• 瀏覽: 1,182,522
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 zzzdd 於 2019-8-29 12:44 PM 發表

估咋,睇佢套衫同個頭盔手套
到底一個㸃樣嘅警察先可以喺曱甴防線內同一衆反政府仇警嘅曱甴,耳猿及大曱甴塊必一齊討論現場環境而不被耳猿辱罵及被暴徒攻擊呢?
其實如果嗰個真係警務人員的話,咁即係而家擺到時話俾中央聽警隊裡面有高層內鬼,而且仲係公然同暴徒勾結,你中央吹得我漲咩?
又如果嗰個唔係警方人員而係外國勢力的話,咁亦等於高調派員介入參與協助暴亂亦即係正式向阿爺宣戰!
所以無論係定唔係即係已經代表老尾已經急到瀨咗C!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-29 03:28 PM 發表

唔想影響人,所以我系度第一次講,亦系最後一次。我六歲返基督第一大長老宗教會,基本上宜家各大宗派的領袖我都認識,我今次的結論唔係因為一個人一件事,而係經過二十年爭扎的結論。無論點,係我個人的結論,和你無關,每人同神或 moon 姐所講的 game master 關係唔同,你繼續探索你的路吧! ...
馬兄,我個小朋友就升中,本人都苦腦緊第日選學校,太多黃教師

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-8-29 02:28 PM 發表

佢第一段話負利率是因為市場出現過盛嘅流動性,無人借錢,已經係錯到9彩,完全反轉嚟講。

呢條友係我果邊已經block咗,經常講d似是而非嘅嘢,跟佢思路肯定走火入魔。
...
馬兄吾該幫手係呢邊BLOCK埋呢條友, 佢日日搞事好煩呀!

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-8-29 03:45 PM 發表
我直接送佢黑名單,都廢事望佢寫乜。

今日何保個視頻好正
臨尾閙班LT勁過癮

引用:
原帖由 nikkorlee 於 2019-8-29 02:30 PM 發表

咩人講就系真理??

你講一句系你聖旨??

認你就是記者,不認你就是暴徒

記者有咩法定權力?警察有

阻差辦公系罪

阻記者採訪,五好意思,我沒聽過尼條罪 ...
話L知佢乜名 乜七聖旨 幅相就話左俾大家知D黑妓幾L仆街

引用:
原帖由 wong123321 於 2019-8-29 03:47 PM 發表

我直接送佢黑名單,都廢事望佢寫乜。
但班CDR會俾佢害死

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-8-29 03:51 PM 發表

但班CDR會俾佢害死
我都係cdr好少出聲,因為知自己未夠班。所以偷偷學習分辨是非。。

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-8-29 03:55 PM 發表

返大陸讀,或報D紅色學校。例如香島
我九龍區。。所以要細心選擇。選錯學校可以好大獲。而且個人想小朋友明辨是非行先,成績都係第二。

引用:
原帖由 wong123321 於 2019-8-29 03:58 PM 發表

我九龍區。。所以要細心選擇。選錯學校可以好大獲。而且個人想小朋友明辨是非行先,成績都係第二。
福建、培僑和香島

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-8-29 03:45 PM 發表
已 block!

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-8-29 02:19 PM 發表

講到尾,做人最終都係靠自已,對政府有乜期望?
期望每年派4千? 定期望盡快派間公屋佢上樓?
失敗者心態?
做人要靠自己?啱!講得冇錯,嘅然而家期望政府平亂無望,咁係咪等如我哋而家可以立即組織返一隊自衛隊去打柒班曱甴呢?再令香港陷入萬劫不復嘅境地呢?
咁各位苦口婆心嘅師兄成日叫冷靜,對曱甴不接觸不對駡嘅理念咪白費?
仲有!對政府有期望有乜問題?唔明師兄㸃解要將對政府有期望就等同於派錢上公屋?等同失敗者心勢??唔通有錢人,成功人士就完全對政府冇期望?咁師兄又有冇係曾經何時對政府有任何政策上嘅期望呢?
每個人一定對政府有唔同理由嘅訴求及期望,何解一定要扣人帽子呢?

引用:
原帖由 wong123321 於 2019-8-29 03:43 PM 發表

馬兄,我個小朋友就升中,本人都苦腦緊第日選學校,太多黃教師
真係可能返深圳讀仲好!
老虎老板個仔今年入左 HKU ,個靚仔想留港,但佢老豆基本唔同佢討論,直接買張機票送左佢去英國!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-29 04:07 PM 發表

真係可能返深圳讀仲好!
老虎老板個仔今年入左 HKU ,個靚仔想留港,但佢老豆基本唔同佢討論,直接買張機票送左佢去英國!
唯有到時候睇局勢點行。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]