• 瀏覽: 1,182,577
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 07:19 PM 發表
希望今次係轟—20
印象中好似未有試飛過消息,機會微。

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-30 05:11 PM 發表

搵日帶佢走轉內地(深圳、廣州),去玩下消費下,
係有比較之下,佢就知道香港幾落後,有機會慢慢改觀囉

你貿然叫佢去,點會肯;當然要有誘因啦 ...
係帶佢去唱下國內啲卡拉ok, 間房幾大、幾豪華,又幾平又齊歌!
但戲院就唔好帶佢去嘞, 國內人質素始終唔及香港人, 戲院睇戲會發忟憎。
然後帶佢去飲飲食食, 行shopping Centre, 我早幾個星期去福田區某個商場食飯, 真係覺得佢比香港更加似香港!

引用:
原帖由 都唔知叫乜好 於 2019-9-30 17:47 發表
😷10月1號以下地點均有黑衣人搞活動👇🏻
北區:北區運動場
大埔:天后宮風水廣場
沙田:新城市
黃大仙:黃大仙廣場
九龍城:亞皆老街球場
深水埗:深水埗運動場
觀塘:apm
西貢:單車館
油尖旺:麥花臣
葵青:葵涌運動場
荃灣:沙咀道運動場
屯門:屯門公園
元朗:元朗公園
南區:香港仔中心
中西區:中山紀念公園
灣仔:維園
東區:太古城
離島:東薈城/梅窩碼頭 ...
聽日真係無一個地方係安全嘅??😟

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 19:19 發表
希望今次係轟—2010315475
多數都係轟六嘅新改型😜

俄羅斯退役老兵:喂,中國嘅老朋友,你地唔再用圖-16啦?😁😏

解放軍空軍:😅🙈

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-29 03:15 PM 發表
上星期我鋪咗一段信息話,暴徒會用化武。據稱佢哋系會用漂白水+醋作為武器,仲會响大慶前後出擊。呢個回覆我搵吾翻,但頭先上網仔細查考解救方法,大致系咁:
1)漂白水+醋,變成氯氣,高揮發性,急性損害呼吸系統(肺功能)及剌激皮膚。
2)急救:https://baike.baidu.com/item/氯氣中毒
3)我而家出門,通常都會
帶口罩 + 一瓶食用水 + 生理鹽水一排5支
4)如果不幸吸入刺鼻刺 ...
而曱甴們的身手,真係用氯氣化武,你擔心佢誤中自己友,多過傷到警察,最好一陣風吹哂去d黑記到

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-9-30 07:34 PM 發表

聽日真係無一個地方係安全嘅??😟
自己屋企

恕我直言,如果第一時間看這帖主題,只係寫(戰),唔寫(場),我都唔知原來係寫(戰)場。

引用:
原帖由 deelllll 於 2019-9-30 06:46 PM 發表
請問司馬家和鄭智小白係?
司馬家是借喻為寫歷史, 評古人的部門或學者或群眾; 鄭智小白借喻為攪經濟的初哥/新手.....

引用:
原帖由 zamora 於 2019-9-30 07:42 PM 發表

司馬家是借喻為寫歷史, 評古人的部門或學者或群眾; 鄭智小白借喻為攪經濟的初哥/新手.....
謝謝🙏

引用:
原帖由 神..六 於 2019-9-30 04:09 AM 發表

以果尋因,呢條真係捷徑.....

用已知賽果為證,從而窺出開盤之妙,再以妙門打開未知賽果......

單、雙、雙、單、單

...
因果因果,前因後果,因果係互動嘅。好多先人只有三柱而欠時柱,即係出生或死亡實際時間,話難唔難,話易唔易,有膽量就搵先人來試盤,操到fit哂就最好,當然生人個盤都要操練啦。嘆住冷氣睇術數書,睇多十年都無用啦。有理論都要實踐先得㗎。

所以呢,除左春秋二祭之外,過年前,同埋中秋前都去多兩次,一來探下自己嘅先人,二來睇下有無新嘅先人盤。一舉兩得!

另外斗數嘅祖師爺留落大量口訣,有真有假,唯一辦法係每一句都要重複驗證。

暫時以我實際驗證結果顯示,一半真一半假。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 04:37 PM 發表
明天乞衣發癲,各帖友如未儲糧,建議至少買定足夠二日食用的即食麵,乾糧亦要,要防無水無電!
祝大家聽日時運高,見唔到 d 曱甴污糟嘢
多謝馬兄.已備糧草三月.只要有水有電絕不成問題

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-29 06:15 PM 發表

呢條快生,真係印證左世態炎涼。

想當年,新城快慢,兩條壽頭搏出位,乜9野都做,混來混去,都唔上位,莫講軟硬,就連兩條傻瓜i love u boy屎都差太遠,不竟泊新城同泊903差太遠,佢哋定位,target  audience 全不清楚,唔死實無天理!

未幾,慢生明白泊碼頭的重要,走去玩政治,泊黃毓X。講真慢生堅行運,泊正當時黃狗氣勢如虹,慢生乜9都無點做過,都比佢雞犬升天!

講返快生,明明大家咁高咁大,講行得前,快生當時行得比慢生前,但就係唔識泊碼頭,自己一條76係到on 99,玩邊瓣,衰邊瓣,總知就係做唔起,莫講立會,區議員都入唔到局。

多年的積壓,心理不平衡係正常的。反正快生就算再行再前,比人拉幾多次,打爆幾多個頭,都唔會撈到些乜,其他人,個位黃宗X呀,豆腐婆呀,輕輕擺個樣,攞到的光環,多過你快生十年耕耘:抗爭路上要明星,佢注定是小丑,可悲的是他是芸芸之一 。
反觀慢生,好像失蹤了,可能有人自知自己扶碌過了一關,但可以扶碌一世嗎?賺了,要識收手。

政治,真的值得大家認真嗎?

引用:
原帖由 陽光藍孩 於 2019-9-30 05:22 PM 發表

馬兄,唔係講笑,不如你keep住開一個天南地北post, 比我地有個位聚下傾計,起碼過埋14號再講。

大叔帖多人,K兄兩極帖又講全球嘅野,香港嘅真係開個天南地北好。 ...
馬兄唔開,可以找人代開,最緊要馬生及其它師兄師姐肯入嚟傾,冇問題的,標題用回天南地北吹水(1,2,3,4,5……如此類推啦)

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-30 07:31 PM 發表

係帶佢去唱下國內啲卡拉ok, 間房幾大、幾豪華,又幾平又齊歌!
但戲院就唔好帶佢去嘞, 國內人質素始終唔及香港人, 戲院睇戲會發忟憎。
然後帶佢去飲飲食食, 行shopping Centre, 我早幾個星期去福田區某個商場食飯, 真係覺得佢比香港更加似香港! ...
MOON姐, 可惜佢依家心中只有日本一個目標呢!

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-30 07:31 PM 發表

然後帶佢去飲飲食食, 行shopping Centre, 我早幾個星期去福田區某個商場食飯, 真係覺得佢比香港更加似香港! ...
系一個更美麗嘅新世界

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]