• 瀏覽: 1,182,073
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-13 03:01 AM 發表

無得停,人唔撞過板唔識醒,你唔比佢地試過,佢地係唔會心熄。
仲有班未窮過既80後,係唔會珍惜安穩,有錢1年去幾次旅行咁既生活。
所以,唔會停,一定要大破大立,香港窮返10年,食2手飯,咁D人先識醒(主要講緊而家中學個班).
咁起碼都唔洗今代全滅。。 ...
麥當勞大把食剩嘅署條,馬鈴薯高熱量,豐富蛋白質同維生素,油炸後又多脂肪😍😍

引用:
原帖由 Twinkle1233 於 2019-9-13 12:35 AM 發表

因為佢睇數據呢d行業只係佔香港總GDP7-8%嘛。無錯,個%唔係咩大數,但呢個行業裡有好多人都係手停口停,佢唔會明呢班人有幾唔鍾意黑衣。最可恨的是佢自己都係來自基層家庭囉 ...
佢地唔明骨牌效應

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-12 10:44 PM 發表
今晚睇東網直播,先後播過 APM、IFC、時代廣場的曱甴唱國歌大會,而同時亦插播太子站燒衣靈堂。我稱這些現像為義和團現像。
如果你有留心直播,班曱甴係好認真咁唱,而且會用手掩胸,以示忠誠,唱完後更高舉一隻手,類似納粹行禮。而太子站則滿是花,衣紙,靈堂,曱甴係認真的,因為佢地已完全相信裡面有三個人為佢地死左。
宜 d 完全係宗教現像,錯,係邪教現像,就好像義和團,當國人無辦法擺脫外國人侵略的運,就寄 ...
既來之,則安之,不過我覺得以現在他們的情況,你可能睇高左黑衣人,他們守不住的,不過,經過今次,香港階級會大洗牌,可能有危便有機,想太多沒用,睇開的

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-13 03:01 AM 發表

仲有班未窮過既80後,係唔會珍惜安穩,有錢1年去幾次旅行咁既生活。
所以,唔會停,一定要大破大立,香港窮返10年,食2手飯,咁D人先識醒(主要講緊而家中學個班).
班學生過幾年畢業
等大班二世祖, 講鐵, 渣哥鴻福堂, TV魔請晒佢地番去革命啦

引用:
原帖由 koka889 於 2019-9-13 07:00 AM 發表

佢地唔明骨牌效應
佢地唔係唔明,而係做緊文宣姐。

一方面由港獨勇武,不停叫攬炒, 穩住暴徒呢方面嘅士氣。

另一方面,文宣又要不斷話其實對香港經濟嘅破壞影響有限, 經濟轉差時又要話唔關暴動事, 目的係穩住班和理非嘅支持。

兩樣嘢本身就係自相矛盾,你要攬炒,咁你 真係影響到香港經濟唔係好成功咩?但係又要極力否認關你事。但係啲蠢人就會信。

大家版友,祝中秋快樂!!曱甴死清光,香港會更好,大家要撐下去,不要放棄!

突然想叫句口號
攪亂香港,坑渠曱甴。
勇無乞衣,見棍即散
見血即喊,見官即痴
頭盔口罩,賜我力量
曱甴

引用:

琴日喺隔離貼睇完K兄文章,我仍然抱有一絲希望,希望大破大立後(十幾廿年後),爛香港 可以同中國同軌,香港回復為正常嘅小城市,可以有自己嘅正常產業,唔靠炒賣,就心滿意足👍🏻

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-13 02:17 AM 發表

根本無擔心過阿爺既能力,只係班曱甴堅係好輪煩,個重負能量好大,好易比佢地影響到。
反而我冇比曱甴負能量影響到,只係覺得香港漸漸步入絕境,有一點點可惜😩

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-13 08:41 AM 發表
深圳市香港街道辦呢張正

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-9-13 03:28 AM 發表

華叔一去,群醜猙獰

每年六四,我必然會下午到維園,為咗同司徒先生打個招呼,為咗同司徒先生寒喧幾句,然後晚上返去,靜靜咁坐喺度,咁多年,都係自已一個人,冇嗌口號,好少跟住唱所謂嘅民主歌曲,但有一首歌,五月的陽光,到而家仲觸動到我 ...
你有無諗過華叔都係大陸嘅針,如果唔係,新X社點會容許佢細佬強叔係入面做。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-12 10:44 PM 發表
今晚睇東網直播,先後播過 APM、IFC、時代廣場的曱甴唱國歌大會,而同時亦插播太子站燒衣靈堂。我稱這些現像為義和團現像。
如果你有留心直播,班曱甴係好認真咁唱,而且會用手掩胸,以示忠誠,唱完後更高舉一隻手,類似納粹行禮。而太子站則滿是花,衣紙,靈堂,曱甴係認真的,因為佢地已完全相信裡面有三個人為佢地死左。
宜 d 完全係宗教現像,錯,係邪教現像,就好像義和團,當國人無辦法擺脫外國人侵略的運,就寄 ...
馬兄,之前我係大叔帖見有人講ISIS點洗腦
加上最近幾日見班人入晒邪教咁真係好不安
因為中左邪教真係咩都做得出

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-9-13 02:06 AM 發表

我唔洗返工,去開大look多幾下臉書,D情緒都受到影響呀。
哈哈,係咪有想一錘打爆個mon嘅衝動呢

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-13 12:13 AM 發表

我嘅理解係咁,神棍/教棍活係自己個框框,每日自我膨脹,以傳播港獨自居,根本不屑外面/對面嘅走勢,加上港府同中央不斷搧風點火,佢地係覺得自己贏到開巷,而勝利只差一少步😩 ...
同意,這是戰術上的觀點。
在戰略上又如何,一神教攪不好今次連中華區地盤都輸埋。
無地盤就無人脈無錢

養尊多年
若神棍下崗做實事慘過跟撒旦搵食

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]