好窮咩,唔玩起牆,轉玩9叫,唔通無錢

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-8-27 10:11 發表
無言🤐
呢班友仔當自己係特首定係國家元首

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-8-27 12:11 PM 發表

我無考究過,幅牆有幾多人寫,又有幾多人撕紙;
反正,帶來的結果一樣,幅野循環不息,死灰復燃;
點解要起牆、點解要9叫,魔鬼在細節,自行參透

不過,近排反對派好窮咩,唔玩起牆,轉玩9叫,唔通無錢 ...
你諗清楚你叫自己係中國人係代表咩啦。

引用:
原帖由 zzzdd 於 2019-8-27 10:12 AM 發表

非常爭扎,眼見兩位職員完全係比百幾人欺凌,今晚又話再嚟,仲話要上佢地"懷疑"掟樽落嚟嗰個單位...沉默扮睇唔到真係應有之義嗎?
其實都係得報警一個辨法!個人好難幫到佢,除非發起全大廈一齊出來插佢地只要佢地見到你地全大廈或屋苑夠人多,佢地自然收皮否則班曱甴沒完沒了,救人自救就睇你地齊唔齊心,社會市面難搞,可以就由自己大廈屋苑做起比其他大廈屋苑睇。等佢地唔好以為大曬,但如自己住地方有太多曱甴住就冇計了。

引用:
原帖由 054D 於 2019-8-27 12:16 PM 發表

你諗清楚你叫自己係中國人係代表咩啦。
禁咪要晚晚同佢地癡?點解要比人帶住行?人嗌,你就嗌;義意何在呢?

我本身已經係中國人,唔洗大大聲話比班19黑衫聽,
要嗌比人聽,莫非你自己唔夠自信、決心?

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2019-8-27 10:52 發表

宜家冇
但過多一排
經濟如果插水大裁員
到時比班曱甴累到工都冇既人一大堆
隨時同佢地死過
唔好諗得太理所當然佢地就算失業都覺得係政府既錯
隨時仲多一班新力軍

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-8-27 11:59 AM 發表

99係唔係唔當純金?
原則上,99.5歐美中東巳經係純金交收標準,香港金銀業貿易場歷史太悠久,特有99金,其實咪計返個純度囉,睇恆生銀行個price就好清楚,近代科技進步,出到4條9,甚至5條9。去到999巳經通行全地球。

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-8-27 12:34 PM 發表

原則上,99.5歐美中東巳經係純金交收標準,香港金銀業貿易場歷史太悠久,特有99金,其實咪計返個純度囉,睇恆生銀行個price就好清楚,近代科技進步,出到4條9,甚至5條9。去到999巳經通行全地球。 ...
99金咪一樣咁買,邊度買,咪邊度賣囉。金 只有一種,只係純度不同。個心覺得舒服嘅,咪買5條9囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]