• 瀏覽: 1,182,428
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-9-17 12:47 AM 發表

用錯舊地圖🤭
妙計

引用:
原帖由 u蘇眉u 於 2019-9-16 07:34 PM 發表

太多偽基督徒,我所屬教會嘅團契群組開始到中期都有人有意無意表態支持暴徒,上帝有話呢個革命係公義嘅咩?輪到佢哋做代言?到呢幾日有藍絲企出黎公開表態就文宣要修補裂痕。太虛偽啦,打爛完隻碗就話齊心修補,咁大個人讀咁多書,醜唔醜?我無返教會三個月,唔想見到班口講仁愛,心中無愛嘅人。 ...
我無返超過十年了,對佢地好失望。

引用:
原帖由 大嶼山貓奴 於 2019-9-17 12:50 AM 發表

你說穿了😅西藏都係一個敏感嘅地方,經阿爺大治後高速發展, 9年前來過,同而家相比面目又翻了幾翻。
我以為布達拉宮係荒山野嶺,而家睇張相好似係中央公園入面咁

引用:
原帖由 TWSK73 於 2019-9-17 12:04 AM 發表
忽發奇想,十一國慶個日引啲曱甴聚埋一個空曠地點,天安門閱兵射支東風過嚟,一次過KO班曱甴就可以光復香港
其實逼佢地上東區走廊可以了,佢地歡喜掉屎彈又好,跳海又好,玩到倦,一個個登記身份證搜身……

人在三亞,雖然剛過完中秋,呢到依然好多人在渡假,本來香港嘅沙灘都好靚,今年因為暴動,遊客大減,哎!

附件

IMG_20190916_173416.jpg(198.15 KB)

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-16 11:37 PM 發表

不是勇武,系出手太準。我都吾知點解,幾次一混亂,就一下KO對方。點打?吾太方便公開講。
師兄應該之前練追一兩招必殺絕招吧 
到非常時期自己安全受威脅
就會反射動作不自覺出咗呢招 
我有個間接識嘅朋友就係咁

引用:
原帖由 蕉皮牙 於 2019-9-17 05:40 AM 發表
網上, 香港解密網有好多出黎攪事既人名, 相片, 電話, 地址.
但係都仲未有人按圖索驥, 搵証據去拉班犯事者. 効率奇差

GG

GG

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-17 12:18 AM 發表

俾心機工作,為將來多作準備;都過咗三個月,要做嘅嘢都做晒,唔好諗太多😙
咁真係要預備既都做左
唯有努力工作

引用:
原帖由 29boys 於 2019-9-16 10:03 AM 發表
影片
引火自焚

燒嘅唔單止佢哋,仲係全香港

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-16 11:15 AM 發表

其實政府都侯住貨櫃碼頭塊地,
土瓜灣油庫又係一個珍貴地點。
總之填咗部份地,就可以騰籠換鳥,根本唔駛再等10年8載先起到樓,道理同搬機場去赤鱲角果時一樣。 ...
絕對認同,一啲受排斥嘅公共設施,比如精神病院,康復中心,垃圾焚化廠,龕堂,有潛在危險嘅煤氣廠,火藥倉,油庫等等,可以藉填海重新規劃,騰出市區珍貴地段起樓之餘又可以保障市民安全,改善民生,又可以將樓價影響減到最低,新界啲農地同郊野公園又可免受破壞,多幾個南生圍咁嘅後花園,一次過滿足環保L兩個願望。

引用:
原帖由 fairview 於 2019-9-17 07:42 AM 發表

https://cdn.discuss.com.hk/t/bb12d4/f/800x0/https ...
爛果完工, 身體力行, 身先示卒

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-16 04:47 PM 發表

好多人唔記得,公務員一樣會減薪,2002 應該試過,幅度不低。
減過一次,但基本法列明唔可以減低過97年既薪金,即係仲有大把空間減!

引用:
原帖由 wsp 於 2019-9-17 07:35 AM 發表

師兄應該之前練追一兩招必殺絕招吧 
到非常時期自己安全受威脅
就會反射動作不自覺出咗呢招 
我有個間接識嘅朋友就係咁
形容得剛剛好,正確
反而曾有一位女性朋友(學生年代)比人睇吾順眼,要挑戰佢放學約打交,佢死都拉埋我去,去到我問對方系咪要開拖,對方改口話要講和。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2019-9-17 09:51 AM 發表

減過一次,但基本法列明唔可以減低過97年既薪金,即係仲有大把空間減!
減啦減啦
2020變返1997人工🤣🤣
等班大爺收住政府糧反政府

引用:
原帖由 呢個藍色的樓奴 於 2019-9-16 12:02 發表

填完起監獄
流放出公海好過,仲要浪費米飯養佢地

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]