• 瀏覽: 1,181,624
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
Del

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-9-16 06:05 PM 發表

因為基本法保證公務員待遇唔會差過回歸前,所以當年最盡只能減到回歸果年嘅薪酬水平。如果今次再黎減薪,就有較大空間可以減喇,畢竟過去20年已經加左成倍幾兩倍 ...
咁真係好大空間
等佢地慢慢感受下減薪啦

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-16 03:08 PM 發表

講緊系吾會產生暴力既地方,最好就系跑馬地,因為我相信果邊既猶太人,都好吾想有任何暴力在當區發生,令佢哋往來經過醫院馬場都會有壓力。
問題係班暴徒到時嚟踩場嘅時候,師兄你仲認為會因為係猶太人地方而和理非咩?
況且佢哋印嘅目的係打人而唔係破壞當地設施咁有乜問題?
再講,而家班暴徒已經失控,你認為班油泰金主可以完全撳得住咩?

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-16 01:30 PM 發表

我認識一個美國人,佢同我講,佢係 Christian but not a church goer。好好讀聖經,基督會住系你心裏面。
其實任何神(人覺得是神的人物)本身都有其優點, 亦有很多渡人行善的行為, 人信了之後, 受其影響行善舉對世上有益.
但神棍(藉神之名求私利者)利用神之名去騙信徒, 行為可恥. 古今中外東西方皆有. 中國的神棍欠組織, 只是各自搵食, 受害者不多. 但西方一神教的神棍組織嚴密, 歷史悠久, 禍害深遠, 今次香港的部分教徒, 真的是被神棍假借神之名騙出去的.
任何信仰只要在心中, 自然令自己的靈性得到支持, 不必去教會.

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-16 02:23 PM 發表

阿爺今次香港的曱甴暴亂,做左二件事非常成功:
1.徹底對美國污名化,從前,你説老美係付錢給人搞動亂,香港無多少人信,今天香港差不多無人不信,尤其是用咁老美物資果班曱甴,更肯定深信不疑!
2. 從前大富豪係香港人偶像,係忠的,阿爺用幾篇文章,再結合香港人的慘況,大富豪已徹底變奸角了。 ...
今次香港的曱甴暴亂,讓大家能夠看清事實的基本, 讓大家可以反思以往自己的錯誤觀念, 希望真的是大部分人都能反思而改變對中國的態度, 否則大家的苦白捱了.

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-16 07:44 PM 發表
【18:46】劉志權等浸大高層步出校園,應學生要求前往北角警署支援被捕學生。但其後有指被捕學生的家長求低調處理,高層未有赴北角,允日後與學生對話。
【18:34】學生包圍校長辦公室逾3小時後,轉往3樓包圍副院長劉志權及副校長周偉立。
【17:06】學生反映學生記者採訪多次受阻撓,要求浸大確保學生採訪安全,周偉立直言不能凌駕警方程序,又指校長短時間內未能回校,自薦與學生對話卻不果。
【16:09】浸 ...
師兄,我都系努力儲分有話語權,不過都好似珍惜睇各師兄師姐的理性討論,你不停推新聞出來

引用:
原帖由 愚昧人 於 2019-9-16 08:14 PM 發表

師兄,我都系努力儲分有話語權,不過都好似珍惜睇各師兄師姐的理性討論,你不停推新聞出來
Ok

係大叔個貼見到有師姐(第 #5643 貼)話星期三海港城快閃唱國歌取消左
不知真假
想去的師兄師姐們留意

引用:
原帖由 藍莓奶昔 於 2019-9-16 08:16 PM 發表
係大叔個貼見到有師姐(第 #5643 貼)話星期三海港城快閃唱國歌取消左
不知真假
想去的師兄師姐們留意
曱甴已經殺得性起,除非搵得夠多強援否則不宜用一班老中輩去冒險,曱甴仔已經失去理智怕流血收場吧。

係大叔個貼見到有師姐(第 #5721貼)話星期三海港城快閃唱國歌取消左
但有另一個活動係唱國歌遊行
由尖沙咀太子酒店到天星碼頭
有興趣的師兄師姐們請留意

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-16 18:38 發表
https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2251467/%E5%A4%96%E4%BA%A4%E9%83%A8:%E8%A6%81%E7%A2%BA%E4%BF%9D%E7%B6%B2%E7%B5%A1%E5%AE%89%E5%85%A8%E6%87%89%E9%98%B2%E5%82%99%E6%80%9D%E7%A7%91%E8%98 ...
又係呢一招,百用不厭……

CNN 報導琴日概事

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-16 06:42 PM 發表
01呢個人,相當有可疑。
各位師兄,睇住啊。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-16 09:51 PM 發表
CNN 報導琴日概事
轉性?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]