• 瀏覽: 1,182,051
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 10:08 PM 發表

“天南地北”系列是 Kallan 的樓帖主題,個人今天的時政分析能力,都係多謝 Kallan 君助我開曉,個人代班二次也是因為 Kallan 正值旅遊期間,而剛遇上香港局勢大變,眾多帖友急欲發言,所以我才未經問准 Kallan 君而代其開帖。這二天,我相信 Kallan 君又去了旅遊,我發文出來系希望 Kallan 君會早點考慮新版“天南地北” ...
今日見k兄在自己主場發帖

引用:
原帖由 edith 於 2019-9-30 09:55 PM 發表
忍咗幾個月,今日終於忍唔住同極端仇警細妹開拖,但換來只有更心痛,更悲哀,點解會搞成咁
鞋~~

我d外甥呀姪仔呀又係咁,晌whatapps度起晒貢,d仇警潮水貼多到呢......

好彩我老婆近月四次撐警集會我有兩次唔得閒,佢一個人都要自已去撐撐撐.....

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-30 10:54 PM 發表

10316459 祝願中國光輝500年。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-30 10:47 PM 發表

嘩,師兄系高人。
怕睇得多歪理要洗眼,就好似童年時搭地鐵,有人不停講粗口,我一落車就只會記得粗口一樣。
我唔會將我珍貴的情感浪費係乞衣仔身上,同佢地動氣係無意義,因為佢地唔會因為你的感受就此而改變;
我不時提醒自己,不如將情感寄放係自己/家人身上仲好,做自己真正想完成的事。

唔好為乞衣仔做的事,傷心而難過,唔值得囉

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-30 11:00 PM 發表

我唔會將我珍貴的情感浪費係乞衣仔身上,同佢地動氣係無意義,因為佢地唔會因為你的感受就此而改變;
我不時提醒自己,不如將情感寄放係自己/家人身上仲好,做自己真正想完成的事。

唔好為乞衣仔做的事,傷心而難過,唔值得囉 ...
讀讚

引用:
原帖由 edith 於 2019-9-30 09:55 PM 發表
忍咗幾個月,今日終於忍唔住同極端仇警細妹開拖,但換來只有更心痛,更悲哀,點解會搞成咁
親情無價 忍唔倒呢 彈開先 再圖修復

引用:
原帖由 diverstranger 於 2019-9-30 10:53 PM 發表

唔知點解換唔到啊!
將條link置換落去.......

https://i.imgur.com

引用:
一隻比特鬥牛犬打架嗰時係火遮眼、唔認人的,鬥牛犬冷靜後都會知衰。

人唔同,即使壓錯注衰佐,在冷靜後為佐面子都唔會認衰的,何況而家重係藍黃兩批人毆鬥緊。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-30 10:54 PM 發表

祝願中國光輝500年。
謝分享

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 10:08 PM 發表

“天南地北”系列是 Kallan 的樓帖主題,個人今天的時政分析能力,都係多謝 Kallan 君助我開曉,個人代班二次也是因為 Kallan 正值旅遊期間,而剛遇上香港局勢大變,眾多帖友急欲發言,所以我才未經問准 Kallan 君而代其開帖。這二天,我相信 Kallan 君又去了旅遊,我發文出來系希望 Kallan 君會早點考慮新版“天南地北” ...
唔好咁拘謹喇,Kallan都係想大家有個場所無所不談唧,仲有一粒鐘就國慶日,你就開新題.......十月一日天南地北國慶日........喇!

引用:
原帖由 神..六 於 2019-9-30 11:14 PM 發表

唔好咁拘謹喇,Kallan都係想大家有個場所無所不談唧,仲有一粒鐘就國慶日,你就開新題.......十月一日天南地北國慶日........喇!
我本來要熄燈瞓,既然系咁,咁就等多45分鐘啦~

引用:
原帖由 神..六 於 2019-9-30 11:14 PM 發表

天南地北繼續吹

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-30 11:15 PM 發表

我本來要熄燈瞓,既然系咁,咁就等多45分鐘啦~

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-30 10:13 PM 發表

我老人家,太潮嘅野唔多明
我仲以為你好後生添😅

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-30 10:20 PM 發表
每個人自身命盤都有機會行陰運嘅,行陰運嘅時候多去死人之地,例如墳場,醫院,殯儀之類,甚至從事呢類行業。而剛剛地運又行大陰運就更加好,想唔發都難。 ...
重陽應該都陰 曱甴果日咪大旺?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]