• 瀏覽: 1,173,534
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 361
+603
引用:
原帖由 fight1985 於 2019-9-30 10:58 PM 發表

今日見k兄在自己主場發帖
請問馬兄的貼名是甚麼?

我找不到

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 10:08 PM 發表

“天南地北”系列是 Kallan 的樓帖主題,個人今天的時政分析能力,都係多謝 Kallan 君助我開曉,個人代班二次也是因為 Kallan 正值旅遊期間,而剛遇上香港局勢大變,眾多帖友急欲發言,所以我才未經問准 Kallan 君而代其開帖。這二天,我相信 Kallan 君又去了旅遊,我發文出來系希望 Kallan 君會早點考慮新版“天南地北” ...
作為一個CDR,文化水平低,理解能力弱,我只能在這吸啜營養,請各師兄師姐繼續下去,多謝各位。

引用:
原帖由 edith 於 2019-9-30 09:55 PM 發表
忍咗幾個月,今日終於忍唔住同極端仇警細妹開拖,但換來只有更心痛,更悲哀,點解會搞成咁
我同d偏黃同事講,咁憎差人既話,咁不如解散警隊,無咗差人既話,到時係揾班曱由乞兒人定黑社會嚟維持治安呢?,到時你出街唔係聯群結黨或自己一個帶把老牛開山刀係身,睇吓你夠唔夠膽出街呀啦?,佢地係會無聲出

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-30 08:34 PM 發表

搵先人嚟操盤都有技巧嘅,專揀後生而逝嘅先人,89十歲嗰啲就正常年華老去而死,五十歲以下,正常來講就應該係*非正常死亡* 所以呢,我對自己好有信心,非正常死亡嘅定盤,轉盤推數落左好多時間操練。

另外睇發家至富,係我獨門絕技,暫時未失過手。
時間一到,乞衣都變富豪,避都避唔到。

所以我成日都講,唔係人力改變環境,係時間開啟大門,成就功業! ...
請教大c, 有咩方法睇到或感知到自己時來運到,我自覺呢兩年一般般。

引用:
原帖由 owan12345678 於 2019-9-30 11:52 PM 發表 

請問馬兄的貼名是甚麼?

我找不到
兩極經濟體—中國新時代的發展路向  
https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

熱烈慶賀
中國人民共和國成立70周年

引用:
原帖由 神..六 於 2019-9-30 11:14 PM 發表

唔好咁拘謹喇,Kallan都係想大家有個場所無所不談唧,仲有一粒鐘就國慶日,你就開新題.......十月一日天南地北國慶日........喇!
其實,我都幾八股架!正所謂無規矩不能成方圓,大家還是等等 K 君開帖吧!反正這帖還在

引用:
原帖由 烏咀 於 2019-9-30 11:57 PM 發表

我同d偏黃同事講,咁憎差人既話,咁不如解散警隊,無咗差人既話,到時係揾班曱由乞兒人定黑社會嚟維持治安呢?,到時你出街唔係聯群結黨或自己一個帶把老牛開山刀係身,睇吓你夠唔夠膽出街呀啦?,佢地係會無聲出 ...
黃人同所謂和理非梗係知社會唔可能無警察。只係依家佢地做緊「違法」野,要講服自己就唯有將自己放係道德高地。可惜呢班人禮儀廉恥都無,企係道德高地都唔怕跌崩個頭。

關帖前同大家講句國慶日快樂

溫馨提示, 今晚金價回左好多, 又係時候去總行走一轉

引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-9-30 11:58 PM 發表

請教大c, 有咩方法睇到或感知到自己時來運到,我自覺呢兩年一般般。
唔賭唔知時運高😂

引用:
原帖由 呢個藍色的樓奴 於 2019-10-1 12:24 AM 發表

唔賭唔知時運高😂
我唔賭架😌

引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-10-1 12:26 AM 發表

我唔賭架😌
你試下聽日走入曱甴堆 大叫我係中國人 如果無事出返黎 應該時運高😎

大家國慶日快樂!

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-30 09:43 PM 發表

2034係大轉折點,我嗰套同三元九運二元八運完全唔同。
明白, 多謝大師!!! 國慶節快樂!!!

又一帖兩投:

可能今次又開口中:圍城與維穩

曱甴暴徒十月(一日)圍城,
解放軍已秘密增兵。

就睇吓除咗天安門,香港會不會十月一日有兵哥睇。

英媒:解放軍駐港部隊應對局勢 秘密增兵至1.2萬人
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0930_00822_001.html

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]