• 瀏覽: 1,182,450
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-29 10:30 PM 發表

暫時呢段膠著狀態,我都冇乜嘢好講。
不過我早已經收到指令,要為香港出力。
時間到了,我就會做野。
希望大家暫時再繼續忍耐一下,避免無辜白白嘅受傷。
大家呢段時間可以做多啲運動, 操fit自己應付將來之餘, 做運動又可以排解抑鬱情緒。 ...
祝你成功,爲國努力

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 18:57 發表

寫的,祗是不再做代樓主,會再 Kallan、大叔、tpang 的樓繼續寫的
我覺得馬兄繼續主持天南地北,跟開帖的網友都會支持,就算K兄都會認同的。

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-9-29 10:29 PM 發表

無最壞,只有更壞,直到203X……😓
係,一直差落去,最少要去到2034年先有轉機。

而呢個轉機係要有準備之下才成立。

就係要有硬野揸手!

今晚有架的士俾曱甴拆緊,有新聞話俾司機撞親記者,之後棄車走人,我啲同事見到架的士俾人拆就好開心啦,成班on9男女真係以為贏啦,的士佬做咗得衰嘢抵死啦,不過我又忍唔住講喇,佢哋做嘢咁絕,逼到的士佬絕路撞人,的士還好啲,遲啲大貨車就大鑊,「想像下一架車長貨車衝入馬路人群,血肉咇晒出黎」😩
不過佢地可能只當我呢個藍色人嘅咒駡?

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-29 10:30 PM 發表

時間到了,我就會做野。
大家呢段時間可以做多啲運動, 操fit自己應付將來之餘, 做運動又可以排解抑鬱情緒。 ...
睇完馬兄同一眾師兄姐 尾段對話,感覺一頭霧水。XD.

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 22:21 發表

一切皆有定數,非人力可為,隨心隨勢而行吧,莫要難過,此乃因果業報,不能逃避。

你我相知而相惜,緣份確是奇妙,
各版友共聚於此,也是機緣注定。

三年多前斗膽大發謬論,只因悟通一難題,為何揀我?

因為我係大咀巴 兼夾面皮成尺厚。

個天都撐我上來呢度廢UP, 仲有乜好驚?

阿馬,自己唔出帖咪好似我咁囉,依附係各大佬個post, 中意就UP幾句,唔得閒嘅話就潛下水,好爽架 :lo ...
硬嘢,我係鎖入夾萬當蝕咗先。

引用:
原帖由 skymachine 於 2019-9-29 10:35 PM 發表

我都係開玩笑啫,我邊夠格

係,自己悟出嚟過癮啲,不過你有細路仲咁多時間研究,難為我開學後周身唔得閒。
訓緊都可以悟道嘅,坐緊車又可以,甚至拜緊山都可以。

我嘅斗數靠實戰磨出嚟,拜山嘅時候有好多先人,有生死年月日,八字斗數版友問點解可以定盤咁快咁準,而家你明啦

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 06:38 PM 發表
唔計今日,仲有十四日,又咁啱佢老美假期。 時間啱啱好。

準備好嘅,唔駛驚。
準備好
到時食花生睇戲

引用:
原帖由 愷玹 於 2019-9-29 10:33 PM 發表

moon師姐,你要小心d!
放心!
有Gamemaster照住我! 冥冥中就安排咗,10月13至16日,我唔喺香港。(等我冇眼屎乾淨。。。冇眼睇)

引用:
原帖由 skymachine 於 2019-9-29 10:37 PM 發表

我覺得馬兄繼續主持天南地北,跟開帖的網友都會支持,就算K兄都會認同的。
同意

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-29 22:30 發表

時間到了,我就會做野。
如果真係到左需要您行動嘅嗰一日,記得通知各位一聲呀!

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 22:46 發表

訓緊都可以悟道嘅,坐緊車又可以,甚至拜緊山都可以。

我嘅斗數靠實戰磨出嚟,拜山嘅時候有好多先人,有生死年月日,八字斗數版友問點解可以定盤咁快咁準,而家你明啦 ...
服咗你,我就無膽量研究死人八字,怕「搵我算帳」

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 07:09 PM 發表

阿馬你都準備好哂,駛乜驚。

呢個帖嘅兄弟姊妹都有哂心理準備,等日子到。

時間計好哂,誤差一二日左右啦。

暫時仲未克服到幾十度誤差,要再努力閉關修練。

你開帖,我一定撐你喎 ...
大師都要繼續上來吹下水啊

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-29 22:50 發表

大師都要繼續上來吹下水啊
哩度嘅兄弟姐妹,一個都不能少

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 10:31 AM 發表
做天南地北代帖主第二次,今次是最後一次,本帖距離停帖應該好快,至于天南地北還有沒有須要再開新版帖就看 Kallan 君了。未來的日子,我還會發言,大叔、Kallan 和 tpang 的帖都會係我發言的地方,希望繼續能夠和大家分享個人對時局的睇法。

今日,個人將會做一個短短總結,也可算係對香港時局的個人預視,個人強調,我寫的全係個人睇法,所有預見和結論都係吹水文章,唔無當真!

1. 林鄭左右篇
...
又少一個留言地方😩  係咪大事將近 好似留言地方
越來越少咁

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]