• 瀏覽: 1,182,502
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-26 01:16 AM 發表

TKS... E+每晚都有表演?
好似五六日先有

捐農地一定唔收貨,挾農地待政府帶頭改變用途?一係唔好捐,一係將全數囤積日久的農地[讓回]給政府。成班肥到襪都着唔落啦,驚啲農地啜著隻腳呀!

勇武大起底https://mp.weixin.qq.com/s/Ul1ozw5EmTh7_uxr1jW1YA?fbclid=IwAR10hBU3kRRhmYdck8APZzgA7r0axXirLOGxlz8l57jjAB1aOfP_OQyk0QM

引用:
原帖由 Gabbe 於 24/9/2019 10:51 發表

對,本來都唔知自己愛國,只係一直認同自己係中國人,自少識唱國歌,唔抗拒中國和共產黨,但你問我愛唔愛國真係唔識答;如果唔係今次曱甴之亂,我都唔知自己咁愛國! ...
我以前都係唔敢面對愛唔愛國呢個問題,但之後先知係自己問題。

問美國人、法國人、加拿大人、南非人、日本人或地球上其何人愛唔愛國,正常嘅都會答愛國。

我覺得香港因為做咗英國殖民地,而且無真正回歸中國,加上大陸自身嘅政治問題,先令唔少人唔敢講/面對「愛國」呢兩個字。

引用:
原帖由 2015627 於 2019-9-26 02:21 AM 發表
葵涌天后廟以前在海邊
而家要行幾公里先到
不錯 !
約半個世紀前,在下曾步行由深水埗往荃灣,經過靜立路旁的葵涌天后廟.
當時葵涌道尚在興建,未通車.我企在路旁望下腳邊石灘,還奇怪為甚麽那些石頭這麽黑.其實是因為附近工廠林立,所有工菐廢料都排入海中.
當時望着香港島,對一個袋中連兩毫錢巴士費也沒有的小朋友來說,是那麽的遙不可及,那麽的高不可攀.

滄海桑田,思之令人神往.

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-26 09:49 AM 發表

tks...你是用咩apps 訂?
攜程 ,
我芝麻信用有六百幾分,所以可以唔使俾擔保,去住先俾錢,去到要俾押金¥800,我用中銀銀聯信用卡

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2019-9-26 12:56 PM 發表

不錯 !
約半個世紀前,在下曾步行由深水埗往荃灣,經過靜立路旁的葵涌天后廟.
當時葵涌道尚在興建,未通車.我企在路旁望下腳邊石灘,還奇怪為甚麽那些石頭這麽黑.其實是因為附近工廠林立,所有工菐廢料都排入海中.
當時望着香港島,對一個袋中連兩毫錢巴士費也沒有的小朋友來說,是那麽的遙不可及,那麽的高不可攀.

滄海桑田,思之令人神往. ...
個時美孚仲有艇仔,試過有年打風,D浪大到可以拍入美孚新邨樓層。

引用:
原帖由 清晨小小樓奴 於 2019-9-26 12:42 發表
捐農地一定唔收貨,挾農地待政府帶頭改變用途?一係唔好捐,一係將全數囤積日久的農地[讓回]給政府。成班肥到襪都着唔落啦,驚啲農地啜著隻腳呀! ...
唔止要“讓回”,係要surround

引用:
原帖由 都沒有 於 2019-9-26 11:18 AM 發表

教師自己都最怕考試
老師都要考通識,但是中國通識,等佢哋認識吓今日嘅中國,還可在字句,行間看吓有沒仇中。😂

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-25 11:54 PM 發表

我都有D遺憾, 想訂9/30深圳酒店, 去睇下深圳有咩慶祝... 唔知遲唔遲? 訂邊區好D ?
應該算是中國對香港愛國人仕的統戰之一吧,等大家大時大節回國一起慶祝。

引用:
原帖由 alipaopao 於 2019-9-26 01:15 PM 發表

個時美孚仲有艇仔,試過有年打風,D浪大到可以拍入美孚新邨樓層。
中學時代曾在荔灣扒艇,當時想不到,日後會短暫住在附近.
另一個曾扒艇的地方是沙田,即今沙田第一城處,後來竟又在那裡住了兩三年.

特區政府如果一早高調駁斥一眾環保 L,勇敢開發土地,今日香港會不一樣.

引用:
原帖由 ol-ivy 於 2019-9-26 01:27 PM 發表

為何老中青暴徒被人控制!有暴徒自爆:
1,首先控制青少年曱甴仔仔囡囡,朋黨一起玩吃喝玩樂,遠離家人,開始與家人不和,借關心留宿仔仔囡囡,俾錢銀及在留宿期間開派對飲酒吸毒,進行性行為,並拍攝過程來恐嚇、威脅。叫仔仔囡囡上街示威,嚴重者破壞種火,否則將片段公開,使仔仔囡囡不能回頭。
2,用未成年天使吸引成年人,和天使發生性行為,過程偷拍,之後威脅他們示威破壞,否則將片段公開衰與未成年少女發 ...
版友不要將以上圖片,尤其是床照,當係以上故事嘅人物,以上床照相信已流傳好幾年了。

引用:
原帖由 diverstranger 於 2019-9-26 07:05 AM 發表

天后廟通常都係係海邊,班甲由一定當睇唔到㗎啦。哈哈哈
所有天后廟都是建於海邊,包括台灣的都是。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]