• 瀏覽: 1,182,145
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-8-29 11:20 AM 發表
現場親自證實,總行冇貨,未知幾時返新貨。。。。結果一場黎到,99都殺住先
哇, 遲d金幣都殺

5兩裝99金條只要係由金銀業貿易場會員發行,有金銀業貿易場驗證壓印嘅就係保證黃金成色十足,理論上規定所有金銀業貿易場會員商號都要照收不能扣減成色、火耗、手續費。
如果出現拒收,可以向金銀業貿易場投訴。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-29 09:25 AM 發表
好明顕,阿爺將警隊提升至國家層面,底讚。
但宜個行動亦反影阿爺係 1/10 前唔會做任可野

負傷“光頭警長”劉sir等10名香港警員受邀參加十一國慶慶典
2019年08月29日 00:10:30
來源:環球網
https://news.ifeng.com/c/7pW8dv8X4aW
【#10名香港警員將參加十一慶典#】環球時報記者28日從有關管道瞭解到,香港警隊已收 ...
我覺得張相影得佢好有型

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-8-29 11:26 AM 發表

唔尋常?
Hold起貨唔賣
假如...我估有大戶日日部雞仔排頭位落地庫掃貨勿無囉,又或者恆生自己掃貨都得。

引用:
原帖由 hk1120 於 2019-8-29 11:49 發表

我覺得張相影得佢好有型
直頭型爆,可以去拍片。

引用:
原帖由 hk1120 於 2019-8-29 11:49 AM 發表

我覺得張相影得佢好有型
佢真系好勇,俾咁多人圍都可以冇開槍,佩服佩服

引用:
原帖由 G36 於 2019-8-29 12:01 PM 發表

假如...我估有大戶日日部雞仔排頭位落地庫掃貨勿無囉,又或者恆生自己掃貨都得。
前幾日去過無乜人, 不過都搞左個幾鐘

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-8-29 10:01 AM 發表

我宜二日無去,一早就無貨,有 d 唔尋常,其實,如果有 99 都可以買入,畢竟每個周末都有震蕩,所以買人 99 金條一樣做到避險作用。
又冇貨?真係咁多人買金?以前買金好簡單,差唔多間間銀行都有買賣,行入去就買,請問馬兄為何現在好多都唔賣金?

引用:
原帖由 skymachine 於 2019-8-29 10:05 AM 發表

我問過幾間銀行,佢哋只收自己賣出的黃金,9999金貴賣貴收,99金平賣平收。

哩樣嘢不妨問吓乜金都收的金舖/回收商,睇睇佢哋如何出價。
唔係自己賣出嘅一定壓價,金價大漲壓嘅差價更大。

引用:
原帖由 科姐 於 2019-8-29 12:14 PM 發表

前幾日去過無乜人, 不過都搞左個幾鐘
地庫賣金條隊係做埋外幣業務,所以有時一筆交易做好耐。

引用:
原帖由 G36 於 2019-8-29 12:01 PM 發表

我估個大戶都係呢個帖度,而佢講左已經掃左半噸

引用:
原帖由 hanE 於 2019-8-29 12:23 PM 發表

又冇貨?真係咁多人買金?以前買金好簡單,差唔多間間銀行都有買賣,行入去就買,請問馬兄為何現在好多都唔賣金?
唔係唔賣,係無貨!

引用:
原帖由 海迷思 於 2019-8-29 06:37 AM 發表

O.... 謝謝馬兄
見尼緊可能仲亂 成日諗住阿爺出手啦 自己嚇自己^^
可惜拍片果兩位正pk, 無知又9up.
最好笑話後面大塞車,但只得一架車排緊隊.

mute 左聲睇好D.

引用:
原帖由 馬英十 於 2019-8-29 11:44 AM 發表
5兩裝99金條只要係由金銀業貿易場會員發行,有金銀業貿易場驗證壓印嘅就係保證黃金成色十足,理論上規定所有金銀業貿易場會員商號都要照收不能扣減成色、火耗、手續費。
如果出現拒收,可以向金銀業貿易場投訴。 ...
沈大師係早2星期已經係錢錢錢幫金銀業貿易場澄清左,99金條係舊貨,佢地會照賣照收,而家出嘅新貨都會係9999

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-8-29 12:55 AM 發表

...下...成個黑人咁, UC ?
估咋,睇佢套衫同個頭盔手套

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]