• 瀏覽: 1,181,661
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 supremeabc 於 2019-8-28 10:09 AM 發表

中央一直都有做野 ! 睇吓呢個帖啦 !

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=28480094&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
我唔係話中央冇做嘢,而係特區政府內部有人唔配合阿爺嘅指令,你睇下噴老尾領事館就即捕即審即判,效率仲快過順豐速遞!而要審班暴徒就又要搜證,又要排期,仲可以保釋!肥佬黎及一衆漢奸被點明之後仲可以係香港自出自入,自由自在!咁樣叫中央有做嘢?你唔係話呢個係阿爺嘅意思嘛?
阿爺都不下一次出晒聲,但政府依然(扮)弱勢,警方開個記招都俾班黑記審犯咁審(攪到我以為黑記係警方,警方掉返轉係賊!),你話呢啲如果唔係政府內部高層嘅人係度搞局又點會發生啲咁荒謬嘅事?
我有幾個淺藍嘅朋友都因為美國領事館嘅事開始對呢個弱勢政府更加不滿,甚至更有人楊然如果個局面再係咁維持落去嘅話,可能會轉軚支持暴徒攬炒添!

引用:
原帖由 ilrl 於 2019-8-28 10:57 AM 發表

黑水....僱傭兵也
係!而且仲係一班受過軍事訓練嘅殺人機器(有需要的話)!

引用:
原帖由 papaj 於 2019-8-28 12:42 PM 發表

係!而且仲係一班受過軍事訓練嘅殺人機器(有需要的話)!
唔怪得要武警back up 啦!

引用:
原帖由 papaj 於 2019-8-28 12:35 PM 發表

我唔係話中央冇做嘢,而係特區政府內部有人唔配合阿爺嘅指令,你睇下噴老尾領事館就即捕即審即判,效率仲快過順豐速遞!而要審班暴徒就又要搜證,又要排期,仲可以保釋!肥佬黎及一衆漢奸被點明之後仲可以係香港自出自入,自由自在!咁樣叫中央有做嘢?你唔係話呢個係阿爺嘅意思嘛?
阿爺都不下一次出晒聲,但政府依然(扮)弱勢,警方開個記招都俾班黑記審犯咁審(攪到我以為黑記係警方,警方掉返轉係賊!),你話呢啲如果 ...
懸念一線間。。。佢是因為支持政府而叫藍絲 定是認同中國阿爺? 其實晌這裏已經知道

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2019-8-28 11:20 AM 發表

黑水創辦人「太子」依家係香港上市公司 CEO, 開拓一帶一路沿線保安生意.
https://zh.wikipedia.org/wiki/先豐服務
咦 ? 好唔好港府揾佢收拾班暴徒 ? ...
其實就算要對付而家最打得嗰暴徒(本土香港嗰班)出SDU都已經夠做

引用:
原帖由 papaj 於 2019-8-28 12:35 PM 發表

阿爺都不下一次出晒聲,但政府依然(扮)弱勢,警方開個記招都俾班黑記審犯咁審(攪到我以為黑記係警方,警方掉返轉係賊!),你話呢啲如果 ...
我覺得黃底又有,唔想孭鑊唔願做又有 !  佢地始終受慣俾人管好難有積極的官員 !  你睇中央講咗咁多野有冇邊啲係呢啲軟皮蛇有講和敢講 ?!

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-8-28 12:20 PM 發表

yes

證明我老眼仲未昏花

引用:
原帖由 呢蒙尼 於 2019-8-28 12:24 PM 發表

純為拗而拗:
假如美國肯割讓加州俾阿爺還番阿拉斯加俾大毛
再加消毀所有核武及自動退出五常

但條件係欠阿爺果一萬億不用償還又如何?

咁做好處係不用經歷貨幣信心危機
人民幣可以無痛上位做阿一

雖然機會等於零,這是我個人純ff ...
再加收返晒同曱甴有關人士

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-8-28 12:47 PM 發表

懸念一線間。。。佢是因為支持政府而叫藍絲 定是認同中國阿爺? 其實晌這裏已經知道
嚴格唻講佢哋係認同中國,認同自己係中國人身份,但係就對特區多年內施政表現不滿嘅人(由其林鄭呢屆!)。

引用:

呢類所謂淺藍朋友基本上就係牆邊草,由得佢地支持反政府吧!最好快啲出埋嚟!

引用:
原帖由 愛炫美樓奴 於 2019-8-28 01:37 發表
G7今日的表態無疑幫港獨份子打了強心針,等同釋出容許代理人將顏色革命升級,幕後搞手已經吹雞做嘢。8/29 將會係關鍵.......大家小心 ...
29/8咩事會發生:

'恆生中環總店冇9999金賣了。

引用:
原帖由 wong123321 於 2019-8-28 01:34 PM 發表
'恆生中環總店冇9999金賣了。
咩意思呢, 今日沽清

引用:
原帖由 科姐 於 2019-8-28 01:37 PM 發表

咩意思呢, 今日沽清
99金就有,4條9冇貨

引用:
原帖由 wong123321 於 2019-8-28 01:38 PM 發表

99金就有,4條9冇貨
哦哦, 有無講幾時返貨呀, 你急就去老牌金行買啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]