• 瀏覽: 1,181,462
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 Twinkle1233 於 2019-9-12 10:36 AM 發表

我有同佢講唔可以將呢d行為同警察同政府問題混為一談。佢叻到用辛亥革命黎講,話個革命過程中都係對社會造成好大破壞,但換黎的共榮我地而家日日都享用緊喎講真,辛亥革命我已經交番晒比中史老師,但佢地美化行為呢樣野你真係想像唔到⋯⋯我無諗過一個受高深教育的人諗野係咁偏頗,成個FB只係share 警察有咩錯,完全隱形左暴徒的行為。經濟係呢個環境下會 ...
你同佢地講,辛亥革命是開顱手術,復原期是幾十年,手術死亡率是超過50%,你地因為小小神智不清就要求做開顱手術

引用:
原帖由 呢蒙尼 於 2019-9-12 10:34 AM 發表

移民返大陸呢?
由中國香港搬去中國其他地方,並不是移民,只係搬屋
移民要辦好多手續,要見移民官,要有好多唔同條件,搬屋只需要執好行李,有個竇口就搞掂

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-12 11:37 AM 發表

我契妹同你呢班所謂朋友一Q樣,我忍無可忍照舉報。
佢地分分鐘好似你話既:做埋乜傳教呀呢啲仆街野。
道不同,不相為謀。
契妹

引用:
原帖由 Postman65 於 2019-9-12 12:07 PM 發表

你同佢地講,辛亥革命是開顱手術,復原期是幾十年,手術死亡率是超過50%,你地因為小小神智不清就要求做開顱手術
依家香港係老人退化 要換器官續命 不過點換都無可能年輕力壯咁lu

引用:
原帖由 呢個藍色的樓奴 於 2019-9-12 12:16 PM 發表

契妹
你個表情好賤

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-12 11:21 AM 發表

其實我都有一份擔心就係,我認識的幾個深黃人士,都係大陸有物業,其中兩個係社福界人士,和教會傳教士,呢班人反共反中但係每個月都會番大陸,佢哋出入仍然相當自由,我所擔心呢班人會唔會係大陸進行洗腦或間諜活動,始終人類思潮係好容易被侵入影響,長遠來說,中央對呢批出入境自由嘅人會否有任何行動。 ...
要舉報。。唔她俾機會佢害人,洗人地腦

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-12 11:34 AM 發表
連登班曱甴話建國,定都沙田,新城市廣場係佢地建國地,尋晚又係果度唱香港國歌。講開又講,香港班曱甴真係夠縮骨,宜家全部去曬商場唱香港國歌,貪佢有冷氣,革命,依家我理解乜叫時代革命了
講番沙田,我記得係暴亂初期,我講過黃人最激時會攻佔一個城鎮,有人問我邊度,我打開地圖睇,睇完之後,我話沙田,似乎黃人後面大台班軍師睇法同我一樣 — 沙田。你唔無當黃人講笑,宜 d 係佢地文宣策略,先做勢,再係連登講下 ...
😭😭😰😰唔是掛。。我住沙田ga...唔好殺錯良民

引用:
原帖由 太大星 於 2019-9-12 08:27 AM 發表

資優嘅小朋友係咁嘅,要誘導佢思考,睇多啲書,千祈唔好比電子奶嘴佢,否則浪費。

資優小孩比一般小孩難教,要花多啲心機,要敎識佢地面對失敗,長大了先可成材。 ...
還要減糖! 葡萄糖消耗太快,細路仔的肝糖儲備又少,經常性血糖波動,體內荷爾蒙也在驅動全身器官應對。結果係除左暈之外,就係鬧!

德國外長接見黃之鋒,默克爾剛去完中國就搞呢樣野,又抽水

中國加油團在 IFC挑機 !

引用:
原帖由 fight1985 於 2019-9-12 12:44 PM 發表
德國外長接見黃之鋒,默克爾剛去完中國就搞呢樣野,又抽水
德國依家係聯合政府,個外長係聯合政府的人,默克爾係無辦法的,但阿爺前二日一樣照抦默克爾政府,依 d 係原則問題。

引用:
原帖由 supremeabc 於 2019-9-12 12:52 PM 發表

引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-9-12 00:46 發表

侏羅紀公園2既對白
其實第一集已經有,而呢句亦係整個系列(包括世界1/2)嘅中心思想。

引用:
原帖由 supremeabc 於 2019-9-12 12:52 PM 發表

引班甲甴去lFC同中環.

引用:

曱甴快D去拆左IFC

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]