• 瀏覽: 1,181,670
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 alibabala 於 2019-9-17 11:34 AM 發表

很多有意無意的事、反而會打亂局面、找到突破口!
捉到大內鬼有可能,捉到曱甴頭都有可能。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-17 11:41 AM 發表

佢地日日搭港鐵,點會唔怕?
我講果時,佢地剛好仲大大討論緊北角話警察亂拉人,我即刻講今日出軌,有曱甴有出嚟柒(暗示認頭),我加多句上星期無燒港鐵列車已經好好彩。佢地係即時靜哂。
...
大叔你講得咁張揚小心班同事暗室砌你

導致火車出軌的原因有很多,最重要的就是火車鐵軌一定不能有垃圾,
即使一點垃圾都能導致火車出軌!

https://youtu.be/3Wli7qg8rWQ

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-17 11:14 AM 發表
唔知呢條友真定假,
但一定柒出國際。

係好過唔係!

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-17 11:43 AM 發表

大叔你講得咁張揚小心班同事暗室砌你
無有怕。
前幾日我先話佢地將d曱甴文宣貼紙貼係公司,我仲當住佢地阿頭面前講。中秋後反嚟即時撕咗。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-17 11:47 AM 發表

係好過唔係!
係嘅話,就大條道理做嘢。
不過現時警方應該已經收到報料,如果無反應,我明天會出帖煲煲呢條友。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-17 11:48 發表

無有怕。
前幾日我先話佢地將d曱甴文宣貼紙貼係公司,我仲當住佢地阿頭面前講。中秋後反嚟即時撕咗。
君子易處,小人難防啊,大叔!

引用:
原帖由 alibabala 於 2019-9-17 11:51 AM 發表

君子易處,小人難防啊,大叔!
大叔都唔係好人嚟,講奸佢地未夠班

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-17 11:41 AM 發表

佢地日日搭港鐵,點會唔怕?
我講果時,佢地剛好仲大大討論緊北角話警察亂拉人,我即刻講今日出軌,有曱甴有出嚟柒(暗示認頭),我加多句上星期無燒港鐵列車已經好好彩。佢地係即時靜哂。
...
今日港鐵出軌,明天可以巴士渡輪唔知出咩事,事情發展至今,冇人可以獨善其身。

沒有最亂,只會更亂。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-16 02:09 PM 發表
苦悶的時侯跳蚤造了一篇叫我一邊看一邊笑的文章,和我們葵湧光頭 Sir 有關,想輕鬆,看看吧!

跳蚤

論廣告的重要性!在很早以前旅遊一詞在跳蚤心目中無比的高大上,別說沒事到處溜達了,就算是想坐一次綠皮車都買不起票,以前最興奮的事就是出差,可以公費出去溜達一圈,機會好還能去幾個名勝古跡,回來後要吹很長一段時間的牛筆!領導還要特別提示:回去後都給我低調點,知道嗎!那出國就是千載難求的,基本祖 ...
光頭劉Sir ,我以你為榮

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-17 11:50 AM 發表

係嘅話,就大條道理做嘢。
不過現時警方應該已經收到報料,如果無反應,我明天會出帖煲煲呢條友。
等你

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-9-17 12:46 AM 發表

師兄,想問而家一個西藏遊要洗幾錢?我想去行下,但去到太遠,邊境未必去到或去太多point,太花時間,呢點要睇情況。
師兄,小弟都有興趣想知,雖然未必會去雪山那邊,都想喺附近走一走。

跳蚤舊事重提,又講番聯交所壞機事件,不過跳蚤透露了這次壞機,主要就是坑 97 風暴的同一班人,這次成功坑了。

跳蚤

搗亂-失敗,再搗亂-再失敗,還搗亂-還失敗,直到滅亡!經融大鱷不甘心失敗,好了傷疤忘了疼,又一次來那個地方搗亂,說話說得好,一個人不能被一個石頭絆倒兩次,這個記吃不記打的大鱷居然還敢捲土重來,你這是要瘋啊!(人家說你是大鱷你就是大鱷了?再國家機器面前你就是一個壁虎,裝什麼大鱷?)經融大鱷信誓旦旦的準備在那個地方搞票大的,然後勾結廢青們弄事,把那個地方的經融搞得一塌糊塗,再然後就大量低價買進,準備爬高後猛賺一把。(廢青們用自己的大好前程給別人做嫁衣,自己還不知道,這智商怎麼弄?)經融大鱷眼看自己的陰謀就要得逞了,準備在家數小錢錢的時候,交易所設備出現嚴重故障,(這尼瑪不是急死個人了?想跑跑不了啊!人家機器故障你怎麼弄?一夜忐忑不安,一夜雙眼熬得通紅,一夜成了伍子胥,好不容易天亮開盤了,我的個天啊!投進去的小錢錢尼瑪連數字也沒有了。)這次玩得有點絕,太喪心病狂了,流氓可以耍,但是不能沒底線的耍流氓啊!貧民任你東南西北風外帶白板發財紅中我自巍然不動,在最關鍵的時候設備嚴重故障,就是機器壞了,你想咋滴?你咬我啊!這是哪個缺德冒煙的貨想出來的,防不勝防啊!大鱷把所有的意外都算進去了,唯獨沒有想到機器是個坑啊!大鱷現在七竅有八竅在流血,怎麼多出一竅來了?痔瘡算不算一竅?沒文化不要緊,要緊的是要多學習哦!跳蚤前幾天就提示過聲東擊西,你們硬是不聽,跳蚤也愛莫能助啊!(是時候算一下賬了,這裡外裡的又是幾十億打了水漂哦!我的錢啊!)這下真的成了壁虎了!

輪到黃之鋒

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-17 10:31 AM 發表
有位帖友 PM 我問以下問題,我試答答:

1.此次暴亂引出如此多的黃色、屎色公墓員,在聘請公墓員一事上,政府是否效法聘請警隊的審查,即所有應聘的人都用查3代的方法,以確保政府人員的質素?因據我所知,同為紀律部門的消防及海關都無查3代,其他紀律部門就不清楚,又例如醫護,都應在入職前的讀書培訓階段,對其進行查3代,未過審查者一律不聘請,以減低暴徒的家屬進入政府的可能性及以此作震懾啲想入政府咬糧齋的p ...
其實香港嘅公務員
大部分嚟講都係唔做唔錯
拍到好碼頭就升官發財
邊度會有人會勞師動眾搞一輪
就算攪得好
都會樹立好多敵人
搞得唔好對前途又有影響

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]