• 瀏覽: 1,181,999
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-9-28 02:40 PM 發表

唸住揸國航啩?
佢想也不可以。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-9-28 02:45 PM 發表

如果侵侵唔係打貿易戰在先。兼且反口覆舌又辣啲契細佬,哩場仗更難打
所以一直都傳佢是地下共產黨完.... 另外, 如果下次真是由民主黨勝出, 佢地用咩手段去搞番D問題...美元問題, 石油等, 美國D兄弟國都有離心....等等 中國點都唔會落搭啦....

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-28 02:33 PM 發表

唔使炒晒,炒三分一其他就會好合作,呢班假髮人去到其他地方跟本無得撈。
唔係撈唔掂,d大狀點會做法官丫?

金牌大狀打一堂半日官私嘅收費多過法官月薪,你話乜野人會嫌錢腥去做法官?

引用:
原帖由 chikay2009 於 2019-9-28 10:35 AM 發表
《我們走在大路上》 第十八集 脫貧攻堅| CCTV
https://www.youtube.com/watch?v=zMxOzJsDUzA
看到這一集,尤其是看到山區的現況真是感慨萬千;眼都濕了。
共產黨是以宏觀治國,令大部份的人民都受惠。反之,如在民主社會,要實現這樣的計劃,我相信再過二、三十年都不能起步。
可惜外面的人卻用顯微鏡去檢視、放大某些缺失!以致腦殘的人認定民主才是唯一出路。 ...
一直沒有睇這類節目,
一看竟哭了又哭,
又感慨又感動又安慰。

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-28 14:33 發表

唔使炒晒,炒三分一其他就會好合作,呢班假髮人去到其他地方跟本無得撈。
不過廢除普通法先係根治之法

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-28 11:54 AM 發表

IPv6係國家主導,中國係有4台,1主3副,美國都只係得3台,1主2副,以前IPv4中國係一台都冇美國佔有75%,中國已經進步了,以後不怕互聯網受制於人,可以告訴發展A.I.,大數據,物聯網了。 ...
所以,華為任正非話5G是子兒科,非來大布局是A.I.

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-28 10:30 AM 發表 
今朝一瞓醒就彈咗呢條片出嚟,李力持網頁度系短片,我去Youtube 搵到完整版,加拿大Youtuber 嚟香港搵警察既暴力行為,點知……
https://youtu.be/W6Jgp7-tXfc

Youtuber Guu Toby 已被恐嚇中,條片吾知會吾會比人刪除。(打打字下有電話入問我响邊,完全吾記得呢幾日好多節目:sm ...
@寰亞SYHP :加拿大假記者香港境遇,特別提醒:看完之后再評論
https://video.h5.weibo.cn/1034:4421405094407130/4421405229696726

大陸微博有

[cp]@Mpandas_sql: 非常客觀的人,本來是想看警察的暴力,結果他發現了廢青更加暴力,他向大家闡述了他看到的事實,結果廢青威脅他。[饞嘴][/cp]

引用:
原帖由 qiuwood 於 2019-9-28 12:28 PM 發表

係,老字號都要查察一下管理層,我十幾年前都做過一間國內建校助學慈善團體幹事,就算管理層各幹事冇黃畜滲透,也要小心佢地架構中繁雜或有幹事假公濟私。因並非老牌慈善組識,每分每毫捐款都是得來不易,但反觀當時有好多老牌或有當紅名人坐陣團體行政開支不成比例卻又輕易收到鉅額捐款。 ...
保良係中立,教育事務部既總監落校時同全校老師講明局的中立立場,亦表明唔想帶政治入校園,所以如果有黃師,可以直接向保良局投訴,局一定會跟進。

Del

微博睇到,P圖

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-28 07:35 PM 發表

點樣check / 提高自已個芝麻信用?
去支付寶就有一個芝麻信用小程式check

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-28 07:30 PM 發表
微博睇到,P圖
其實有啲人成日整埋呢啲假嘢或假新聞,係咪想實現「藍色成日睇假新聞打飛機」嘅講法,一來話俾自己友聽,對家成日睇假嘢唔好信,一方面又可以打擊對方嘅「信念」?

引用:
原帖由 giraffe2 於 2019-9-28 07:47 PM 發表
以史為鑑,2019暴動將會就此結束。

估計由解放軍大舉鎮壓:

六七暴動期間有1936人被檢控,約212名警務人員在內的832人受傷,51人死亡(5名警察在事件中死亡;5名香港邊境警察和1名來自中華人民共和國的共產黨民兵在邊境衝突中死亡;參加反英示威的示威者約20多人因為鎮壓死亡;7名市民遭炸死。

將會血洗香港,有大批解放軍鎮壓,大批青年被擊斃,大批港獨份子包括立法局議員被捕。
...
師兄你呢番言論重復咗好多次,隔離大叔版又有,自己開新貼又講,咁樣唔係咁好噃🙄

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]