• 瀏覽: 1,182,392
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 12:50 PM 發表

金毛不敢打仗了,依家祗敢係金融貨幣和阿爺開戰,戰場之一就係香港!劫數難逃
所以有時自私想特朗普覺得香港牌無用,用taiwan牌,唉,算了

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-30 02:28 PM 發表

我過咗十一又換新頭像架喎
換左好 我族我國 行過呢幾十年 彈指剎那啫 希望以後永世 繁榮富強

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 04:57 PM 發表
大家各自小心!
真係有這類人的

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-30 03:05 PM 發表

又未必~
睇下個父母系咪當自己仔女金羅菠啦?
而家生女好鬼恐怖,個女隨時要賣肉。生仔一結婚又等於冇咗個仔。所以,更加要學識放手,狠狠去教好子女。 ...
以前唔明點解D人結婚唔要小朋友,後來先明白,依家既小朋友確實難教(可能自己唔識教),管得嚴又怕佢好似新聞咁一野跳落去,唔管又怕佢學壞(特別係好似依家既社會狀況),我個仔雖然都無出去遊行,而佢都唔認同曱甴既所作所為,但佢對中國內地都幾抗拒(前幾日叫佢搵下內地既大學,佢話唔想去)😭😭😭

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-9-30 05:01 PM 發表

以前唔明點解D人結婚唔要小朋友,後來先明白,依家既小朋友確實難教(可能自己唔識教),管得嚴又怕佢好似新聞咁一野跳落去,唔管又怕佢學壞(特別係好似依家既社會狀況),我個仔雖然都無出去遊行,而佢都唔認同曱甴既所作所為,但佢對中國內地都幾抗拒(前幾日叫佢搵下內地既大學,佢話唔想去)😭😭😭 ...
搵日帶佢走轉內地(深圳、廣州),去玩下消費下,
係有比較之下,佢就知道香港幾落後,有機會慢慢改觀囉

你貿然叫佢去,點會肯;當然要有誘因啦

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-9-30 05:01 PM 發表

真係有這類人的
移左民去星架波 事業失敗 人生又失敗左? 真系好有可能做D傻事

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-9-30 05:01 PM 發表

以前唔明點解D人結婚唔要小朋友,後來先明白,依家既小朋友確實難教(可能自己唔識教),管得嚴又怕佢好似新聞咁一野跳落去,唔管又怕佢學壞(特別係好似依家既社會狀況),我個仔雖然都無出去遊行,而佢都唔認同曱甴既所作所為,但佢對中國內地都幾抗拒(前幾日叫佢搵下內地既大學,佢話唔想去)😭😭😭 ...
唔出奇,因為翻大陸唔夠型,覺得讀左無用,趁亂多帶他去大陸玩下,帶他多睇睇,可能有改觀,有時要睇緣分

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 04:37 PM 發表
明天乞衣發癲,各帖友如未儲糧,建議至少買定足夠二日食用的即食麵,乾糧亦要,要防無水無電!
祝大家聽日時運高,見唔到 d 曱甴污糟嘢
馬兄,唔係講笑,不如你keep住開一個天南地北post, 比我地有個位聚下傾計,起碼過埋14號再講。

大叔帖多人,K兄兩極帖又講全球嘅野,香港嘅真係開個天南地北好。

引用:
原帖由 陽光藍孩 於 2019-9-30 05:22 PM 發表

馬兄,唔係講笑,不如你keep住開一個天南地北post, 比我地有個位聚下傾計,起碼過埋14號再講。

大叔帖多人,K兄兩極帖又講全球嘅野,香港嘅真係開個天南地北好。 ...
非常同意

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-30 05:11 PM 發表

搵日帶佢走轉內地(深圳、廣州),去玩下消費下,
係有比較之下,佢就知道香港幾落後,有機會慢慢改觀囉

你貿然叫佢去,點會肯;當然要有誘因啦 ...
佢對大陸既科技應該比我仲清楚,佢有返大陸參加電腦編程比賽,知道大陸既科技及學生有幾勁,佢唔去大陸讀大學其中一個原因,就係佢覺得好難同大陸既學生競爭(比佢吹漲),另一個原因係對國內無好感(通識科多多少少都有D影響)!

引用:
原帖由 科姐 於 2019-9-30 05:24 PM 發表

非常同意
如果馬兄唔得閒都開個帖聚下人腳先啦😭覆帖得閒再覆

引用:
原帖由 陽光藍孩 於 2019-9-30 05:22 PM 發表

大叔帖多人,K兄兩極帖又講全球嘅野,香港嘅真係開個天南地北好。 ...
我依兩個幾月係靠天南地北POST做我既精神食糧!

引用:

我係 CDRom. 一路都是靠K兄/馬兄/大叔帖渡過這段時間.
因為大叔帖太多太快, 跟唔到.
跪求K兄/馬兄可以新開個[天南地北]比我們。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-30 04:57 PM 發表
大家各自小心!10314932
岩岩已經收到警方呼籲!

附件

Screenshot_20190930-173603_Messages.jpg(282.34 KB)

😷10月1號以下地點均有黑衣人搞活動👇🏻
北區:北區運動場
大埔:天后宮風水廣場
沙田:新城市
黃大仙:黃大仙廣場
九龍城:亞皆老街球場
深水埗:深水埗運動場
觀塘:apm
西貢:單車館
油尖旺:麥花臣
葵青:葵涌運動場
荃灣:沙咀道運動場