• 瀏覽: 1,181,933
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-16 11:59 AM 發表
講開偽基督徒,我本來話唔再講,不過,我真係好嬲,自從 721 之後,我都無再去基督佛堂,等條氣順 d 先再陪老虎去。
其實新約聖經能夠應用係今次事仵,祗有二句,就係“該撒的歸該撒”和“先求祂的國和祂的義”,偽基督徒們,地上的事關你X事呀!你要理就自己理,唔無搬耶穌出尼,咁做,你祗有多條罪,就係妄稱神的名。偽基督話耶穌都發義怒,潔浄聖殿,係呀,就係聖殿 ...
做左幾十年人,無數機會信教,不過最後都係緣慳一面, 我認為教義無論耶教佛教,有用的便百鳥歸巢, 任何東西涉及人事,利益便會複雜及扭曲, 做人還是簡簡單單算了。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-16 11:59 AM 發表

跑馬地系猶太人集散地,相信暴徒响成個運動連計劃到此一遊都吾會有。下次可以去馬跑地,搵個最靚既位置合唱中國國歌,睇下佢哋會吾會過嚟大亂戰。 ...
或者可考慮軍營門口

引用:
原帖由 Gabbe 於 2019-9-16 02:26 PM 發表

曱甴之亂何只得兩件事成功,仲有:
1)曲線平反六四
2)團結中國14億人
3)令部分香港人更愛國家
4)令部分香港人睇清犯民
仲有:A.民主制度並一定好。
             B.所謂傳媒監察權在濫用下,顛倒黑白。
             C.宗教自由亦要規管。

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-9-16 02:48 PM 發表

或者可考慮軍營門口
如果西九掟氣油彈 唔小心過左界會點?

引用:
原帖由 朱Bill 於 2019-9-14 08:11 PM 發表

厠所點燈
應該係 撩鬼攞命結果都係一樣-找屎

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-9-16 02:48 PM 發表

或者可考慮軍營門口
講緊系吾會產生暴力既地方,最好就系跑馬地,因為我相信果邊既猶太人,都好吾想有任何暴力在當區發生,令佢哋往來經過醫院馬場都會有壓力。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-9-14 11:06 PM 發表

但係港燈,HKT可以點對付?
要開第三間電力公司又有難度
阿爺唔供應天燃氣比港燈.話維修你咬禾食呀!增加你營運成本等你賺雞水咁多

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-16 02:54 PM 發表

仲有:A.民主制度並一定好。
             B.所謂傳媒監察權在濫用下,顛倒黑白。
             C.宗教自由亦要規管。
以上都只是在媒體公平報道之下才可以實現,現今香港媒體和國外媒體基本是一面倒偏頗報道,真正可以到達群眾都是偏向暴徒一方。

引用:
原帖由 freemind1 於 2019-9-16 11:50 AM 發表
現在睇,越拖得耐,對亞爺越好,而家越來越多人睇量及明白亞爺以往種種限制,原來係為自己國家,而且比內地人上一課活生生公民教育,更估唔到加速年輕一代愛國心,呢啲係老尾及大陸估唔到,講真,用香港損失一丶二億去同內地十四億人上公民教育,根本抵到爛 ...
無錯, 正正係一個好好架"民主"課,  加上呆灣架現今發現,

絕對反映出 華人"民主" 帶來架 只有欺騙, 貪污,地產霸權, 毒媒,毒師等等

應該令到九成九中國人 了解到, 阿爺o個套先係最適合我地中國

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-16 03:18 PM 發表

以上都只是在媒體公平報道之下才可以實現,現今香港媒體和國外媒體基本是一面倒偏頗報道,真正可以到達群眾都是偏向暴徒一方。
宜位兄弟講得無錯,香港人還算底子厚,暴亂三五七個月還不能傷及皮毛,等有人減工資,有人失業,層樓跌價,開始入肉才會轉向,個人認為回復到 2003 年 3、4 月沙氐情況,香港人才識驚,個人估計,還有起碼一年時間

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-15 02:18 PM 發表

有好多大陸官媒的記者在香港,唔係大陸的消息唔會咁快update
大陸放响香港D針應該為數不少而且遍布各階層

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-16 03:29 PM 發表

宜位兄弟講得無錯,香港人還算底子厚,暴亂三五七個月還不能傷及皮毛,等有人減工資,有人失業,層樓跌價,開始入肉才會轉向,個人認為回復到 2003 年 3、4 月沙氐情況,香港人才識驚,個人估計,還有起碼一年時間 ...
睇見法國黃衫軍簡單d都玩咗超過一年,覺得香港今次引起危機係多年來累積爆發出來和更深層次更複雜,最致命一樣原因係反民族反國家,師兄話玩多一年香港人先至醒覺我會覺
得太過樂觀。暴動剛開始,我都認為係要以暴易暴絕不姑息,現在都沒有改變過,可能出手時間上會調節一下,近日發生沙特油田襲擊事件,其實係美國對中國另一個圍堵另一個陰謀,我係另一個po已經表達過我的意見,香港事件估計阿爺應該都無心戀戰,短期方針估計會嘗試保住香港金融市場直至中央部署好,但我唔敢肯定留給中央時間夠唔夠,美國應該係動用了全國內外力量和財力打中國!

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-16 03:58 PM 發表

睇見法國黃衫軍簡單d都玩咗超過一年,覺得香港今次引起危機係多年來累積爆發出來和更深層次更複雜,最致命一樣原因係反民族反國家,師兄話玩多一年香港人先至醒覺我會覺
得太過樂觀。暴動剛開始,我都認為係要以暴易暴絕不姑息,現在都沒有改變過,可能出手時間上會調節一下,近日發生沙特油田襲擊事件,其實係美國對中國另一個圍堵另一個陰謀,我係另一個po已經表達過我的意見,香港事件估計阿爺應該都無心戀戰,短期方 ...
老美全力打中國就一定,中國可嘗不是全力還擊呢!留給中國時間不多,但美國又剩下多少時間呢!
當香港人還活在醉生夢死時,一個靠貿易而生存,靠美國印錢而推高樓價所帶來繁榮的小地方,正在慢慢死去,好多人還不知,還整天說這是福地,無事的。由于現時資訊速度改變,1997 那件事要到 2003 才徹底 PK ,今次唔使啦,一年可能太多了,剛剛,各大銀行將各大屋苑估價調低一成,這才剛開始。
十月中吧,我相信每個香港人會感受壓力了,最慘係壓力會一波一波打進來,無得避!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-16 04:22 PM 發表

老美全力打中國就一定,中國可嘗不是全力還擊呢!留給中國時間不多,但美國又剩下多少時間呢!
當香港人還活在醉生夢死時,一個靠貿易而生存,靠美國印錢而推高樓價所帶來繁榮的小地方,正在慢慢死去,好多人還不知,還整天說這是福地,無事的。由于現時資訊速度改變,1997 那件事要到 2003 才徹底 PK ,今次唔使啦,一年可能太多了,剛剛,各大銀行將各大屋苑估價調低一成,這才剛開始。
十月中吧,我相信 ...
其實D公墓員係咪真係冇影響?香港死,真係吾關佢事?身邊D黑心公暮員成日話攬炒好,真係好討厭⋯⋯

引用:
原帖由 LEE3509 於 2019-9-16 04:44 PM 發表

其實D公墓員係咪真係冇影響?香港死,真係吾關佢事?身邊D黑心公暮員成日話攬炒好,真係好討厭⋯⋯
好多人唔記得,公務員一樣會減薪,2002 應該試過,幅度不低。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]