• 瀏覽: 1,182,157
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 LEE3509 於 2019-9-16 12:42 AM 發表
其實日日都係甘上下,我又吾覺嚴重左⋯
但地產商為錢,冇理由真係想同呀爺死過,難道佢地覺得可以推到習大大?計過,玩落去有so?
商人冇理由以氣用事⋯好吾明 ...
佢哋唔係想推翻阿爺
佢哋只想唔好強收佢哋嘅農地同埋填海

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-15 10:59 PM 發表

15/10可能緊急法出台,武警入城
緊急法可以畀警隊用 更加 強嘅武力
武警不需落嚟

引用:
原帖由 財記士多 於 2019-9-16 12:55 AM 發表

佢哋唔係想推翻阿爺
佢哋只想唔好強收佢哋嘅農地同埋填海
但玩到甘大,習大大性格必定收你皮,如果佢可以的話,D地產佬重吾肯停?咩諗法?甘玩只能是但一方收皮才會停!都開晒名

引用:
原帖由 LEE3509 於 2019-9-16 01:01 AM 發表 

但玩到甘大,習大大性格必定收你皮,如果佢可以的話,D地產佬重吾肯停?咩諗法?甘玩只能是但一方收皮才會停!都開晒名
諗法嘅嘢其實係一廂情願嘅啫
家吓全球 七國咁亂
佢哋可能覺得可以 混水摸魚

引用:
原帖由 財記士多 於 2019-9-16 01:00 AM 發表

緊急法可以畀警隊用 更加 強嘅武力
武警不需落嚟
警隊太多內內了,唔出武警就根本無辦法大範圍捉曱甴,冇武警亦冇震懾作用,唔認為就算有緊急法班曱甴會怕警察。

有關空置稅前2日刊憲,又適逢兩個泛民議員被DQ,這2個事件吾知有冇關聯🤔
這一來,立法會復會後通過法案咪更有把握😂
巧合?定係早有預謀?讓我腦洞大開🙄

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-15 10:56 PM 發表
今晚搞咁多野,不就是迫中國出兵嘛!就是不出!你要股跌,就是不跌!你要樓不跌,就用宜個時勢玩到你 PK!玩無賴,同共產黨玩無賴,就玩吧!
支持馬兄,睇那兔都會get 到阿爺玩嘢最叻。

引用:
原帖由 LEE3509 於 2019-9-16 12:42 AM 發表
其實日日都係甘上下,我又吾覺嚴重左⋯
但地產商為錢,冇理由真係想同呀爺死過,難道佢地覺得可以推到習大大?計過,玩落去有so?
商人冇理由以氣用事⋯好吾明 ...
佢地(就算是)落場玩的原因, 不一定為自己.

引用:
原帖由 LEE3509 於 2019-9-16 01:01 AM 發表

習大大性格似足後生毛澤東,點會同+X讓步,只不過而家比較複雜,+X應該代表嗮所有勢力,否則以最灑家打地主出名嘅,點會怕幾個地主。

引用:

如果而家停,就即刻冇錢搵;遲啲停,仲可以有幾年錢執;殤人利字當頭,咁簡單都睇唔明?

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-16 01:20 AM 發表

如果而家停,就即刻冇錢搵;遲啲停,仲可以有幾年錢執;殤人利字當頭,咁簡單都睇唔明?
現在, 佢地都估唔到仲有幾多時間. 拖得一日得一日.

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-9-15 09:44 PM 發表
北角岩岩又有個藍衣人比幾十個黑衣暴徒圍住打到倒地,估計傷勢好嚴重😣😣😣
危殆轉嚴重,相信可以平平安安出院。

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-9-15 09:31 PM 發表

代言人一出聲,即時俾阿爺打殘,李生而家終於明白,响中央眼中,佢就係個屁!佢終於知道,中央已經唔會放過佢啦!

代言人被打殘,各地產商各自發聲,將成常態!係人係鬼,再逐個慢慢認!

國資委勸國企加大對香港嘅投資。事關過往中國雖然有錢有心,不過香港好多企業唔捨得放棄香港,唔出讓手中企業,結果中央冇機會响香港擴充經濟版圖。

即然而家香港經濟開始向下,中美貿易戰有待深化,國資 ...
好明顯,今日暴徒好似收咗order,一到和記大廈左右,立即行過去將掛响佢大廈門前國慶大橫額廝咗落嚟,擺明睇阿爺吾順眼?一廝完落嚟,暴徒全體立即行開走去另一邊。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-15 10:56 PM 發表
今晚搞咁多野,不就是迫中國出兵嘛!就是不出!你要股跌,就是不跌!你要樓不跌,就用宜個時勢玩到你 PK!玩無賴,同共產黨玩無賴,就玩吧!
他們在玩恐怖主義, 要向小市民開刀, 逼他們歸邊.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]